|
||
Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1406 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1406 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1655 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1656 İlk olarak ben bir kaçtaneyle başlayayım "Polis:Baş örtülü bayan koşmayın, durun, uyarıyoruz bayan koşmayın durun! Marjane:Buyrun memur bey? Polis:Bayan neden koştuğunuzu söyler misiniz acaba? Marjane:Otobüsü yakalamaya çalışıyorum, çok önemli bir sınavı kaçırmak üzereyim. Ne oldu acaba? Polis:Koşarken kalçanız sallanıyor bayan, uygunsuz bir görüntü ortaya çıkıyor. Lütfen koşmayınız. Marjane:Siz de bir zahmet kalçalarıma bakmayın!" "Korkudur kendimizi bilmemizi engelleyen yine aynı kahpe korkudur bizi ödlek insanlar yapan." "Büyükannemi bir daha görmedim. Bir süre sonra da öldü.Özgürlüğün hep bir bedeli olmuştur." "İki büyük takıntım vardı; büyünce bacaklarımı tıraş etmek ve yaşadığımız galaksinin son peygamberi olmak!" PERSEPOLİS |
||
|
||
| Prestij filminden; "Dikkatle bakıyor musunuz?" "Her sihir üç perdeden oluşur. Birinci bölüme vaat denir. Sihirbaz size olağan bir nesneyi gösterip, incelemenizi ister. İkinci bölüme dönüştürme denir. Sihirbaz olağan bir nesneyi alır ve onu olağan üstü bir şeye dönüştürür. Hilenin sırrını arıyorsunuz ama bulamazsınız, çünkü dikkatli bakmıyorsunuz. Siz sırrı bilmek değil kandırılmak istiyorsunuz." felan. V for Vendetta'nın nerdeyse tüm dialogları unutulmaz; "Bu maskenin altında et ve kemiklerden daha fazlası var; bu maskenin altında bi fikir var!." "Fikirler kurşun geçirmezdir." "İnsanlar hükümetlerden korkmamalı, hükümetler insanlardan korkmalı!" "Artık korkun kalmadı, özgürsün!" ve nicesi. Dövüş Kulübü'nde de çok fazla sağlam replik vardı; "Sahip olduklarımız bize sahip olmaya başlıyor." "Sadece her şeyini kaybettiğinde özgürsün." |
||
|
||
ben şeyi çok severim burada patron benim ve burada soruları yalnızca ben sorarım hemen hemen çoğu polisiye ve western filmlerinde karşıma çıkar ![]() |
||
|
||
Beatles'ın A Hard Day's Night filminden: muhabir: Amerika'yı nasıl buldunuz? John Lennon: Greenland'dan sola dönerek.. muhabir dumur bi şekilde john'un suratına bakar, johnda her zamanki alaycı gülüşüyle sırıtır muhabire.. Jeogen Içerigini Görebilmek Için Kayit Ol! veya Jeogen Içerigini Görebilmek Için Giris Yap! videosu da bu hatta
|
||
|
||
what the gucking is foing on? çektiğimiz bir kısa filmden ![]() |
||
|
||
| Bi de Hayat Güzeldir'den: -Siyasi görüşünüz nedir? -(Adam o sırada çocuklarına sesleniyor.)Benito, Adolf uslu durun. Ne demiştiniz? -Önemli değil. heheh. "Polis:Baş örtülü bayan koşmayın, durun, uyarıyoruz bayan koşmayın durun! Marjane:Buyrun memur bey? Polis:Bayan neden koştuğunuzu söyler misiniz acaba? Marjane :otobüsü yakalamaya çalışıyorum, çok önemli bir sınavı kaçırmak üzereyim. Ne oldu acaba? Polis:Koşarken kalçanız sallanıyor bayan, uygunsuz bir görüntü ortaya çıkıyor. Lütfen koşmayınız. Marjane :siz de bir zahmet kalçalarıma bakmayın!" Marjane; orda baş örtülü bayan koşmayın lütfen değil sırt çantalı bayan koşmayın lütfen diyor. Baş örtüsüz bayan yok ki sokakta. Bunu da düzeltmek istedim.
|
||
|
||
| Affetmek,kinine kalbinde daha küçük bir oda verir. Sonunda farkettin mi? - Neyi? Kafamın içinde bir silgi var ve her şeyi siliyor.Anlayabiliyor musun?Hatıralarım yok olursa ruhum da yok olur. A moment to remember Etkisinde uzun süre kaldığım bir filmdi. |
||
|
||
| '' Tanrı'yı güldürmek istiyorsan, ona hayallerinden bahset. '' '' Sahip olduğun her şey, gün gelir sana sahip olur. -Tyler Durden '' |
||
|
||
![]() "Sanırım her şey basit bir seçime bakıyor. YA YAŞAMAKLA UĞRAŞIRSIN YA DA ÖLMEKLE." "Unutma Red, umut iyi bir şeydir, belki de en iyi şey. Ve iyi şeyler asla ölmez." The Shawshank Redemption (1994) |
||
|
||
| George: Senden korkmuyorlar, senin temsil ettiğin şeyden korkuyorlar. Billy: Ne temsili be moruk! Onların gözünde saçtan başka birşeyi temsil etmiyoruz. George: Yoo hayır. Onların gözünde, sen özgürlüğü temsil ediyorsun. Billy: Özgürlüğün ne mahsuru var birader? Bütün mevzu bu. George: Evet aynen öyle ama, söylemek başka, olmak başka. George-Billy "Easy Rider" Ernest Hemingway, "Dünya güzel bir yer ve de uğruna savaşmaya değer" demiş. Ben cümlenin ikinci yarısına katılıyorum. William Sommerset "Seven - Yedi" "Karım beni içki içtiğim için mi terketti yoksa karim beni terkettiği için mi içmeye basladım hatırlamıyorum..." Ben Sanderson "Leaving Las Vegas " |
||
|
||
![]() -Bu cenaze mi? -Evet -Hiç ölen birisini tanıdın mı? -Hayır,ya sen? -Hayır.fakat bir keresinde soğuktan ölen şu evsiz kadını görmüştüm sadece.Orda kaldırımda uzanıyordu. Gerçekten üzgün görünüyordu.Onu kasete kaydettim. -Neden onu kasete kaydettin? -Çünkü çok şaşırtıcıydı. -Bunun neresi şaşırtıcıydı? -Böyle bir şey gördüğünde sanki tanrı sana bakıyormuş gibi...sadece bir saniyeliğine ve şayet dikkatliysen tam arkana bakabilirsin. -ve ne görüyorsun? -Güzellik... "O günlerden biriydi. Nerdeyse kar yağmaya az kalmıştı ve havada bu elektrik vardı. Nerdeyse onu duyabilirsin Değil mi?...Ve bu torba sadece benimle dans ediyor sanki ufak bir çocuğun onunla oynamasını ister gibi. On beş dakkikalığına... O gün farkına vardım ki hayatın dışında şeyler var ve bu inanılmaz hayırsever güç korkmak için bir sebep olmadığını bilmemi istiyordu. Hiç... Vidyo küçük bir özür biliyorum ama;hatırlamama yardımcı oluyor. Hatırlamaya ihtiyacım var. Bazen dünyada çok fazla güzellik var onları alamicağım gibi hissediyorum ve kalbim hemen bir mağraya giriyor..." America Beauty (1999) |
||
|
||
Star Wars serisinde bunlardan bol var yani unutulmaz replikler falan ancak son filmden aklımda kalan bu replik gerçekten anlamlıydı.. Luke İmparatorun sith olmasından dolayı onun kenidine güvenine laf atarak " Senin zaafın da bu, kendine olan bu güvenin" der, imparator da son jedi'ımıza itafen " Senin zaafın da dostlarına olan bu inancın" der. |
||
|
||
| Öldürme yetkisine sahip olupta öldürmüyorsan güçlüsündür.. Schindler's List ( 1993 ) Sırf senin gibi kadınları anlatabilmek için kelimeler üretildi... Something's Gotta Give (2003) |
||
|
||
| the dark knight filminde jokerin unutulmaz repliği ''why so serious'' şeytanın avukatı - Kibir,benim en gözde günahımdır... |
||
|
||
| neden bana gülümseyen her kıza aşık oluyorum. -eternal sunshine of the spotless mind - |
||