Jeogen.com | Bir rock serüveni.. (Arsiv Ana sayfa) => Felsefik ve Piskolojik Yazılar

Konu: Otobüsteki Yeriniz Kişiliğinizi Yansıtıyor

Sayfa: [ 1 ]

sterlicya 02.10.2009 22:54:08

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1406

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1406

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1655

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1656
Salford Üniversitesi bilim adamlarından Dr. Tom Fawcett´in yaptığı araştırmaya göre, "ileri görüşlü ve açık fikirli" kişiler, iki katlı otobüslerin üst katının ön sıralarına oturmayı tercih ediyor.

Üst katın ortalarına oturan yolcular, genelde genç ve orta yaşlılardan oluşuyor ve çevreyle fazla ilgilenmeden ya gazete okuyor ya da kulaklıkla müzik dinliyor. Üst katın arka koltuklarına oturanlar ise Dr. Fawcett´e göre "asi ruhlu". Bu kişilerin genellikle kendi yaşam alanlarına girilmesinden hoşlanmadığı için arkalara oturmayı tercih ettiği belirtiliyor.

"Girişkenler" ise otobüsün alt katının ön koltuklarına oturuyor. Bu kişiler, herkesle selamlaşıp, konuşmayı seviyor ve otobüse binenleri görmek için ön kapıya yakın oturuyor.

Dr. Tom Fawcett´e göre alt katın orta bölümünde oturanlar bulundukları ortamda genel hakimiyet kurmaktan hoşlanıyor. Otobüse biner binmez en arkaya ilerleyen yolcular ise, arka tarafta otobüsün yüksek koltuklarında oturmayı ve kendilerini "önemli hissetmeyi seven" kişiler olarak görülüyor.

Dr. Fawcett, nerede oturduğuna aldırmayan yolcu tipinin de olduğunu belirterek, "Bu tipler, bulundukları kaba göre şekil alabileceklerine inandıkları için otobüste kişiliklerine uygun yer kapmak gibi bir kaygıları yok. Biniyorlar, neresi müsaitse yolculukları boyunca orada duruyor ya da oturuyorlar" dedi.

kaygan 03.10.2009 20:13:55
Üst katın arka koltuklarına oturanlar ise Dr. Fawcett´e göre "asi ruhlu". Bu kişilerin genellikle kendi yaşam alanlarına girilmesinden hoşlanmadığı için arkalara oturmayı tercih ettiği belirtiliyor.

demek buymuş sebebi  dansss  ne yalan söyliyim kendimi bildim bileli taksim arabasında üst sol arkaya geçiyorum  :ı hiçte böyle birşey düşünmemiştim  delüü

Okyanus~ 03.10.2009 21:17:04
Dr. Tom Fawcett´e göre alt katın orta bölümünde oturanlar bulundukları ortamda genel hakimiyet kurmaktan hoşlanıyor.

her testte öyle çıkar da,kendimle bir türlü tanışıklık kuramayınca çok uzak geliyor bu fikir bana.. düşünen tarz

mantuss 10.05.2010 13:38:59
En güzeli arka koltuk, burda çok yaşlılar biniyor arkaya geçince önden yer veren oluyor nasıl olsa =) birde böyle bakmak lazım ayrıca in bin yaparken kimse seni rahatsız etmiyor tüm otobüsü görebiliyorsun arka taraftan

darkex 19.05.2010 16:44:19
bulunduğum kabın şeklini alıyom Lips Sealed

Sayfa: [ 1 ]