|
||
Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1406 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1406 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1655 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1656 Şimdi efendim hepimizin ilkokuldan beri gerek Türkçe gerek Edebiyat derslerinde beynine kazınan bir kural var. Dahi anlamındaki 'de' ayrı yazılır. Örnek vermek gerekirse ki gerekmese dahi vermek istiyorum; -Pazara annemle birlikte ben de gittim. ( burada dahi anlamında ) -Kalemi bende kalmış. ( burada ise yer belirtmektedir ve ismin de haline örnektir ) ( Benden nefret ettiğinizi biliyorum )Bu kadar basit. Bakın cümleye küçük harfle başlamaktır falan, bence o kadar büyütülecek yanlışlar değil. Sonuçta kompozisyon yazarken kimse küçük harfle başlamıyordur cümleye eminim. O sadece msnde forumda kalan bir alışkanlık, ha olmasa daha güzel ama sürekli capslock yormakta insanı Ben de burada kastım da öyle büyük harfle başladım cümlelere, konuya saygımdan sırf. :PUzun lafın kısası, dahi anlamındaki de'yi ayrı yazalım diyor, yazmayanları esefle kınıyorum. |
||
|
||
Sana katılıyorum manik ![]() bu arada senden nefret etmiyorum şahsen ![]() edit : capslock değil shift kullan sen de.. |
||
|
||
Shift de bir alternatif tabi. Ama alışkanlık işte. ![]() |
||
|
||
Shift candır babacandır, o olmasaydı klavye kullanamazdım de ayrı yazılsın evet ![]() |
||
|
||
ben tümdeleri bitişik yazarımm deden anlamamm... ![]() protesto ![]() |
||
|
||
püüü gençlik işte |
||
|
||
püüü gençlik işte nerde o eski beyoğlu ve çevresi azizim ![]() |
||
|
||
püüü gençlik işte walla bu gençliğin hali ne olacakk ![]() |
||
|
||
sizi benim elime vercekler var ya ne biçim adam ederim ![]() |
||
|
||
sizide benimde elimede vereceklerde nede biçimde adamda ederimde:D:D bayada kafiyeli oldu |
||
|
||
de'leri ardarda dzince öyle olur tabi. |
||
|
||
konuyu iyice sulandırdımm.. ![]() herneyse kısaca protesto ediyorumm.. |
||
|
||
| 'dahi' olayı çok anlatmıyor bence Türkçenin eksiği bu |