Jeogen.com | Bir rock serüveni.. (Arsiv Ana sayfa) => Metal Müziğe Dair

Konu: Nu Metal

Sayfa: [ 1 ]

Katatonia 03.02.2009 12:25:48

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1406

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1406

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1655

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1656
Alternatif metal türüdür.Bu türün değimişe uğramasıyla ortaya çıkmıştır.Thrash ve Heavy metal türünden hemen hemen etkilenmiştir.Ancak Heavy kadar sert,net şarkı sözleri yoktur.Gitar sololarından kaçınırlar.Turntable,rap vokal gibi öğeler kullanılır.

xxdonurxx34 06.10.2009 01:02:16
örnek olarak linkin park ve manga gösterilebilir

akartal 15.10.2009 17:51:33
mangayı saymasak be hocam  . . bildigim en iyi mudvayne var

Nemesis 15.10.2009 19:39:59

evet manga son albümüyle o tarzlardan uzaklaşmış biraz..ilk başlarda nu metal denebilirdi ancak türkiyede ne kadar sınıflandırabilirsek o kadar.
nu metalde linkin park vardır en iyi, slipknot ilk dönemler..sonra limp bizkit falan gider, otep'i de sayabiliriz.
ancak sevmem tür olarak dinlemem de, rap ile rock mümkünse hiç karışmasın öyle kalsınlar

Darkrage 19.10.2009 16:25:00
her babanın ve annenin afedersiniz eşcinsel bi cocugu olabilir.bende nu metali buna benzetirim.Thrash ve Heavy metalin eşcinsell cocugu...
buarada + nemesis katılıyorum sana

Rage 13.11.2009 16:06:58
Bir kere türün ismine nu metal denmesi bence gereksiz bir şey. Linkin Park'ın müziğinde metal olan bir şey yok. Gitar tonlarının metalle alakası yok. Nu metal olarak adlandırılan türün metalle alakası ancak bir ailenin evine kundakta bırakılan eşcinsel çocuk kadar olur.

vOdkia 17.09.2010 19:38:39
System of a Down'ın da basları sayılabilir. Slipknot'un da basları nu-metaldi ama sonradan dha sert riffler, davullarn on plana cıkmasıyla fln nu-metali astılar. Ama ne oldklarını cıkaramıcam :D In Flames'ten ayrılan Jesper Abimiz Slipknot için "Bir çok death metal grubndan dha guzel death metal yapıyorlar." buyurmuslar. Bence de :D

Nemesis 17.09.2010 20:06:29

Slipknot önceden nu metalmiş sonra yaptıkları albümler pek o çizgide değil.Slipknot Disturbed falan bunlar pek nu metal değil, keza Korn ve Deftones. çok fazla tarz muhabbeti yapmamak lazım aslında. bu arada nu metale olan ön yargımı yıktım ve tekrar dinledim, hala sevmiyorum :D
jesper da yakında döner geri.. hiç de ayrı gibi durmuyo gruptan :D

Sayfa: [ 1 ]