Football Manager 2010 İnceleme
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Asagi ittir

Gönderen Konu: Football Manager 2010 İnceleme  (Okunma Sayısı 710 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Chucky

*

Üye No : 3044
Yas : 22
Konu  : 309

= 1014
Get Out !

Durumum:

« : 01 Kasım 2009, 11:09:01 »

FOOTBALL MANAGER 2010 İNCELEME

Oyunu elime alalı henüz birkaç gün oldu. Oyunu ilk kez oynayacaklar için yada oynayıpda pek anlamayanlar için bu yazıyı yazıyorum. Kendi nacizane fikir ve tecrübelerime dayanarak yazılmış bir yazı olacak. Anlatımımda kendi oyunumdan örnekler vereceğim.Suan sadece 1 sezon bitirilmiş durumda .Evet  ,başlayalım bakalım  :)

ÖNBAKIŞ

Önce oyun hakkında ufak tefek şeyler söyleyelim. Oyunun arayüzü ( skinleri ) diğer oyunlardakinden biraz daha farklı. Continue tuşu sağ üstte , tarih üst kısımda uzun ince bir şerit halinde , eski oyunlarda solda yada isteğe göre sağda bulunan menü bu oyunda üst kısıma gizlenmiş durumda. Maç motoru eski oyunlara göre daha da geliştirilmiş. Tribünler , seyirciler eklenmiş. Öyle ki gol attığınızda taraftarlar seviniyor  :) Rakip takım taraftarlarıda unutulmamış. Stada bağlı olarak genelde kale arkası verilmiş rakip takım taraftarlarına. Zaten gördüğünüzde anlayabiliyorsunuz direk olarak rakip takım taraftarı olduklarını renkleri felan biraz farklı olabiliyor.

OYUN BAŞLASIN…

Oyuna ilk başladığınızda yapmanızı önereceğim birkaç nokta var önce bunları anlatayım. İlk olarak oyunda yukarda yeni mesaj geldiğini gösteren kutunun sağında takımınızın ismi bulunmakta. Yerini ayrıntılı olarak anlatıyorum ki oyuna yeni başlayan arkadaşlar kolaylıkla bulabilsinler. Orda takımınızın ismine tıklayarak staff kısmına gelin. Burda takımda ki personelleri görüyoruz. Personellerin yeteneklerine bakarak işe yaramayacağını düşündüklerinizi kovun. Değerlendirmeler 20 üzerinden yapılıyor özelliklerine bakarak işe yarayıp yaramayacağını anlamamız kolay olacaktır  :) Scoutlarınızda  Judging Player Ability ve Judging Player Potential yeteneklerinin yüksek olmasına dikkat edin.16-17  civarında kiler fena değillerdir ama search kısmından bu iki yeteneği 20 olan scout bulmanız çok kolaydır.  Antrenörleri kovduktan sonra. Search kısmına geliyoruz. Create filter kısmından sağdan antrenörümüzde olmasını istediğimiz özellikleri yazıyoruz. Size tavsiyem her antrenman için özelliği 20 olan ayrı bir antrenör alın. Atak için ayrı Defans için ayrı vs. Fm Genie Scout programı çıkana kadar antrenörlerimizi böyle belirleyeceğiz. Daha sonra aldığımız antrenörleri görevlendirmeye geliyor sıra.Takımınıza gidin. Burda açılan kısımda coach sekmesine tıklıyoruz (Üst tarafta). Karşımıza koçların hangi antrenmanlarda çalıştığını gösteren kısım geliyor. Uğraşamam ben bunlarla derseniz direk auto assing all tuşuna tıklayarak otomatik olarak görevlendirebilirsiniz. Yada her antrenöre sadece en iyi olduğu antrenmanı verirsiniz. Aşağıdaki antrenmanın kalite değeri yıldız olarakda gösteriliyor. Ordan bunu anlayabiliriz.
Oyunun taktik anlayışıda biraz daha farklı. Eskiden sağ tuşla oyuncuyu taktik ekranında çektiğimizde maç süresince top bizdeyken yapacağı koşuyu gösterirdik. Şimdi iste her oyuncuya sağ tıklayarak onun bulunduğu mevkide nasıl oynaması gerektiğini söyleyebiliyoruz. Yani bir değil birkaç alternatifimiz var bu konuda. Mesela Mehmet Topal’a sen burda kalıp gelen ataklarda ki topu kes derken Elano’ya da hücüma destek var arkasını fazla önemseme diyebiliyoruz. Bunu deneme yanılma yoluyla  yavaş yavaş kendiniz keşfedeceksiniz. Önce kendinize uygun bir taktik bulmalısınız. İster direk olarak taktik kısmından taktiğinizi seçebilir istersenizde 2010 la beraber gelen Create taktics özelliğiyle kendi taktiğinizi yaratabilirsiniz. Kendi taktiğinizi yaratırken oyun sizi bir taktik yaratma sihirbazıyla yönlendiriyor. Tam olarak istediğiniz taktiğe kavuşmanızı sağlıyor.  :) Aklıma gelmişken unutmadan scoutlarıda söyliyelim. O kadar scout aldırdın nolcak onlar demeyin sonra  :) Scoutların her birini ayrı ülke yada liglere oyuncu izlemesi için görevlendirin. Personel kısmından scoutunuzun üstüne tıkladığınızda bulursunuz zaten bunu  :) En iyi scoutunuza world araması yaptırın, bırakın dünyayı gezsin o  :) Oyunda artık yardımcı antrenörümüzünde büyük önemi var. Sık sık bize uyarı ve önerilerde bulunuyor. Takımınızın ekranındayken üstteki kısımdan ( Players – Tactics – Fixtures yazan kısım ) Backroom Advice kısmından size ne dediğine bakabilirsiniz. Her önerisine kulak asmayın tabi  :) Mesela satılık listesine koyduğunuz bir oyuncu için o oyuncu takımın en iyilerinden yada o oyuncu o mevkideki tek oyuncu satılık listesinden çıkar şeklinde uyarılar veriyor dinleyip dinlememek size kalmış.Sonra birde Board Room denen bir olay var. Klüp yönetimiyle ilgili olan kısım. Takım ekranınızda üst kısımda buda. Başka yerlerdende giriş var çoğu bölüme ama ben aklıma gelen ilk kısmı yazıyorum. Sizin kolayınıza gelen başka bir yol varsa ordanda gidebilirsiniz. Bu bölümde Make Board Request seçeneğiyle klüpten istekte bulunabilirsiniz. Stadyumu geliştirin -  Antrenman Tesislerini geliştirin – Genç Akademisini geliştirin – Pilot klüp bulun ( kiralık yollayabileceğiniz klüpler. Örn. Galatasaray – Beylerbeyi .. Beylerbeyi Galatasaray’ın pilot klübüydü.)  - Bir takıma pilot klüp olun. ( Büyük takımdaysanız bu sekme zaten direk kapalıdır.  :) Küçük takımlar için olan bir özellik. )  - Ekstra transfer bütçesi – Ekstra Maaş bütçesi – Kadroyu yapılandırmak için ek süre ( Baktınız kovulma yolunda ilerliyorsunuz bunu kullanın ) – Yeni sözleşme iste  şeklinde seçenekler var. Yaptığınız bir istekten sonar klüp hemen cevap verecektir size. Eğer gelen cevabın sağ altında ültimatom varsa sakın ona tıklamayın. Bu klübün sizin isteğinizi reddettiği anlamına gelir. Siz o tuşa tıklarsanız “ eğer bu isteğimi yapmazsanız istifa ederim” demiş oluyorsunuz  :) Diyelim bastınız klüp genelde direk olarak kovar sizi  :) Yok ben 5 sene şampiyon yaptım yok Şampiyonlar ligini aldım felan dinlemez bunları  :)  Diyelim yardımcı klüp isteğinde bulundunuz. Klübünüz 1-2 hafta içerisinde size 4-5 takımlık bir liste getirecektir ordan seçiceksiniz yardımcı klübünüzü. Hazırlık maçlarında tüm oyuncuları oynatmanızı tavsiye ederim. Hatta bence hiç hazırlık maçlarına siz gitmeyin. O maçların kontrolünü yardımcınıza bırakın o gerekli şekilde oyuncu değişikliğini yapıyor. Henüz sezon başlamadan oyuncuları küstürmek istemeyiz değil mi  :) İsminizin hemen sağında takımınızın sekmesi var ona tıklayın orda team settings e gelin ……….. First Team yazan kısımda Asistan manager  takes control of friendly matches seçeneğini tıklarsanız hazırlık maçlarında kontrolü asistanınıza bırakmış olursunuz. Transfer sezonu kapandıktan sonra her günün geçmesini beklemenize gerek yok bazen çok sıkıcı olabiliyor bu. İsminizin olduğu sekmeye tıklayın options a gelin orda go on holiday seçeneğini göreceksiniz , ona tıklayın ve ordanda next match seçeneğini seçin. Bi sonraki maça kadar tatile gidersiniz böylece  :) Yada direk kaç gün tatile gitmek istediğinizi de yazabilirsiniz. Optionsdaki diğer 2 seçenek resing = istifa etmek , retire = emekli olmak anlamına gelmektedir.

OYUNCULAR

Oyunla ilgili aklıma gelen benim için önemli olan noktaları sizlerle paylaştım. Daha aklıma geldikçe yazarım. Şimdi de oyunda gördüğüm ,  aldığım yada oynattığım oyuncularla ilgili birşeyler yazmak istiyorum. Öncelikle belirteyim 2009 da potansiyeli olan oyunculara göre yazmıyorum bu yazıyı. Burda yazan oyuncuların hepsini 2010 da oynatmışımdır mutlaka ! Ayrıca oynadığım oyunda para birimi sterlin fiyatlarıda sterlin üzerinden yazıyorum. Preferences kısmından sizde bunu ayarlayabilirsiniz.

Arda Turan

Benim gibi Galatasaray’da başladıysanız ilk sezon sonunda satında para kazanın derim  :) Sol kanatta çok iyi evet ama oyunu yaparlarken Arda’yı gözlemleyenler  bu sezonun ilk maçlarını izlediler sanırım. Arda’nın esas mevkisi forvet arkası olarak gözüküyor. Arda hakkında fazla şey söylemeye gerek yok. Galatasaray’ın en değerli oyuncusu. Sezon sonunda 17 m a satmıştım.

Servet Çetin

İlk sezon sonunda 10 m ye satabilirsiniz. Takımın en iyi defansı görünümünde hava toplarında çok etkili. Kornerden sık sık gol atabiliyor.

Simon Vukcevic

Benim 08-09 oyunlarıda dahil olmak üzere vazgeçemediğim 2 oyuncudan birisidir kendisi. Uzun şutları ve kullandığı frikiklerle sık sık gol atar. 2010 da da bu özelliğini devam ettiriyor. Forvet arkasında oynatırsanız forvetinizden çok gol atma olasılığı var. Orta sahada hücüma yönelik oynatırsanız. Hem gol atar hemde enfes paslarıyla asist yapar. Vazgeçilmez 10 numaramdır benim. Oyun başlangıcında 6 m a alabilirsiniz ( en azından ben o fiyata aldım ). Bende şuan ki değeri 10 m.

Elano

Uzaktan şutlarıyla çok etkili. Ama Vukcevic’in yerini tutamayacağı için sezon sonunda 14 m na sattım  :)

Uğur Uçar

Oynatırsanız gerçekten çok iyi bir defans olur. Defansın her bölgesinde oynayabilmesi en büyük avantajı. Milli takımda Gökan Gönül’ü kesebilecek kadar iyi duruma geliyor 1 sene içerisinde. Şuan ki değeri 9.5 m

Gökhan Zan

Oyun başında değeri 8 m gözüküyor. Ne hikmettir 500 bin e önermeme rağmen teklifi geç hiç kimse izlemedi bile  :) Bende kiraladım. Sezon sonunda geri geldi. Gene kimse almadı. Servet’i  sattıktan sonra oraya koydum şuanda gayet iyi gidiyor.

Emre Güngör

Galatasaray’ın bana göre 2 numaralı defansı. Milli takımdada görev yapıyor  :) Yanında Servet’le muhteşem bir ikili oluyorlar. Değeri şuan 7 m

Sabri Sarıoğlu

Uğur olduğu için satmaya çalışıyorum. Klüplere 4 m na önerdim ki değeri 9 m olarak gözüküyor. Teklif yok ama  :)  O zaman kalsın dedim duruyo kenarda lazım olur belki diye  :) Oynayıncada iyi oynar bu arada  ;)

Kader Keita

Sağ kanadı hallaç pamuğu gibi atan bir insan. Benim taktiğim 4-5-1 ama diziliş olarak bakınca 4-1-2-2-1 diyebiliriz. Tipik Galatasaray taktiği ama tek ön libero iki orta saha var. Keita sağ kanatta durdurulamıyor bazen. Hızıyla çok rahat adam geçip orta açabiliyor. Forvetinizde fırsatçıysa çok gol atar.İlk sezon ligde 16 asistle asist kralıydı. Şuan ki değeri 9.75 m

Aydın Yılmaz

Aydın için gerçekte söylenen ama hiç göremediğimiz şu potansiyeli oyunda görüyoruz. Arda’yı satmamda ki en önemli etkenlerden birisidir Aydın. Orta sahanın solunda çok iyidir. Sık sık uzaktan kaleyi yoklar şık gollerede imza atar  ;)  Şuan ki değeri 8 m.

Serdar Eylik

Sağ sol orta fark etmez her yerde oynar bu adam  :) Siz yeter ki oynatın hakkını verecektir. İlk sezon başlamadan zaten ilgilenen klüpleri görünce şaşırabiliyor insan. Şuanki değeri  7m.

Emre Çolak

Yabancı forumlardada 2010 da ki wonderkids lerden biri olarak gösteriliyor Emre Çolak  :) İlk sezon başlamadan Real Madrid – Barcelona – Milan – Juventus gibi klüpler izlemiş bir kaçıda teklifte bulunmuştu reddettim tabikide. Wonderkids olan oyuncuları
ilerde 20 m dan aşağı bir değere satmak aptallık olur. Şuanki değeri 6.5 m. Vukcevic’in yedeği konumunda.

Jem Karacan

İngiltere’de oynuyor. İlk sezon sonunda 2.4 m na aldım. Daha yeni başladı 2. Sezon. Şuan ki değeri 3.4. Türk asıllı bir oyuncu. Bana geldikten sonra Türk Milli takımındada görev aldı. Uzaktan şutlarıyla etkili. Vukcevic’le çok güzel bir ikili olmus durumdalar.

Mehmet Topal

Oyun başındada direk olarak değeri 7-8 m civarında zaten. Şuanda 9 m ilk sezon fazla forma şansı bulamamıştı bende ama şuanda ilk 11 oyuncum. Hava toplarında etkili. Çok sıkışırsanız stoperde oynar.

Harry Kewell

Oyuna başladığınız gibi satın  :) Tamam iyi oyuncu ama yaşlı. Şimdi satamazsanız bir daha satamazsınız. 7.5 m na talipleri çıkacaktır.

Ayhan Akman – Barış Özbek

Bunlarıda oyun başladığı gibi satın derim ben. Ayhan 6 m Barış’da 5 m na klüp bulur kendine.

Hakan Balta

Bildiğin sol bek  :) 29 yaşına gelene kadar vazgeçme sonra sat. Şuanki değeri 9m.

Leo Franco

Oyunun başında direk satmaya çalıştım alan olmadı. Manchester City’e ilerde 5 m a satın alması karşılığıyla kiraladım. Sezon sonunda da 5 m na Manchester City e yolladım.

Aykut Erçetin

Nedendir bilinmez 09 da da böyleydi 10 da da böyle adamı direk satıyorum ya Barcelona ya da Juventus’a gidiyor her seferinde  :) Ordan ufak takımlara geçiyor.

Ufuk Ceylan

Oyun başından beri kalemde Ufuk var. Fena sayılmaz. Milli takımında yedek kalecisi. 25 m lık bir gelir bulunca Akinfeev’i alacağım. O zamana kadar Ufuk iyidir  :)

Milan Baros

Takımın en golcüsü gene. Hızlı , fırsatçı ve iyi şut çekiyor. Sezon sonunda 8m na sattım  :)

Morimoto

Baros’un yerine aldığım forvet 13.75 m na aldım ki hak ediyor bu parayı diyebilirim  :)

Freddy Adu

Benfica’dan 3.1 m na aldığım bir oyuncu. Şuan için mükemmel diyemem ama verdiğim fırsatları iyi değerlendiriyor.

Marquinhos

Palmeiras’dan 3.8 m na almıştım şuanki değeri 4.6 m forvetinize alternatif olabilir. Sağ kanat sol kanat oynar , forvet arkası oynar , sıkışırsanız orta sahada da oynar  :)

Sezer Öztürk

Adu’nun yerli versiyonu gibi bir şey. Ofansif orta sahada oynuyor gözüküyor. Diğer bölgelerdede oynar. Oyun içerisinde bazı anlarda çok etkili olabiliyor. Topu iyi takip ediyor. 1.6 m na alabilirsiniz. 3.4 m da satarsınız benim gibi  :)

Şuanlık oynadığım oyuncular bunlar. Oyunda karşılaştıkça burayada yazarım gene. Bu arada ufak bir not oyuncuların değerleri onlara o değerde transfer teklifi gelecek demek değildir. Oyuncuya göre daha düşükte gelebilir daha yüksekte. En iyi örneği Gökhan Zan  :)

İyi oyunlar..

"Teşekkür Listesi":
1. exile_0099

Bu Konuya 1 Kullanıcı.

Nafile mücadele , İsyanında yoksa Müzik !!

Sayfa: [1]   Yukari firlat
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir

Gitmek istediğiniz yer:  

Belki bunlarda isine yarar
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Football Manager 2008 / Denendi Sorunsuz Çal ???yor + Crack Dosyas? Çöp Kutusu metaL 7 653 Son Mesaj 03 Ocak 2008, 23:10:21
Gönderen: Jeogen
Football Manager 2008 Pc & Playstation Oyunları jackfrost 5 693 Son Mesaj 27 Nisan 2009, 19:46:55
Gönderen: seferen41
Championship Manager 2010 Pc & Playstation Oyunları Chucky 1 807 Son Mesaj 25 Ekim 2009, 18:40:36
Gönderen: turgay018
Football Manager 2010 Pc & Playstation Oyunları Chucky 4 626 Son Mesaj 11 Kasım 2009, 03:54:26
Gönderen: stunz
Football Manager 2010 Mini Scout 2010 Pc & Playstation Oyunları Chucky 2 2875 Son Mesaj 28 Haziran 2010, 14:47:27
Gönderen: emesenim
TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc