|
||
Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1406 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1406 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1655 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1656 Jeogen Içerigini Görebilmek Için Kayit Ol! veya Jeogen Içerigini Görebilmek Için Giris Yap! "Okul bahçesinde önümüzdeki arkadaşın önlüğünün arkasındaki kuşağı tutarak trencilik oynadığımız, teneke kutuyu ezerek, bankları kale yaparak futbol oynadığımız, beslenme çantalarımızdaki leş gibi kokan haşlanmış yumurtaları mandalinayla takas ettiğimiz, bir önceki tenefüs tekme tokat kavga ettiğimiz arkadaşımızla diğer tenefüs uzun eşek kardeşlik bağı ile bağlanarak bacakomza pozisyonuna girdiğimiz, hep birlikte sınıfın en güzel kızına aşık olduğumuz, nesquik' e ulaşamasak da pes etmeyip evde annenin altın gününe kek yapmak için aldığı kakaoya şeker karıştırarak kaşık kaşık yediğimiz, sabahlara kadar tetris oynamaktan oyunun müziğinin hipnotize etkisi ile rüyalarımızda bile tetris oynadığımız, sınıfın ilk commodore sahibi çocuğunun en büyük kankası olduğumuz, hiçbir şeyimizin tam olmadığı ama sahip olduğumuz her şeyin çok değerli olduğu günlerin çok önceden bittiğini ve asla hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını, bir devrin daha kapandığını kafamıza balyoz gibi vurdu Michael Jackson' ın ölümü." Jeogen Içerigini Görebilmek Için Kayit Ol! veya Jeogen Içerigini Görebilmek Için Giris Yap! Michael Jackson - Moonwalker Atari Oyunu Adına ateri salonlarında hit olan bir oyunda yapılmıştı zamanında.Oyunun yapım yılı 1990. Sene 1993, yer Silivri semizkum karavan kampı atari salonu. Salonun sahibi Okan amcamız, bir efsanenin yani Michael Jackson'ın Moonwalker oyununu getirmiş. O dönemlerde televizyondan ve ablam sayesinde gençlik dergilerinden tanıdığım Michael Jackson'in oyununu, çocukluğumda oynayabilmenin heyecanını şu an ölümünün üzüntüsü ile anlatamam bile. Street Fighter, Mustafa, Metal Slug, Mortal Kombat falan derken çoçukluğumun bir başka fenomeninin oyununa heyecan ile ilk jetonu atıp, Michael Jackson olabilmenin zevkini yaşıyorum.. Çocukları kurtarıp, önüme geleni yok edip, danslarım ile hepsini mahvediyorum. Çoçukluğum bir başka güzel anı daha kazanıyor ama çocukluğum Michael Jackson ile bir kez daha ölüyor. Jeogen Içerigini Görebilmek Için Kayit Ol! veya Jeogen Içerigini Görebilmek Için Giris Yap! Türk halkı onu Sezen Cumhur Önal' ın TRT' de yayınlanan ''Müzik Yelpazesi'' programında ''çikolata renkli sanatçı'' olarak tanıdı. Fizik kurallarını hiçe saydığı yere eğilme hareketi (anti gravity lean), moonwalk'u, düdük pantalonundan gözüken beyaz çorapları, örneği olmayan sahne şovları ve film tadında klipleri ile haklı olarak 80 lere damgasını vurdu ve devrin pop ikonu oldu. Jeogen Içerigini Görebilmek Için Kayit Ol! veya Jeogen Içerigini Görebilmek Için Giris Yap! "Michael Jackson'ın hiç sosyal yönü yoktu be anam" diyenlere cevap olur nitelikte; Afrikada yaşanan kıtlık, salgın hastalıklar ve bunlara bağlı çocuk ölümlerine binaen Lionel Richie ile beraber yazdığı, USA FOR AFRICA (United Support of Artists for Africa) adını verdiği grupta zamanın ileri gelen müzik üstadlarıyla beraber icra ettiği klasik eser. Yaşı yetenler Trt'de sık sık program aralarına ve çocuk programlarının sonuna koyulduğunu hatırlayacaklardır. Yaşı yetmeyenler ise ülkemizde iki kez denenen taklitsel oluşumları ile karşılaştırıp mutlu olabilirler (bknz: Jeogen Içerigini Görebilmek Için Kayit Ol! veya Jeogen Içerigini Görebilmek Için Giris Yap! ). Michael Jackson'ın ''Thriller'' albümünün bir incisidir. Pop müziğin gidişatını değiştirmiş, Jackson'ın müzikal zeka olarak meslektaşlarından onyıllarca ileride olduğunu kanıtlamış, 80'lerin ve belki de müzik tarihinin en muhteşem birkaç şarkısından biridir. Klibi Los Angeles'da çekilmiştir. 2 rakip çete kavga etmek için buluşurlar ve grubun liderleri bıçakları çekerler. İyi huylu Michael abimiz ise bu iki grubu barıştırmak niyetindedir,başarılıda olur. Tabi bu olayların hepsi dans koreografileri eşliğinde gerçekleşmektedir. Ve dikkat edilirse klipte sonlara doğru Michael Jackson dans ederken kazara bir çete üyesinin ayağına basmaktadır ama bozuntuya vermemektedir... O yıllarda bizlerin nakaratını''pideeeee pideeee pideeee'' diye değiştirerek söylemişliğimizde olmuştur.. Jeogen Içerigini Görebilmek Için Kayit Ol! veya Jeogen Içerigini Görebilmek Için Giris Yap! Son.. |
||
|
||
kalemine, klavyene falan sağlık adminim maykıllı bir çocukluk geçirmediğim için, ölümü de pek etkilememişti açıkçası, ama bu yazı, ilk paragraf özellikle, vay be dedirtti (: alıntı olan paragraf sanırsam :P |
||
|
||
| her ne kadar yaşım küçük olsada bende onunla büyüdüm onun parçalarıyla büyüdüm evde en çok dinlenen kişilerdendi.. üzüldüm gerçekten yazık oldu o kadar gereksiz insan varken.. gerçi bunu yargılamak bana düşmez ama aklıma geliyor yapıcak bişey yok.. ayrıca yazıda gerçekten güzel olmuş, çok hoşuma gitti içimden keşke daha önce doğsaymışım dedim :P |
||
|
||
Sensin alıntı Ben yazdım
|
||
|
||
eline sağlık Jeo güzel bi paylaşım olmuş, michael'ı çok dinlememiş olsamda okulda orda burda onun müzikleriyle büyüdük tuhaf oluyo insan ister istemez sağol tekrar.
|
||
|
||
yazık oldu be
|
||
|
||
| off michael off.. kendiyle beraber çocukluğumu, hayallerimi, saçma sapan dans çabalrımı.. her şeyi götürdü.. her aklıam geldiğinde gözlerim doluyo.. bn 80ler çocuğu değilim ama abimler dinlerdi ben beat it le bad le büyüdüm.. michael ın ölümsüz olduğuna inanrdm hep evet aslında ölümsz hiç bi zaman unutulmayacak ama varlığını hissedememek çok korkunç.. daha önce en azından bi yerlerde nefes aldığını dans ettiğini biliodum... | ||