|
||
Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1406 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1406 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1655 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1656 Jeogen Içerigini Görebilmek Için Kayit Ol! veya Jeogen Içerigini Görebilmek Için Giris Yap! * Ancak kendinde devrim yapabilen devrimci olabilir. * Ad vermek, bir şeye etiket iliştirmekten farksızdır. * Başkalarının derinlikleriyle oynama. * Başkalarına, senin için ifade ettiğinden daha fazla bir sey ifade edemez. Sana neye mal olmuşsa, onlar da o kadar ödeyecekler. * Ben her nesneyle nesnel olarak karşılaşır, ama ben'le karşılaşmaz. * Bir sözcüğün anlamı, onun dil içindeki kullanımıdır. * Bir insan kilitli olmayan, ama içeriye doğru açılan bir kapıyı boyuna itiyor, çekmek aklına gelmiyorsa, odada hapistir. * Dil dünyayı resmeder. * Dünya, nesnelerin değil olguların toplamıdır. * Dilimin sınırları, dünyamın sınırlarıdır. * Demokrasi insanları sayar, halbuki onları tartmak gerekir. * Dünyadaki başka insanların bana dünya hakkında söyledikleri, benim dünya deneyimimin çok küçük ve önemsiz bir kısmıdır. * Eğer bir aslan konuşabilseydi, onu anlayamazdık. * Eğer doğruyu söylemek işimize yaramıyorsa neden doğruyu söyleyelim ki? * Felsefenin amacı nedir? Şişeye düşen sineğe çıkış yolunu göstermektir. * Felsefenin amacı felsefeyi yok etmektir. * Felsefede ben'den, psikolojik olmayan anlamda söz edilebilecek ve edilmesi gereken bir yol vardır. * Hakkında konuşamayacağımız şeylerde sessiz kalmamız gerekir. * Kolum yukarı kalkar olgusunu kolumu yukarı kaldırırım olgusundan çıkarırsak geriye ne kalır? İnsan kalır. * Mantığın tüm önermeleri totolojinin genellemeleridir ve totolojinin tüm genellemeleri mantığın önermeleridir, bunlardan başka mantıksal önerme yoktur. * Neden buradayız bilmiyorum, ama eğlenmemiz için olmadığı kesin. * Şişenin içinden dışarı çıkmak isteyen ama sürekli cama toslayarak, sersemleyen sineğe: ...dışarısını görebilirsin...bunu anlıyorum, ama asla dışarı çıkamazsın! ..sen cama toslamaya mahkumsun! * Tarihin benimle ne işi var? benimki ilk ve tek dünya. |
||