Jeogen.com | Bir rock serüveni.. (Arsiv Ana sayfa) => Yerli Sanatçılar ve Gruplar

Konu: Demir Demirkan

Sayfa: [ 1 ]

Jeogen 16.07.2007 18:30:06

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1406

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1406

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1655

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1656

B?YOGRAF? VE ALBÜMLER

Demir Demirkan 12 Agustos 1972 y?l?nda Adana'da do?du.Üniversite y?llar?ndan önce Ankara ve ?zmir'de,daha sonra ise Bilkent Üniversitesi ?ngiliz dili ve edebiyat? bölümünde ö?renim gördü. Üniversite y?llar?nda Pentagram gurubuna gitarc? olarak kat?ld?.

Pentagtam gurubu ile "Trail Blazer" albümünü tamamlad?ktan sonra Los Angles, CA'ya ta??narak 1992 de Musicians Institute'da e?itime ba?lad?. Paul Hanson, Scott Henderson, Frank Gambale gibi bir çok müzisyenle beraber çal??t?. Mezuniyetinden sonrada Los Angeles'da kalarak pop-jazz, afro,latin ve rock gibi birçok müzik tarz?nda kay?tlarda bulundu, gitar cald? ve müzik yazd?.

1996'da eve, ?stanbul'a döndü. Dönü?ünde Pentagram gurubu ile Anatolia albümünün kay?tlar?n? yapt?, ve ?ebnem Ferah'?n "Kad?n" albümünün prodüktörlü?ünü üstlendi. Ayn? y?l Sertab Erener'in "Sertab gibi" albümünün prodüksiyonunu gerçekle?tirdi (1997). Prodüktörlük taraf? a??r bast??? için Pentagram gurubundan ayr?ld?. 1999 y?l?nda ?ebnem Ferah, "Art?k K?sa Cümleler Kuruyorum" ve Sertab Erener'in "Sertab" albümünü haz?rlad?. Ricky Martin ve Sertab Erener'in düet yap???, prodüktörlü?ünü Desmond Child'?n üstlendi?i "Private Emotions" adl? ?ark?n?n kay?tlar?nda bulundu, bu versiyon orta dogu ülkelerinde yay?nland?.

1999 y?l?nda Sony müzik Türkiye ile antla?ma imzalad?. ?lk solo albümü may?s 2000 y?l?nda yay?mland?.

?ki Tv filminde yard?mc? roller ald?. 2000 y?l?n?n sonunda Sertab Erener in "Turuncu" albümü için tekrar stüdyoya girdi. 2002 y?l?n?n Mart ay?nda 2. solo albümü "Dünya Benim" i yay?mlad?.

Demir Demirkan 2002 ekim ay?ndan itibaren Show TV'de yay?nlanmaya ba?layan 5'i Bir yerde adl? TV Dizisinin ba?rolünde yerald?. Jenerik ?ark?s? ve müziklerini yazan Demirkan, Hayat Sensiz Olmuyor adl? ?ark?ya da diziden al?nan görüntülerinde bulundu?u bir klip de çekti.

2003 y?l?n?n Eurovision ?ark? yar??mas?nda Türkiye'ye birincilik getiren "every way that I can" adl? ?ark?y? besteledi ve sözlerini yazd?.

Albümler

Demir Demirkan'?n ilk solo albümü 2000 May?s'ta Sony Müzik taraf?ndan yay?nland?. Demir'in kendi ismini verdi?i ilk albümün prodüksiyonu ?skender Payda? ve kendisi taraf?ndan yap?ld?. Albümdeki 10 ?ark?dan dokuz tanesi Demir Demirkan taraf?ndan bir tanesi ise Deniz Y?lmaz taraf?ndan yarat?ld?. Pentagram gurubundan Tarkan Gözübüyük aranjelerde ve bass gitarda albüme kat?ld?

Göçmen

Gümü?

Belki

Da?lar Dayanmaz

Dünyan?n Yollar?nda

Sahte Cennet

Ölmek Ya?arken

Yar?na Kadar

Kar??l?ks?z A?k Üçgen

Yeni albümü "Dünya Benim"'de Tarkan Gözübüyük, GMG, Alen Konako?lu, Nurkan Renda, ?smail Soyberk, Mehmet Akatay, Hamdi Aktay gibi usta müzisyenlerle çal??an Demir Demirkan’a vokallerde de Özkan U?ur, Tu?ba Önal, Sertab Erener, Sibel Gürsoy gibi Türkiye’nin en iyi sesleri e?lik etti. Yeni albümünde Fikret K?z?lok ’un son yapt??? bestesi olan ve daha önce hiçbir yerde yay?nlanmam?? "A?k Var Ya"'y? seslendiren ve bu ?ark?da Fuat Güner’le düet yapan Demir Demirkan, albümdeki di?er sekiz ?ark?n?n söz ve müzi?ine, bir ?ark?n?n da müzi?ine imzas?n? att?. Albümün kay?tlar? Maslak B Stüdyosu’nda tamamland? ve mastering’i Londra Sony Music stüdyolar?nda Ray Staff taraf?ndan yap?ld?.

?stemek yetmedi

Rüya

Ay?p

A?k var ya

Doya doya

Resim

Dünya benim

Dedim ama

Cevaps?z

Ç?r?lç?plak

Üçünü albüm...

Sony Music, Turkiye ile olan anla?mas?n? sonland?ran Demir Demirkan, tamamen kendi be?enileri ve yetenekleri do?rultusunda bir albüm ç?kard?. Çal??ma 9 türkçe, 3 ingilizce ?ark?dan olu?uyor. 5'i Bir Yerde dizisinin müzi?i olan "Hayat Sensiz Olmuyor" un yeni versiyonu da bu albümde. Bas gitar Kerem Tüzün (Kurban), davul Arbak Dal (Haluk Levent, Teoman) taraf?ndan çal?nd?. ?ark?lar?n düzenlemeleri de Demir, Kerem ve Arbak taraf?ndan yap?ld?.

Prodüktörlü?ünü kendisinin üstlendi?i albüm için Demir Demirkan ?unlar? söylüyor:

"...akl?mda her zaman bir müzik tarz? vard?. Bunu her albümde yapmaya çal??t?m. Malesef bu müzik, albümler piyasaya ç?kmadan önce sa??ndan solundan yontularak, "plak ?irketlerinin akl?nca" piyasaya uygun hale getirildi. ??te ?imdi sözleri ve müzi?i tamamen kendi be?enim do?rultusunda bir albüm haz?rlamay? ba?ard?m. Sonunda, bittikten sonra kendim de keyifle dinleyebilece?im bir albüm yap?yorum. Bir avuç profesyonel rock müzisyeni aras?ndan en iyileriyle çal??mak da ayr? bir keyif ve onur..."

senden sonra

kahpe

what's done is done

gitti gider

köle kral
hayat sensiz olmuyor

tomorrow is another day

yalanlar

berlin

yava? yava?

zaferlerim

sololar
ought to know (avrupa bask?s?)

Hangi Albüm için neler yapti?

Artist/Group Albüm Tarih Görevi
Pentagram Trail Blazer 1992 ?ark? yazar?, Gitarlar
Pentagram Anatolia 1997 ?ark? yazar?, Gitarlar
?ebnem Ferah Kad?n 1997 Prodüktör, Gitarlar
?ebnem Ferah A.K.C.K. 1999 Prodüktör, Gitarlar
Sertab Erener Sertab gibi 1997 Prodüktör, Gitarlar, ?ark? yazar?
Sertab Erener Sertab 1999 Prodüktör, Gitarlar, ?ark? yazar?
Sertab Erener Turuncu 2001 Prodüktör, Gitarlar, ?ark? yazar?
Demir Demirkan Demir Demirkan 2000 Prodüktör, Gitarlar, ?ark? yazar?, Vokal
Sertab Erener Yeni 2001 Prodüktör, Gitarlar, ?ark? yazar?
Demir Demirkan Dünya benim 2002 Prodüktör, Gitarlar, ?ark? yazar?, Vokal
5'i Bir Yerde
Dizi
2002
Ba?rol, jenerik ?ark?s? yazar?, yorumcusu

Every way that I can ESC 2003
2003
Besteci ve söz yazar?
Demir Demirkan 2004 istanbul 2004 Prodüktör, Gitarlar, ?ark? yazar?, Vokal

Ayr?ca gelibolu belgeselinin müziklerinide yapt?
son proje olarak istanbul 2004 albümünde bulunan zaferlerim adl? sark?y? yeniden mixledi ve klip çekti. Yeni albüm ?ubat 2006'da ç?kt?

metaL 20.11.2007 16:54:37
adam gercek bi sanatci.. pentagram la calisti,sertab in eurovision da 1. olmasini sagladi, gelibolu belgeseline muzik yapti.. harbi bi sanatci...saol bilgiler için  okkeyy

NoTHiNG 09.09.2008 23:12:23
Adam gerçek bir sanatçı değil.. Metin Türkcan'ın penası bile olamaz bu herif..

rawsem 11.12.2008 13:08:58
hehe ne diyosan sen penası bile olamazmış bu "herif"

kurena 24.12.2008 19:38:56
son albümü beni hayal kırıklığına uğrattı..

melancholic 19.04.2009 15:07:51
Metin Türkcan ile Demir Demirkan kıyaslanabilir mi?kesinlikle hayır. yokyok Metin Türkcan müzik yapıyor.Gitarı konuşturmasını çok çok iyi biliyor Demir Demirkan'ında kendi çapında güzel gitar riff'leri var bana göre.Ama ikisini karşı karşıya getirecek olursak kesinlikle Demir Demirkan iyi bir söz yazarıdır. düşünen tarz Son albümden sadece klip şarkısını biliyorum "alıştım artık" ve evet ondan beklenen bir albüm değildi.Sanatçıların belli dönemleri oluyor her insan gibi ve bu şarkılar yapılırken o anki ruh halleriyle o anki duygularıyla kayıda girdikleri için sürekli hep aynı tonda birşeylerde beklememek lazım.İnişli çıkışlı bir yol müzik bize hissettirdikleri şeyleri yansıtmaları doğaldır zaar. manyak11

egzematze 08.04.2010 13:31:18
çok teşkür ederim ...

Sayfa: [ 1 ]