|
||
Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1406 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1406 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1655 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1656 Evet arkadaşlar,gerçekten bu üç müzik türü genellikle metalci kesim tarafından sevilmemektadir daha dorusu pek destek görmemiştir çnkü metal olarak kabul edilmez..bnce de metal değildirler..bunları söyleyenlerin birçok nedeni vardır,örneğin metal bi şarkıda gitar solo olmazsa olmazdır,bu kadar kalabalık bir grupla mzk yapılmaz denir(bkz : Slipknot ; 9 üyesi vardr)bunlara benzer nednlrden bu tarzları gerçek metalci kesim tarafından desteklenmez ama şöyle bi gerçek de vardır ki bu tarz gruplar birçok dinleyiciye ulaşmış ve kendilerine belli bir dinleyici kitlesi oluşturmuştur.. bnde buradan sizlere soruyorum siz ne dersiniz? Şahsen ben de hiç sevmem ve bnce nu-metal metal değildir..Bilgilerinizi yorumlarınız görüşlerinizi yazıp,aydınlatırsanız sevinirim...
|
||
|
||
| Bende sana katılıyorum. Slipknot 9 kişiyle ne yapıyor? Metallica 4 kişiyle aslanlar gibi çalıyor. Bir de sen sormuştun tam olarak ne oluyor bunlar diye. Aşağıda yazdım. Tabii bunlar Vikipedi'de yazanlar. Daha kapsamlı bilenler varsa yazsın. Nu-Metal (nü-metal olarak da bilinir.) 1990'lı yılların başında ortaya çıkmıştır. Alternatif Metal türünün daha da değişime uğramasıyla olmuştur. Zaman zaman Rap müzik türü ile de birleştirildiği görülmüştür.Vokaller Diğer türlere göre daha hızlı ve gene bazı türlere göre daha azdır(İstisnalar hariç).Ayriyetten Gitar hızlı ve daha punk'a yakın bir tarz'da çalınır.Bateri çok hızlı ve net bir ses vermelidir.Nu metal'de vazgeçilmezlerden biri de Turn Table'da yapılan efektlerdir.Genellikle vokalle oynamalar yapılır. Nu metal tarzı müzikler her zaman tartışma konusu olmuştur.Buna verilebilcek en iyi örnek Linkin Park'tır.Kısacası Nu metal Punk gibi nerde ne yapacağı belli olmayan ama Metal kadar ağır Rap kadar da hızlı bir müziktir.Buna "Manga", "Linkin Park", "Limp Bizkit", "KoRn" gibi ünlü gruplar dahildir. Gönderilme zamanı: 26 Eylül 2008, 21:04:04 Metalcore, herhangi bir Metal müzik türüyle punk veya reggae punk türlerinin karışımından oluşan müzik tarzı. 90'lı yılların sonlarına doğru oluşan bir müzik türüdür. Müzikler, (altyapı) metal sound'larından oluşurken sözler ve söyleme tarzları yine metal müzik ayrıca harcore punk'tan alıntıdır.Müzikal kökeni Trash Metal,Hardcore Punk ve Metal üçgeni arasındadır.Müzikler aslında bu günkine nazaran daha melodik olan '90lar öncesi melodik death metal'ine büyük benzerlik gösterir...Avenged Sevenfold , Bullet For My Valentine , Lamb of God , Hatebreed , Devildriver , Atreyu , Madball , Shadows Fall , Slipknot gibi gruplar bu tarzı işleyanlarden bazılarıdır. |
||
|
||
| nu metal nu metal dir bunu tartışmanın bi anlamı yoktur... limp bizkit slipknot veya korn gruplarından birine bu tarz bişey söylencek olsa çokda **** derler büyük ihtimalle
|
||
|
||
haklısın öyle oluyor biraz zaten ben "bunlar kötüü, saçma mözik yapıolaaar aman dinlemeyin" demedim sadece rock ve metal çevrelerince tartışılan bir konuyu biz de tartışalım dedim kendi çapımızda fakat bence 'rap ve metal karışımı' gibi bişiler yapmak çok saçma,oradaki turn table olayı zaten ayrı birşey ama dineyici kitlesi gayet aşmış bi durumda bu grupların da,tüm dünyada fazlaca dinleniyorlar bu yüzden de "gerçek metalci" kesim(!) tarafından sevilmiyorlar... adamlar işlerini yapıyorlar saygım var ama çoğunu dinlemem -bu da kişisel görüşüm |
||
|
||
yok forever metal core
|
||
|
||
forever melodic death metal o zaman ![]() -zaten hardcore ve metalcorecular riffleri fln onlardan buluyolar
|
||
|
||
| Şöyle söyleyebilirm,kendimi baz alarak. Ben bir müzik dinleyicisi olarak Slipknot dinleyebilirm.Yeri gelir deşarj olurum,kafa sallarım,eğlenirim. Ama aynı zamanda sorgulayabilirim de. Madem türü metal,solo nerde?,duygu var mı?,amaç ne?,ne anlatmaya çalışıyor?,konserlerinde iki lafından birinin küfür olması milletin hoşuna mı gidiyor? gibi. Edit :"Heavy Metal Ruhu" nu en iyi açıklayan söze bakacak olursak: "A life for heavy metal, heavy metal for a life" yani "heavy metal için bir hayat, Hayat için heavy metal" Bir de şu bahsettiğimiz grupların şarkı sözlerine bakacak olursak:"f.ck it all, f.ck this world, f.ck everything that you stand for" |
||
|
||
-zaten hardcore ve metalcorecular riffleri fln onlardan buluyolar ![]() Evet çoğu Amerikalı metalcore grubu At The Gates başta olmak üzere bir çok death metal grubundan riff araklar. Hatta Amerika İsveç'e bu yüzden telif ödemeli mi diye bir de espri vardır. |
||
|
||
| Bence müziği kategoriye sokmak kadar gereksiz birşey yoktur. Tabi iki müzik tarza göre(Metal,Rap,Türkü,Folk,Elektronika,Indie,Jazz,Blues....) değişiktir. Fakat, örneğin: Metal müzik metaldir. Yani Metal müziği black,metalcore,gothic vs.. gibi kalıplara sokmak anlamsızdır. Ne olursa olsun müzik sonuçta müziktir. Gözlem 1 : Rock müzik yapan yeni bir grup çıkıyor. Grubtan önce dinleyenler adamlara etiket yapıştırıyor. Hard Rock yapıyorlamış, veya başka birşey. Adamlarda çaresiz üzülüyor bu duruma tabi. Kalıba sığdırmada saçmalamaca. Şimdiki Metal'inde, Punk'unda kafası çook karışık. |
||
|
||
| metalcore'un atası olarak in flames gösterilir hep.ben de aynı şekilde düşünüorum.bu yüzden metalcore'un at the gates gibi isveç death metal gruplarından esinlenmesi garip bi durum deil.tabi ortaya çıkan müzik ii olduktan sora benim için çok da kötü bi durum yok ben chimaira,devildriver,slipknot,as i lay dying gibi grupları severek dinlerim.ama lamb of god'ın tarzı çok farklı.bazen grind bazen trash çok uçlarda dolaşan bi grup ki zaten kendilerine yeni bi tarz oluşturmuşlar pure american metal die. nu metali ise eskiden dinlerdim ama artık pek sarmıyo ![]() |
||