Çocukta Dikkat Çekme Mekanizması
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Asagi ittir

Gönderen Konu: Çocukta Dikkat Çekme Mekanizması  (Okunma Sayısı 265 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

infortune

hep mışmiş :/

*

Üye No : 3478
Konu  : 113

= 1331
la lala laaaa

Durumum:

« : 05 Nisan 2011, 11:09:50 »

Çocukta Dikkat Çekme Mekanizması

Jeogen Içerigini Görebilmek Için Kayit Ol! veya Jeogen Içerigini Görebilmek Için Giris Yap!

Çoğu çocuğun ustalıkla kullandığı bir yöntemdir. Bir grubun parçası olamadığına inanan çocuk ilgi ve dikkat çekme amacıyla bu mekanizmayi kullanır.Olumsuz olan ve dikkat çeken bir cok davranıs bulunmaktadır.

Mesela grup içinde bağırarak konusma arkadaslarına sözel ve fiziksel tehditte bulunma istediği olmayınca bağırarak ağlama ebeveynin veya yuva eğiticilerinin sinirlenmesini sağlayacak sekilde davranma gibi.Burada önemli olan yetiskinin de sistem içine cekilmesidir..Çocuğun hedefi budur.Yetiskini de oyunu içine cekerek dikkat cekmek ve yetiskinin kendisine hizmet etmesini sağlamak.

Unutulmamalıdır ki çocuk görmemezlikten gelinmek yerine cezalandırılmayı tercih edecektir.Ancak bazen çocuklar olumsuz davranmak yerine yetiskinlerle isbirliğine giderek kendilerinden istenildigi gibi davranırlar.Bu durumda çocuğun yardım etmek ve katkıda bulunmak için mi yoksa ilgi ihtiyacini karsılamak icin mi işbirliği yaptığını kestirmek güçtür. Dikkat cekme yoluyla ilgiyi üzerinde toplamak ögrenilmis bir davranıs da olabilir.. Ebeveyn tutumları sonucu cocuk olumsuz davranarak ilgiyi üzerine cekebileceğini cabuk kavrar ve sürekli olumsuz davranarak (mesela isteklerini bağırarak veya ağlayarak belirtir, grup içinde saldırganca davranır, bağırarak konusur, bir seyler çalar veya kırar vb.)  Yetiskinin ilgisini çeker.Bu gibi durumlarda yetişkin;
Uyanık olmalı,
Cocuğun kendisini sinirlendirmek istediğini açıkca ona ifade etmeli ( beni sinirlendirerek sana ilgi göstermemi istedigini düsünüyorum tarzı),
Empati yaparak cocugun içinde bulunduğu duygu durumunu ( öfke nefret kirginlik gibi) anlamaya calışmalı,
Kendisinden örnekler vererek çocukla iletisime gecmeli..( "Bende senin yasındayken annemi böyle kızdırıyordum ancak sonra istedigimi elde edince de hep suçluluk hissetim." Tarzı bu yaklasım cocuğun kendisiyle ilgili konusmasına olanak verir.)

Mutlu olmak için içinde bulunduğunuz an'dan daha iyi bir zaman olduğuna karar vermek için beklemekten vazgeçin.Mutluluk bir varış değil, bir yolculuktur. Pek çokları mutluluğu insandan daha yüksekte ararlar, bazıları da daha alçakta. Oysa mutluluk insanin boyu hizasındadır..

\Konfüçyüs

Jeogen Içerigini Görebilmek Için Kayit Ol! veya Jeogen Içerigini Görebilmek Için Giris Yap!

Sayfa: [1]   Yukari firlat
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
Jeogen Tags
GoogleTagged: dikkat google

Gitmek istediğiniz yer:  

Belki bunlarda isine yarar
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Ahmet Gülüm - Dikkat Yaz?l? Var! (no rapid) Kitap, e-kitap, Dergi ve e-dergi thecursedcrow 4 441 Son Mesaj 02 Eylül 2007, 23:26:01
Gönderen: XsiR
Dikkat Yaz?l? Var!!! jeoGEnVEZE RottinLegions 2 359 Son Mesaj 02 Ekim 2007, 19:35:55
Gönderen: lener49fi
Akbil doldururken dikkat edin!!! Gündem Jeogen 0 339 Son Mesaj 19 Aralık 2007, 14:56:00
Gönderen: Jeogen
Dolar alacaklar dikkat! Siyaset & Ekonomi X 0 306 Son Mesaj 15 Nisan 2008, 13:27:06
Gönderen: X
D-Jg'ler Dikkat! Radyo Jg Hakkında Jeogen 0 278 Son Mesaj 15 Mart 2009, 21:12:50
Gönderen: Jeogen
TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc