|
||
Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1406 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1406 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1655 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1656 bir mavi kuş var yuregimde cikmaya can atan ama ben ondan gucluyum, kal, diyorum ona, kimsenin seni gormesine izin veremem. bir mavi kuş var yuregimde cikmaya can atan ama viski dokuyorum ustune sigara dumanina boguyorum, fahişeler, barmenler ve bakkal ciraklari hicbir zaman bilmiyorlar onun orada oldugunu. bir mavi kuş var yuregimde cikmaya can atan ama ben ondan gucluyum, yat lan aşagi, diyorum ona, ocagima incir dikmek mi niyetin? avrupa'daki kitap satişlarini sabote etmek mi? bir mavi kuş var yuregimde cikmaya can atan ama zekiyim, sadece geceleri izin veriyorum cikmasina, herkes yattiktan sonra. orada oldugunu biliyorum, derim ona, kederlenme artik. sonra yerine koyarim yine ama hafifce oter tamamen olmesine de izin vermiyorum ve birlikte uyuyoruz gizli antlaşmamizla ve insani aglatacak kadar guzel, ama ben aglamam, ya siz? |
||
|
||
| alkolizme yakın bir hayat tarzını anlatmasıyla ünlüydü galiba bu adam güzel şiirleri vardır bu şiiride güzel | ||
|
||
| aslında kendinin farkında zaten.ben böyle böyleyim.kabul edersen et etmezsen de hayat çizgimin ötesinde kalırsın diyebilen biri.o kadar özgür bir tavırla yazıyor ki karşısında boyun eğmeden duramıyorum.-özgürlüğün yokluğunu kabul ederek ona tutsak olan bir tip olarak.- hatta kendini çok güzel tanımladığı bir yazı var.hemen paylaşayım. yani,bence şu haliyle bile çok büyük kitleler için oynuyor aslında ama Bukowski okuyorum demek biraz cesaret istiyor.karşıdaki şahıs biraz mutasıp bakıyorsa olaya bir de cinsiyet unsuruyla 1 dk içerisinde erotizmin ve alkolizmin ortasındaki bir aptal-daha ağrını sarf etmek doğru olmaz yine de- oluyorsunuz.o yüzden pek kimse varlığını kabul etmiyor görünüyor ya da biraz kabuğunu kırıp ben okuyorum öyle olacağım diyen bir gençlik kitlesi de okuyor.evet onlar içn gerçektenn tehlikeli ama okuduklarımızın çoğunda abarttığını kabul ettiğini biliyorum.çünkü düşünsenize bu kadar moruk ve çirkin bir adam-ben çok sevimli bulurum yine de- nasıl birlikte olur 20lik kızlarla ve alkolün dibine vurmuşken..vs. yoksa bir ömür hipodrom köşesinde iki sosisli bilmediğin onca kadın yatağı ve bitmeyen içki şişeleriyle nasıl ilerler..bilmem olasılık dışı gibi. bence. ama en pis kitabı olduğunu düşündüğüm "kadınlar"a rağmen onun itiraf eden yönüyle saf ve temiz bulurum "pis moruk henry chinaski'yi"(: seviyor bile sayılırım. artık buyrun kendi dilinden, kötü adamı sevdim hep,kanunsuzu,hergeleyi.iyi işleri olan sinekkaydı tıraşlı,kıravatlı tiplerden hoşlanmam.ümitsiz adamları severim,dişleri kırık,usları kırık,yolları kırık adamları.küçük sürpriz ve patlamalarla doludurlar.adi kadınlardanda hoşlanırım;çorapları sarkmış,makyajları akmış,sarhoş ve küfürbaz kadınlardan.serserilerin yanında rahatımdır,çünkü bende serseriyim.kanun sevmem,ahlak sevmem,din sevmem,kural sevmem.toplumun beni şekillendirmesinden hoşlanmam.... c. bukowski |
||