Jeogen.com | Bir rock serüveni.. (Arsiv Ana sayfa) => Okuyorum

Konu: Dayanışma-italo calvino

Sayfa: [ 1 ]

Okyanus~ 27.07.2010 20:56:57

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1406

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1406

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1655

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1656
Onlari izlemeye koyuldum. Gece, issiz bir sokakta, bir dukkanin kepengine birsey yapmaya calisiyorlardi. Agir bir kepenkti, demir bir cubugu kaldirac gibi kullanip kaldirmaya calisiyorlardi ama kepenk kimildamiyordu.Kendi kendime, avare avare gezinmekteydim. Yardim etmek icin ben de demir cubuga yapistim. Bana da yer actilar. Ayni anda cekmiyorduk cubugu, "Hadi simdi, hep beraber" dedim. Sagimdaki dirsegiyle durtukledi beni, "Sus, cildirdin mi, bizi duymalarini istiyorsun?" Kafami yanlislikla oldu der gibi salladim.
Uzun sure ugrastik, kan ter icinde kaldik, ama sonunda kepengi bir kisinin alttan gecebilecegi miktar kaldirabildik. Mutlu mutlu birbirimize baktik. Sonra iceri girdik. Tutmam icin bana bir cuval verdiler. Digerleri malzemeleri getirip icine yuklemeye basladilar. "O kokarca polisler gelmez insallah", diyorlardi. "Evet", dedim, "Hepsi kokarca onlarin" "Sus, ayak sesleri geliyor" diyorlardi birkac dakikada bir. Korkup kulak kesildim, "Yok" dedim, "onlar degil"
"Her zaman, hic beklemedigin bir anda geliverirler", dedi birisi. Basimi salladim. "Hepsini gebertmeli" diye cevap verdim.
Sonra, cikip koseye kadar gitmemi, birisinin gelip gelmedigine bakmami istediler. Gittim.
Disarda kosede duvarin kenarindan kapi aralarina gizlene gizlene bana dogru geliyorlardi.Onlara katildim. Dukkanlarin oradan sesler geliyor dedi yanimdaki.Uzanip baktim.
"Kafani cek, aptal herif" diye tisladi, "bizi gorup yine kacacaklar."
"Bakiyordum" dedim, hemen duvarin dibine comeldim.
"Etraflarini cevreleyebilirsek kacamazlar" dedi bir baskasi, "Sayilari cok degil".
Nefeslerimizi tuttuk, ayak uclarimiza basa basa, hizli hizli ilerledik; ** ** parlayan gozlerle birbirimize bakiyorduk.
"Artik kacamazlar." dedim.
"Sonunda is ustunde yakalayacagiz onlari" dedi biri.
"Sonunda!" dedim.
"Allahin belasi pic kurulari" dedi oburu, "su yaptiklarina bak!"
"Pic kurulari" diye tekrarladim kizginca.
Beni, az oteye, duruma bakmaya gonderdiler. Dukkana geri dondum.
"Bizi yakalayamayacaklar" dedi biri, cuvali omzuna atarken.
"Cabuk", dedi bir baskasi. "Arka taraftan cikalim. Burunlarinin dibinden kaciverecegiz." Hepimiz zaferle gulumsedik.
"Esekten dusmuse donecekler" dedim. Dukkanin arka tarafina suzulduk.
"Yine atlattik salaklari" dediler. O sirada birisi "Dur, kim var orada?" diye seslendi, isiklar yandi.

Bir seyin arkasina cokuverdik, bembeyaz kesilmistik, birbirimizin ellerini tutuyorduk. Digerleri geldiler, ama bizi gormediler, geri donduler. Biz de firladik, deli gibi kosturmaya basladik. "Basardik" diye bagirdik. Bir iki kere tokezledim ve geriye dustum. Kendimi digerlerinin pesinden kovalayanlarin arasinda buldum.

"Hadi", diye seslendiler, "Yetisiyoruz"

Dar sokaklarda hep beraber peslerinden kosturduk. "Sen suradan git, onlerini kes" diye seslendik birbirimize; ara kapaniyordu, biz de "Ha gayret kacamayacaklar" diye bagirisiyorduk.

Bir tanesine yetismeyi basardim. "Aferin, kacmayi basardin" diye seslendi bana. "Gel, buradan, izimizi kaybettirecegiz" Onunla beraber gittim. Bir sure sonra kendimi, daracik bir sokakta yalniz buldum. Birisi koseden geldi, "Gel, buradan" diye seslendi. "Onlari gordum, fazla uzaklasmis olamazlar" Ben de onun pesinden kosturdum.

Sonra, kan ter icinde durdum. Kimse kalmamisti, bagiris da gelmiyordu. Ellerimi cebime attim, kendi kendime, avare avare gezinmeye basladim.

Sayfa: [ 1 ]