Albert Camus - VEBA
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Asagi ittir

Gönderen Konu: Albert Camus - VEBA  (Okunma Sayısı 822 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

thecursedcrow

*

Üye No : 130
Yas : 26

= 1250

Durumum:

« : 04 Eylül 2007, 00:03:59 »

Veba, Albert Camus'un en önemli yap?tlar?ndan bir tanesidir. Kitapta mükemmel bir gözlemsel güç kullanan camus oran ?ehrinde ya?anan veba olay?n? bir hikayeci olarak anlatm ??t?r. Kitab?n sonuna kadar bu olaylar? tasvir edenin kimli?i bilinemezken kitab?n sonunda hikayecinin yani kitaptaki olaylar? anlatan?n doktor riexu oldu?u anla ??l?r.

?nsanlar?n hayatla ölüm aras?nda kald ??? incecik bir çizgiyi veba ad?n? vererek mükemmel tasvir eden camus dolayl? yoldan ateizmi savunmu?tur. Albert Camus zor bir i? yaparak VEBA kitab?nda bir kahraman yaratmam ?? halka yararl? i?ler yapanlar?n hayatta ne kadar s?radan kar ??land ???n? kitab?na eksiksiz olarak yans?tm ??t?r.

Camus'u okuyan bir insan uzun süreli dü?ünce psikozlar?na haz?r olmal?d?r. Yazar?n dü?ünceleriyle edebi olarak yazd?klar? birle?ti?i zaman ortaya ba?l? ba ??na bir felsefe ç?kmaktad?r. Vebada gözü önünde can çeki?erek ölen bir çocu?u gören rahibin ölümüne yak?n din de?i?tirmesini i?lemi? insana dolayl? yoldan bunun "onun" insafs?z olmas?na ba?lam ??t?r.

Veban?n bir di?er özelli?i ise hikayenin geçti?i oran ?ehrini okuyucuya görüyor gibi yans?tt?rabilmesidir.

Lütfen konulara gereksiz, bo? te?ekkür etmeyin çok itici görünüyor! linki görmek için alakas?z ?eyler yazmay?n art?k! Bir?eyi indirmek isteyenin bir sebebi vard?r en az?ndan o sebebi yaz?nki ba?kalar?nada yararl? olsun....

psilence

*

Üye No : 966

= 99

Durumum:

« Cevap yaz #1 : 30 Kasım 2007, 15:42:18 »

Veba mukemmel bir seçim..dü?ü? ve sisifos söyleniyide tavs?ye eder?m..lak lak ed?ceg?n?ze okuyun arkadaslar... L:

saxa246

*

Üye No : 378

= 0

Durumum:

« Cevap yaz #2 : 04 Aralık 2007, 17:24:03 »

Çok güzel bir kitap, Camus'un çaba gerektiren yaz?m dili özellikle deneyimlenmesi gereken bir özellik... Te?ekkürler.

lionel

*

Üye No : 978

= 0

Durumum:

« Cevap yaz #3 : 03 Aralık 2009, 03:06:08 »

cok saolun

pusmetu

*

Üye No : 20592

= 0

Durumum:

« Cevap yaz #4 : 07 Ocak 2010, 11:49:52 »

birrra  birrra  birrra  birrra  birrra

etkisiz_eleman

not o-fucking-kay

*

Üye No : 401
Yas : 22
Konu  : 142

= 1626
Bu neyin kafası?

Durumum:

« Cevap yaz #5 : 07 Ocak 2010, 13:04:48 »

Konu Kilitlenmiştir!
Sebepleri şunlar olabilir:
Link Kırık (En kısa zamanda yenilenecektir.)
Kurallara aykırı içerik

Eğer bir hata olduğunu düşünüyorsanız yöneticilerle irtibata geçiniz.

Jeogen Içerigini Görebilmek Için Kayit Ol! veya Jeogen Içerigini Görebilmek Için Giris Yap!
23 maddelik Jeogen kurallarını okumak içinTIKLAYINIZ!

JeogenYÖNETİM

Sana baktıkça güzelleştim.
Çiçek oldum, çocuk oldum, aşık oldum.

Sayfa: [1]   Yukari firlat
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir

Gitmek istediğiniz yer:  

Belki bunlarda isine yarar
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Albert Einstein ( 14.03.1879 ) Kim Kimdir? lener49fi 5 5202 Son Mesaj 18 Ekim 2010, 18:46:02
Gönderen: tatalanya
Vicdan Rahatsızsa İtiraf Kaçınılmaz Olur / Albert Camus Felsefik ve Piskolojik Yazılar sterlicya 1 534 Son Mesaj 14 Ekim 2010, 14:28:52
Gönderen: infortune
The Killers - Live From The Royal Albert Hall (2009) Rock Albümler Chucky 3 405 Son Mesaj 19 Kasım 2009, 02:19:16
Gönderen: şpidişpidigezentospaa
TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc