Jeogen.com | Bir rock serüveni.. (Arsiv Ana sayfa) => Desteklenenler

Konu: Ya Türkçe Konuş Ya da sus

Sayfa: [ 1 ]

sterlicya 03.10.2009 12:47:14

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1406

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1406

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1655

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/jeogenc/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 1656

Jeogen Içerigini Görebilmek Için Kayit Ol! veya Jeogen Içerigini Görebilmek Için Giris Yap!

Bugün Türkçemizle ilgili başlıca güncel sorunları şöyle sıralayabiliriz: Özensizlik ve yanlış kullanım, yabancı sözcük tutkusu, yabancı dil öğretimiyle, yabancı dilde öğretimin birbirine karıştırılması

...ghizem janım six o'klokta chilek cafede bulushuoz.....
...aanadım pepeeemm...kojaman kisssss...  
okuz turqcesi mı ? o ne kı abeeeeee..........  
walla pen böhle konsuomm...ishinize gelirse....chünkü pen moronum....  

"q, w, x, sh" bizim alfabemizin harfleri değildir ve bizim alfabemizdeki harflerin yerine asla ve asla geçemez.

Lüzumsuz batı hayranlığından mıdır yoksa?

Salaklıktan mıdır bilinmez.

Bu şekil konuşanların sayısı her geçen gün artmakta...

Türkçemizi bir nebze olsun güzelleştirelim...

Dünyanın en güzel ve en anlamlı dillerinden biri olan Türkçe'yi mahvetmelerine izin vermeyelim...

Her şey, bizi birbirimize kenetleyen en güçlü bağ olan Türkçe için!

kaygan 03.10.2009 16:13:39
Güzel Türkçemiz..

Net ortamında kullandığımız dil konuşma dilidir kolaylık olsun diye böyle olması gerekir dil bilgisi kurallarına göre yazılması şart değildir(kısaltmalar vs. normal karşılanır).

Kısaltmak dedik tamam iyi hoş, hızlı yazalım diye normaldir, ama bize ait olmayanları yazılarımıza sokmanın alemi ne? Yokum yazan bir insan yokm yazdı diyelim, hoş gördük seri olmak içindir, peki "yoqum" yazmak ne demektir ya, bunun nasıl bi mantıklı açıklaması olabilir ki?

Böyle konuşan insanları aşağılamak dışlamak yerine kazanmak lazım, düzgünce uyarmak lazım : ) elbet mantık sahibi her insan hatasının farkına varacaktır.

sterlicya 03.10.2009 19:06:05
Bu dışlama amaçlı yapılmış bi anket değil zaten

kaygan 03.10.2009 20:00:57
bu amaca hizmet ettiğini söylemedim ben  :ı

tranquillity 03.10.2009 20:11:28
batılılaşma uğruna cefasını çektiğimiz olayları unutmayalım.bu milletin kendinden başka sırtını koyacak bir dayanağı kalmamıştır maalesef!

melancholic 03.10.2009 23:54:50
Ve malesef bu konuda duyarlı çok az insan var... manyak11

Jeogen 04.10.2009 14:29:24
Az olsun, öz olsun. Bir avuç insandır dünyaya yön veren, bu bir avuç insan neden Türkiye'ye yön veremesinki..

KiRpİ 13.10.2009 17:19:08

destekliyorum

Sayfa: [ 1 ]