Ülke : Danimarka
Tür : Thrash
Üyeler :
Vokal : Flemming Rönsdorf
Gitar : Michael Stützer
Gitar : Morten Stützer
Bateri : Anders Gyldenohr
Bas Gitar : Mikael Ehlert
Yeni Vokal : Søren Adamsen
1982 yılında Kopenhag'ın bir banliyosü olan Taastrup'ta kuruldu. O yıllarda ne Metallica'nın nede Slayer'ın bir albümü olmadığını düşünürsek, Artillery metal tarihinin ilk gerçek thrash grubudur..
Grubun ilk demo çalışmaları olan "Shellshock" ve "Deeds Of Darkness" 1984'te; vokalist Carsten Lohmann, Morten ve Michael Stützer ve Carsten Nielsen kadrosuyla kaydedildi. 1985 yılında vokalist Lohmann'ın ayrılmasının ardından gruba Flemming Ronsdorf dahil oldu.Flemming'in olağanüstü ve eşsiz vokali Artiller'nin tarzına tam oturdu ve grup yeni vokalistiyle üçüncü demosu "Fear of Tomorrow"'u kaydetti. Ki bu deme gruba, Neat Records ile bir anlaşma kazandırdı.. İşler çok çabuk hareketlendi.. Aynı yıl içinde, bir önceki demoyla aynı adı verdikleri, çıkış albümleri "Fear Of Tomorrow" piyasaya çıktı. Bu albümden iki sene sonra piyasaya çıkan "Teror Squad" Avrupa thrash metalinde bir kırılma noktasıydı.. Basında oldukça ilgi gören bu şaheser, ilginçtir sadece Nate Records'un dikkatini çekmemişti, hem de bir sürü olumlu eleştiriye rağmen..
Bu dönem boyunca Artillery, Ride The Lightning albümünü kaydetmeye Kopenhag'a gelen Metallica ile dostluk kurdu..
Artillery kariyerinin garip satırbaşlarından biri ise şöyleydi : 1989 senesinde soğuk savaşın baskısı bütün dünyaya hakimken, Artillery'e Sovyetler Birliği'ne, küçük bir turneye, gidip gidemeyeceği soruldu.. Next Stop adındal, bu proje doğu ve batı arasındaki kültürel alışverişi sağlamlaştırmak amacındaydı. Gitarist Michael Stützer tur hakkında şunları söylüyor; "Sort Sol ile beraber çıktığımız bu turda birçok kapalı gişe konser verdik. Sovyetler metalciler gerçekten manyak.. Bir gece işler kontrolden çıktı; konserin orta yerinde birden elinde demir çubuklar ve haçlar bulunan seyirciler sahne aldı.. Ne olduğunu anlamadan birden sırtıma bir Sovyet bayrağının sarıldığını gördüm..Sanırım Sovyet otoriteleri biraz rahatsız etmiştik, onlar da böyle bir yola baş vurdular.. Sovyet halkı için tehlikeli bulunan bizler ertesi gün hemen trene bindirildik ve sınır dışı edildik.. Yanımızda askerler, sınıra varana kadar Sibirya Ekspresi'nde 5 gün geçirdik.. 07.00 From Tashkent ve Dont Believe (By Inheritance) trende yazıldı.."
Neat Records'un Artillery'e olan ilgisizliği devam ederken grup 1989 yılında bir promo kaset hazırladı ve Roadrunner ile temasa geçti. Roadrunner ile tek albümlük anlaşma yapan Artillery, yeni albüm kaydı için Kopenhag'da bulunan Sweet Silence stüdyosuna girdi ve kendilerince en iyi albüm olan "By Inheritance"yi kaydetti. 1990 yılında piyasaya çıkan albüm, Roadrunner'ın iyi niyetine rağmen firmadan beklediği desteği göremedi..
Vokalist Flemming Ronsdorf konu hakkında şunları söylüyor; "Roadrunner bize çok söz verdi ve başlarda her şey iyi gidiyor görünüyordu. Albümü kaydetmek için stüdyodayken dünyanın ir çok yerinden basın mensubu bizi ziyaret etti ve herkes duyduğu müzikten etkilendi. Artık önümüzü görebiliyoruz rahat rahat ilerleyebiliriz derken, nerden bilinmez Roadrunner verdiği sözleri unutuverdi. Ne albümün reklamını yaptılar, ne de söz verdikleri turları ayarladılar.."
Tekrar hayal kırıklığı yaşayan grup, daha fazla dayanamadı ve 1991 yılında dağıldı.. Avrula metalin en önemli isimlerinden birini kaybetmişti.. Herkesin düşüncesi buyken, beklenmedikleri bir şey olacak ve Artillery, Avrupa thrash metal tarihinde yeni bir efsane daha yazacaktı..
Artillery dağıldıktan sonra tüm üyeler bir tarafa dağıldı.. Ronsdorf, ufak paralar ve yemek karşılığı barlarda ve şarap kulüplerinde çalıyordu. Gazetede Beatles coverlerı yapan bir grubun vokalist aradığını duyunca hemen atladı ve Rubber Band adlı gruba vokalist oldu. Uzun süreden beri ilk defa faturalarını ödeyebilmişti.. Morten ve Michael kardeşler ise Missing Link adlı bir metal projesine dahil oldular. Kısa bir süre Michael bir de radyo programı yapmaya başladı.. Ki bu program Michael'ın metal dünyasını çok yakından takip edebilmesini, hatta Dynamo ve Wacken festivallerine bedava gitmesini sağladı.
Grup dağıldıktan 7 sene sonra, 1998'de underground firma Mighty Music, Artillery'nin demo şarkılarının yer aldığı bir albüm çıkardıktan sonra, "Deadly Relics" albümünden yola çıkarak Artillery'e de bir tekrar birleşme konseri düzenledi. Ağustos 1998'de gerçekleşen konser tıklım tıklım gerçek thrash metal dinlemek isteyen insanlarla doluydu.. Grubun haklarını elinde bulunduran Diehard Music, grubun inanılmaz sahne performansı karşısında oldukça şaşırmıştı ve gruba bir geri dönüş albümü yapıp yapamayacağını sordu. Sorunun cevabı belliydi.. Geri dönüş konseri tek bir olaydı ama bir geri dönüş albümü yapmak tamamen başka bir işti. Acaba Artillery elemanları geri dönüş hakkında ne düşünüyorlardı?
Flemming Ronsdorf geri dönüş hakkında şunlaru söylüyordu ;"Dürüst olmak gerekirse, bir çok plan yapmıştım çünkü Artillery'i sonlandırdığımızda içimdeki o öfkeyi de gömdüm.. Fakat daha sonra bir çok iyi şeyi arkamda bıraktığımı fark ettim.. Tekrar stüdyoda olmak gerçekten iyi hissettiriyor. Sanırım kalbim metal için çarpmayı hiç bırakmadı. Kayıtlar sırasında gerçekten çok heycanlanıyorum ve o öfkenin sessizce beklediğini ama aslında hiç ölmediğini anlıyorum.."
Michael Stützer için işler daha az karmaşıktı; "Sanırım eğlenceli olacak. Bir çok festivale katıldım ve insanlar sürekli ne zaman tekrar bir araya geleceğimizi soruyorlardı. Radyo programım için gruplarla röportaj yaparken bile sanki röportaj yapılan benmişim gibi bana Artillery ile ilgili sorular soruyorlardı. Belki biraz kişisel aa insanlar Stutzer adını duyunca hala kafalarda bir şeyler canlanması güzel bir şey.. Bu geri dönüş, bizi yıllardır takip eden ve ilgisini Artillery'den eksik etmeyen insanlara bir geri teşekkür olacak.."
"B.A.C.K."in kayıtları sorunsuz tamamlandı.. Artillery'nin omurgası Stutzer kardeşler ve vokalist Flemming Ronsdorf yanlarına da geçici bateristleri Per M. Jensen'i de alarak Anders Lundemark'ın sahibi olduğu Starstruck Studio'ya girdiler. "B.A.C.K."in kayıtları, 1999 senesinin yaz ayları boyunca devam ederken albüm en son Andy Sneap'in elinden geçti ve eşsiz Artillery tarzı 90'arın müziğine adapte edilmiş oldu..
Bir Kaç Fotoğraf