|
||
Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1406 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1406 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1655 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1656 cevaplarınızı ve bu konuyla ilgili yaklaşımlarınızı,yaşadıklarınızı merak ettim.bana çok olmuştur minibuste yanımdaki teyze kalkmıştır bile o derece |
||
|
||
hayır onu geç neden rock tshörtü giyen herkesin potansiyel piercing takıcısı , kesin alkoliktir bu Babanneme bile giydiririm ne var yani babannem şimdi piercing takıp , sabahlara kadar içip metal mi dinlicek .. Değiştirilsin artık bu kafa yapısı
|
||
|
||
bursada genelde rock-metal gençliğinin bolca bulunduğu arap şükrü diye bi cadde var.orda yürürken bi gün 'sen türkiyenin satanist gençliğini mi temsil ediyosun?' demişti amcanın biri.insanların bilgi eksikliğinden kaynaklanan bi durum bence bu
|
||
|
||
| bizim lisede arap şükrü sokağına inip orda yanılmıyorsam 80'ler adı altında bir bar vardı onun kapısında bekleyip ordan çıkan uzun saçlı elemanları sırf saçları uzun ve rock müzik dinliyorlar diye döven kişiler vardı.Ki birde marifetmiş gibi gelip bunu anlatmalarıda ayrı bir rezillikti. | ||
|
||
ben metal tişörtü giymedigim halde satanistmişim gibi davranıyorlar. Bizim bu ülkede rock ve metal müzüik dinleyen gençlerin çogu satanist dalmagı yiyorlar.Ben sakallarımdan dolayı satanistmişim gibi baakıyorlar ya siyah tişört giyenlere neen öyle bakıyorlar anlamış degilim. çok konuştum galiba. Bu konuda çok dertliyim. Malatya'nın %40 bana satanist dedigi için alıştımda..... |
||
|
||
İnsanları engellemek biraz zor bu konuda, özelliklemetal tişörtü değil de herhangi ilginç bir şey giyen (giymeyenleri saymıyorum onlara bakmakla yetinmiyorlar) herkesin başına gelir, ki ben de bakmışımdır ne yalan söyliyim. ama bazı kişilikler var ki yicekmiş gibi bakıyolar, ıyy bu ne lan falan şeklinde yani veya her neyse işte anladınız,onlara çok pis sinir olyor, kaşlarının ortasına iki tane çakasım geliyo. insanlar ortama ilk girdiğimde veya o şekildekibiri girdiğinde bir kez bakıyolar, yeni giren kim,veya her tarafı siyah giyinmiş diye sonra ilgilenmiyolar(benim dışardan gördüğüm kadarıyla)dediğim gibi bu herkesin başına gelebiliyo(body olsun kot pantolon olsun etek olsun giyen insanların başına da gelebilir) ama ne şekilde olursa olsun,insanların dikkartini çekmek, herkes bana baktığını ve bakacağını bilmek hoş ve oradaki tek farklı kişi benim,ama metalci tişörtü giyen birini görürsem ben de bakarım ne var? hangi grup olduğuna,desenlerine ve la ben bu tişörtü nasıl daha önceden görmemişim demek için bakarım. şu ana kadar kimse satanist falan demediği için ona bir şey diyemiyorum.ancak bu çok önceleri olan bir sorundu. hatta arena ile uğur dündar araştrmıştı satanistler baya yaygındı o zamanlar ve ilk hedef olacaklar da metalcilerdi tabiki. şu anda pek yok gibi,artık millet emolardan tırsıyo, biz yani metalciler gayet de normaliz.herkesin kpesi var herkesin saçı uzun olabiliyo tişört de pek sorun değil çünkü daha uç tipler olduğu için.belki de sadece istanbulda böyle bilmiyorum çok mu konuştum lan? :d |
||
|
||
su zmna kadar metal tişörtü giymedim halde banada satanist diyenler oldu...hic acıklama yapmıyorum hatta bu tip insanlarla aynı ortamda bulunmak bile bana tiksinc geliyor...ne demisler; kör cehalet çirkefleştirir insanları!
suskunluğum asaletimdendir... her lafa verecek bir cevabım var... lakin bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye... ![]() |
||
|
||
| Kısacası CEHALET ve Ön yargı. başka bir nedeni yok. | ||
|
||
| Hem öyle hafız hem de sağolsunlar geçmişte böyle şeyler olmadığı için aniden numune tipi insanları veya trance edici şekiller çizimler falan olunca millette apışıp kalıyo azcık |
||
|
||
| Çünkü Türk toplumunun kafasında bir tabu olarak bulunan farklılaşmaya karşı olan bir düşünce vardır. Bu düşünce sayesinde böyle sorunlarla karşılaşmaktayız. Ve ben de yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Yaz aylarında SOAD t-shirtü giymiştim. Yani hemen hemen her gün üzerimdeydi. Abimin çalıştığı taksi durağına gittiğimde şoförler " hayrola Doğan, kardeşin satanist mi ? " dedi. Ve bende anlatmadan orayı terkettim. Bir hafta içinde de abimin işine son verilmişti. İşte ülkemizde bu kadar küçük tabuların bu kadar büyük sorunlar teşkil ettiğinin bir kanıtı. | ||
|
||
| Ön yargı ve sabitleşmiş düşünceler... | ||
|
||
Otobüste yolculuk ederken orta yaşlı, yaşlı teyzelerimizin kulaklıktan gelen sese doğru sıfatımıza bir bakış fırlatırlar sanki asrın suçunu işliyoruz gibi.![]() Ben herkesi geçtim de annemin "Kızım sen de satanist mi oldun" ile başlayan konuşmasını unutamadım. Bir perçem kestirene anaa emo mu la bu diye yaklaşanlarda çok. Bir bakıyorumda biz sizsiz de yaşıyoruz.
|
||
|
||
| Cehalet, yobazlık, önyargı vs. vs. Sanırım bu anlayış eskiye dayanıyor. Metal müziğin günümüzdeki kadar popüler olmadığı zamanlardan kalma bir anlayış olsa gerek. Bundan 10 sene önce üzerimde kabartmalı bir iskelet t-shirt vardı. O zamanlar Kayserideyim, lisedeyim. 70-75 yaşlarında bir dedenin sorgusuz sualsiz tükürüğüne maruz kaldığımı hatırlıyorum. Bugün Elazığ'da üniversite öğrencisiyim. 1 saat önce ev arkadaşım, büfeye kapriyle gidiyor. 2 tane teyze dönüp tovbe tovbe diyor. Yani olay sadece metal t-shirt giymekle, küpe, piercing takmakla, saç sakal uzatmakla da alakalı değil. Vahim bir durum.. | ||
|
||
bizim burda takım elbise kravat takanlara tip tip bakıyoz kordonda
|
||
|
||
| Anlayamadım ben böyle söyleyenleri. Genelde bunlar " Dinime küfreden Müslüman olsa" denilecek kişiler oluyor. Bugün yanımda "ne lan o satanist gibi geziyorsun" diyenler ertesi gün herhangi birinin kız kardeşi, annesi, sevgilisi vb. gibi kişilere laf atıp arkasından bol konuşmayı biliyorlar. Hangisi daha kötü? | ||