Jeogen.com | Bir rock serüveni.. (Arsiv Ana sayfa) => Basketbol

Konu: Allen Iverson Veda Etti!

Sayfa: [ 1 ]

Nemesis 27.11.2009 15:23:26

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1406

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1406

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1655

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1656

Sadece basketbol sahasındaki yetenekleriyle değil, kendine has tarzı ve kişiliğiyle de NBA’in en önemli oyuncularından birisi Allen Iverson, 34 yaşında basketbolu bıraktığını açıkladı...

13 sezon NBA’de Philadelphia, Denver, Detroit ve Memphis formaları giyen Iverson, 10 kez all-star seçildi. Lige adımını attığı 1996-97 sezonunda yılın çaylağı ödülünü alan yıldız basketbolcu, 2001 yılında kariyerinin zirvesine çıkmıştı. Aynı sezon hem ligin, hem de all-star maçının en değerli oyuncusu seçilen Iverson, Philadelphia 76ers’ı finale de taşıma başarısını gösterdi. Philadelphia formasıyla dört kez sayı, üç kez de top çalma kralı olan Iverson, 2006 yılının sonunda Denver Nuggets’a takas edildi. İki yıllık Denver macerasının ardından Detroit Pistons’a geçen Iverson’ın bu transferi, kariyerinin dönüm noktası oldu.

Pistons’ta antrenör Michael Curry ile anlaşamayan Iverson, 54 maçın ardından takımdan uzaklaştırılsa da, Detroit yönetimi yıldız oyuncunun kariyerini zedelememek için Iverson’ın sakatlığı sebebiyle oynamadığını ifade etti.

2009 yazında birçok takımla transfer görüşmesi yapan Iverson, kendisine ilk beş garantisi vermeyen Los Angeles Clippers’a gitmedi ve Memphis Grizzlies ile anlaştı. Memphis’te sakatlığının ardından forma giydiği üç maçta da kenardan gelen Iverson, takım sahibi Michael Heisley ile görüşüp şehri terk etti. 34 yaşındaki basketbolcunun adı New York Knicks ve Cleveland Cavaliers ile anılsa da Iverson hiçbir takıma transfer olmadı ve duygusal bir veda mektubuyla emekliliğini açıkladı.

işte o mektup:

"NBA’den emekliliğimi açıklıyorum. Hayatım boyunca basketboldan ancak takımıma alıştığım şekilde yardım edemeyeceğim zaman emekli olacağımı düşünürdüm. Ancak durum böyle olmadı.

Hâlâ basketbolu çok seviyorum, oynama isteğim var ve çok iyi de oynayabilirim. En üst seviyede oynayabileceğimden eminim.

Emekliliğim sayesinde eşim ve çocuklarımla daha çok vakit geçirme şansım olacak. Bu parkede kazandığım her şeyden daha da büyük bir ödül. Hep bugün için dua etmiştim ve bu anı hayatımın en büyük hediyesi olarak görüyorum.

Reebok çalışanlarına iniş çıkışlara dolu kariyerimin her döneminde beni destekledikleri için çok teşekkür ediyorum. NBA’de 13 harika sezon geçirdim ve buna minnettarım.

Dünyanın her yerindeki taraftarlarıma, tüm kariyerim boyunca benimle oldukları için teşekkür ediyorum. Siz olmasaydınız ben de olmazdım. Bana verdiğiniz desteği kalbimin derinliklerinde hissettiğimi bilmeniz gerekiyor. Teşekkür ederim.

Michael Jordan, Magic Johnson, Isiah Thomas, Charles Barkley ve Larry Bird... Sizler bana vizyon ve sonsuza dek kalbimde yer alacak basketbol sevgisini kazandırdınız.

Her gün basketbol oynamam için beni cesaretlendiren ve bana ilham veren annem, tüm ailem ve en başından bu yana yanımda olan arkadaşlarım. Teşekkür ederim.

Lisedeki antrenörüm Michael Bailey, Georgetown Üniversitesi’ndeki antrenörüm John Thompson, Larry Brown ve diğer antrenörlerim, takım arkadaşlarım, yöneticilerim, patronlarım ve kariyerimin bir parçası olan tüm çalışanlar. Sizlere de teşekkür ederim.

Memphis halkına da özel olarak teşekkür etmek istiyorum. Grizzlies’teyken iç sahada hiç maç yapamadım, ancak muhteşem takım sahibiniz Michael Heisley’nin bana verdiği fırsatı ve şehrin desteğini unutmam mümkün değil. Memphis Grizzlies organizasyonuna başarılar diliyorum.

Ve son olarak Philadelphia şehri... Sixers formasıyla harika anılarım var. Tüm Philly taraftarları, sizlere teşekkür ediyorum. Sesiniz kulağımda bir müzik gibi yankılanacak...

Tanrı hepinizi korusun;
ALLEN IVERSON"
ntvspordan alıntıdır

Şahsen iverson gibi bir oyuncunun ligden ayrlmasına çok üzüldüm, aslında onun gibi bir oyuncunun ayrılması değil direk allen iverson isminin ligden uzaklaşması beni üzdü. gerçekten de performans verebilirdi dediği gibi, memphis belki en uygun takımlardan biriydi ama kendi seçimi tabiki. peki iverson aktifken ligde varlığı belli oluyor muydu? son iki sezondur belki hayır yani bıraktığında bu sezon değişen pek bir şey olmadı ama o eksiklik hissedilecek ve nba'i eskisi gibi izleyeceğimi sanmıyorum. t-mac de yok artık bir de iverson gitti, benim için belki de shaq ile birlikte en değerli üç oyuncudur bunlar.nba aynı şekilde devam edecek ama hep bir eksiklik olacak..nba stüdyo programını izleyenler bilir, oradaki ankette iverson dönsün de ne şekilde olursa olsun diyordum ben çünkü lige eğlence katan oyunculardandı.shaq gibi aynı.detroitte pek bir şey yapamadı ancak arada sırada ortaya çıkıp öyle şeyler yapıyordu ki adamın neler yapabileceğini anlıyordunuz.geçmişindeki başarılarla onu hatırlamak en iyisi bence.sonuçta ancak bu sene kobe tarafından geçilen bir sayıya sahip bir isim...

Chucky 27.11.2009 16:27:10
Gitmeseydi keşke  :q gerçekten çok üzücü benim gibi NBA severler için :q Ama artık bunlara alışmak gerekli kanımca her yıldız eninde sonunda bir şekilde bırakıyor. Gün gelicek  Kobe Bryant'lar  Lionel Messi'ler Cristiano Ronaldo'lar da bitirecekler spor hayatlarını. Yapıcak bişey yok zaman akıyor. Bunların yerine gelecekleri izleyerek zevk almaya bakıcaz artık :)

ies 27.11.2009 23:42:28

benim için çok ayrı bir yeri olan insandı..
ben basketi onu izlerken sevdimm...
hey gidi koca çınarr....
yapılırmıydı bu bizee...

Nemesis 28.11.2009 17:39:01

zaten spordan fln uzak kaldım bi süredir..yenileri takip edemiyorum adam çıkıo bi sürü. geçen beşiktaş maçında manchesterin nerdeyse ilk onbirde tanıdığım adam yoktu  :R
eskilerdeki o tat yok yine de, her şey bi tüketim malzemesi gibi sunuluyor bir kaç mankenden farkları yok insanların önüne teknoloji sosuyla sunulan...sanki nerde o eski bayramlar der gibi oldu  :D
jordan,bird, barkley, stockton dönemine yetişemedik pek basketbolu sevdiren adamlar da gidiyor. futbolu sevmemi sağlayanlar çoktan gittiler zaten, belki de o zamanlar çocuktuk ve hayran kalıyoduk..şimdi bi kaç yaş fark olan insanları görünce oluyor böyle, bilemedim  :)

just 20.12.2009 10:17:22

benim için çok ayrı bir yeri olan insandı..
ben basketi onu izlerken sevdimm...
hey gidi koca çınarr....
yapılırmıydı bu bizee...

abi olayı çok dramatize etmişsin :R sanki öldü adam :R:R

ies 20.12.2009 13:45:48

spor adamı sporu bıraktımı öldü sayılır  :ı :D :D

Nemesis 21.12.2009 19:07:41

farklı bir bakış açısı bu da :D :d
iverson döndü ama hacı..helvasını boşuna yaptık ama olsun kanımız doydu  karizma
ivy laylaylay ivy  vınvın

xiaosoad 05.03.2010 09:39:06
Ben biraktiktan sonra tekrar phildelphia'ya dondu diye biliyorum. Umarim oyledir. Ama pek zannetmiyorum. Ben onun oyun tarzini benimsemis bir sekilde cikiyordum her maca. Artik bir buruklukla cikacagim belki. Onu gercekten cok seviyordum. Her mac oncesi onun hayatini izleyip cikiyordum. Onu cok seviyorum ya. Cidden. Cok cok iyi oynuyordu, her yerde. Bencilligine kadar hayraniyim. Onun gibi oynadigim icin kendimle gurur duyuyorum.

Nemesis 05.03.2010 22:47:15

ivy dönmüştü philadelphiaya ancak ailevi sorunları nedeniyle atlantaya yani evine gitti takımdan süresiz izin alıp ve döneceği pek beklenmiyor, zor günler geçiriyormuş yani basketi düşünmezdim ben de onun yerinde olsam yani artık iverson izlememiz mümkün değil..
lige geri dönse de seyredemeyiz eski iversonu..

goticcc 05.03.2010 22:51:34
offf yaaa bu adam olmadan kobe'nin anlamı kalmaz ki manyak çekişiyorlardı eskiden  :q

Sayfa: [ 1 ]