Jeogen.com | Bir rock serüveni.. (Arsiv Ana sayfa) => Tartışalım

Konu: Türban

Sayfa: [ 1 ]

interaktif 02.11.2009 22:55:19

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1406

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1406

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1655

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1656

türban yasağı sizce üniversitelerde ve devlet kurumlarında kaldırılmalımıdır, kaldırılmamalımıdır?

Jeogen 02.11.2009 23:13:21
Çok hardcore bir konu olmuş. Kaldırılmamalı, kaldırılamaz..

ies 02.11.2009 23:21:39

böyle bir konu hakkında sanki tartışmıştık forumca...
bencede kaldırılmamalı..kaldırılaMAZ... yokyok

X 02.11.2009 23:29:44

Bu konuyu tartışmaya gerek yok aslında.. :L
bencede kaldırılmamalı. karizma

Tolufan 02.11.2009 23:42:20
ülkemizin kanayan yarası olan bir meseleye parmak basmışsın. =) ben türbana kısmen karşı bir insanım: eğer türbanı siyasi emeller uğruna kullanıp bazı şeylere alet etmekse amaç, karşıyım. ama eğer sadece inancı için takıyorsa, o zaman buna karşı olmak bence daha kötü. yani bence türbanda önemli olan niyettir. bu kadar temel attıktan sonra senin soruna cevap vereyim: malesef bu konudaki görüşüm "kurunun yanında yaş da yanar", yani demek istiyorum ki insanları dışardan tanımak çok zordur, kandırıcı olabilirler. o yüzden eğer yasak kalkarsa, siyasi yapılanma içerisinde olup türbanı buna alet edenler için meydan açılmış olacak. bu insanlar yasağın kalkmasıyla şahlanır, önüne geçemeyiz. peki şöyle bir soru gelebilir bana: "peki ya inancını savunduğun insanlar? onlar inancını özgürce yaşayamasın mı yani?". bu soruya cevabım şudur: demin de belirttiğim üzere, niyet önemlidir. insanlar türbanı Allah'ın emir ve yasakları doğrultusunda takıyordur eğer inancı için takıyorsa. Allah insanın içini bilir, içinde bulunduğu durumu, dönemin şartlarını bilir. kişinin elinde olmayan bazı şeylerden dolayı onları direk günahkar olarak nitelendirmez. o yüzden bu kişiler affedilebileceklerini, Allah'ın her şeyden haberinin olduğunu bilmeli, o yüzden kargaşa çıkarmamalıdır. vatanını savunurken düşmanını öldüren bir asker nasıl günahkar sayılmıyorsa, vatanının ve milletinin birlik ve beraberliğini korumak için türbanı resmi kurumlarda takmayıveren kadınlarımız da sayılmaz. ikisinin de amacı aynı çünkü. =) (bunlar kesinlikle şahsi fikirlerim, illa bunu kabul edin diye yazmadım, sert cevaplar yazacaksak da, sadece bana cevap yazacaklara değil herkese bu sözüm, kırıcı olmadan yazarsak sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmuş oluruz). saygılarımla.

Lecht 03.11.2009 00:46:56
Bencede kaldırılmamalı. Ama ilk mesaj olarak böyle bir konu açman ilginç olmuş açıkçası.

interaktif 03.11.2009 12:15:17
bence kaldırılmalı, herkes özgürse istediğini giymeli kısıtlanma olmamalı hele bide din konusuysa. dinimizin gereğidir kapanmak siyasete olumlu veya olumsuz bir etkisini olmacağına inanıyorum  bence kaldırılmalı
Gönderilme zamanı: 03 Kasım 2009, 12:12:34
hele bide üniversitelerde yasağa tam karşıyım, kimileri nerdeyse yarıçıplak giriyor. kapalılar giremiyor. sanki burası yabancı bir devlet. dinimiz islamsa bence bu yasaklar tartışılamaz derecede yanlıştır...

hyprt 03.11.2009 19:36:27
iyide konuyu tartışmaya açan da sensin tartışılmamalıdır diyen de sensin !?....

istiyen istedigi kıyafetle gezsin kafalar değişmedikten sonra dış görünüm değişmiş değişmemiş ne fayda herşey serbest olsun ki kimin ne oldugunu bilelim.....
ne insanlar gördüm üzerinde kıyafeti yok ne kıyafetler gördüm içinde insan yok gibi bi söz vardı tam hatırlayamadım ama görüşümü destekledigi kanısındayım...

rLx 04.11.2009 15:15:24
Mantıksız bir kere.. Kaldırılınca ne değişecek ? Sanki kapalı olunca işler yürümüyor mu? Kafama pek takmam bu siyeset konularını ama fazla uçtular iyice abartıp milleti strese sokup kriz yarattılar. Yok onu sattı bunu sattı türban yasaklandı şu bu o falan filan derkene bu hale geldi bu vatan sonra da Neden ?.. Devlet kendi içindeki sorunlarını çözsün de sora adam olsun. Çoğu partide dağ başındaki türk askerlerini bombalayan pusuya geçip vuran teröristlere yardım yapıyor. Kısaca yaptıkları çok iyi şey var. Hala nasıl borç içinde bu millet derseniz .. Yatakçılıktan başlaar korsanda son bulur öyle karmaşık bir durum içindeyiz. Rant sağlar anca bu devlet rant ..!  :-hihi

Kaan54Sioux 11.11.2009 15:34:31
İşin doğrusu herkesin özgürlüğüdür. Faakaaatt... sen o türbanı takıp o ortamda bir görüş misyonerliği yapacaksan üniversitelerde içten bir hareket başlatacaksan karşıyım. ve bu yasağı kaldıran bir rant elde edecekse hepten karşıyım. Hee bunların olmayacağına inandırırlarsa eyvallah. Ama sen türban takan bir kesime Atatürk sizin için ne ifade ediyor diye sorduğunda Atatürk karşıtı ağır laflar işitiyorsan inandıramazsın kardeşim inandıramazsın. Ülkemde her özgürlüğe eyvallahta Atama karşıt olanlar yallah.

Keşke herkes sadece dini için bir takım şeyler yapsada yasaklar kalksa. Ama zor be kardeşim. Durum böyle oldukça kalkmamalıdır.

Sayfa: [ 1 ]