Jeogen.com Tarihi (Nasıl Oluştu, Nerden Çıktı, Neden Jeogen?) Rock | Jeogen.com Tarihi (Nasıl Oluştu, Nerden Çıktı, Neden Jeogen?) Album | Jeogen.com Tarihi (Nasıl Oluştu, Nerden Çıktı, Neden Jeogen?) Metal | Jeogen.com Tarihi (Nasıl Oluştu, Nerden Çıktı, Neden Jeogen?) Mp3 | Jeogen.com Tarihi (Nasıl Oluştu, Nerden Çıktı, Neden Jeogen?) Download | Jeogen.com Tarihi (Nasıl Oluştu, Nerden Çıktı, Neden Jeogen?) indir |
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Jeogen.com | Mor Tarzzzz.. « Forum « jeoGENEL « jeoGEnVEZE «  (Moderatör: just)Jeogen.com Tarihi (Nasıl Oluştu, Nerden Çıktı, Neden Jeogen?)
Sayfa: [1] 2   Asagi ittir

Gönderen Konu: Jeogen.com Tarihi (Nasıl Oluştu, Nerden Çıktı, Neden Jeogen?)  (Okunma Sayısı 2180 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Jeogen

*

Üye No : 1
Yas : 24
Konu  : 1978

= 13019
Kafamsizinlegüzel..

Durumum:

« : 01 Mart 2009, 21:42:27 »

Aşağıdaki amatör bannerda neyin nesi demeyin arkadaşlar bozuşuruz      :) Evet kabul ediyorum aşağıdaki bannerı ben yaptım. Yıl 2005 forumların yavaş yavaş internet aleminde duyulmaya başlaması ile bende basit html formatlı download site denemelerimden vaz geçip bir forum yapma çabasına girdim. İlk forum çalışmamı ücretsiz bir host üzerinde hazır şablon forumu şeklinde yaptım ve adınıda halkin.forumu.com koymuştuk.. İçerik müzik paylaşımından ziyade geyik ağırlıklıydı.

VARAN-1
'Forum denemeleri..'
"
Jeogen Içerigini Görebilmek Için Kayit Ol! veya Jeogen Içerigini Görebilmek Için Giris Yap!
www.halkin.forumu.com
"

Çok uzun sürmeyen bu maceradan sonra siteyi müzik paylaşımına yoğunlaştırmaya karar verdim. Bunun nedeni tabikide çabuk büyümekti ve ismimizi daha çabuk duyurmaktı ama bazı şeyleri hesaplayamadım..

VARAN-2
'Yeni sitemiz müzik üzerine..'
"
Jeogen Içerigini Görebilmek Için Kayit Ol! veya Jeogen Içerigini Görebilmek Için Giris Yap!
www.empe3.gemisi.com
"

ve sitemizin ismini empe3.gemisi.com yaparak daha siyah daha iyi bir temayla içeriği %90 mp3 paylaşımına çektik. Tabi isim gördüğünüz üzre fazla vasat olduğundan değiştirmek durumunda kalmıştım      :)

VARAN-3
'Yeni ismimiz..'
"
www.internet.makinesi.com
"

Daha önce söylediğim gibi hazır şablon forumu sağlayan beleş bir hostta gidebildiğimiz yere kadar gittik fakat site artık bize yetmez bir hal almıştı, devamlı kapanıyor, yavaşlıyor ve sorunlar çıkarıyordu. O yıllarda "kayyo" diye 50mb host sağlayan bir türk host sitesi vardı hala var mı bilmiyorum. Siteyi oraya taşımaya karar verdim ve beceremedim      :) Hazır site olduğundan ne yedek alabiliyordum nede dosyalara erişebiliyordum. Kayyo ya geçerken üye kaybedecektim ama en azından nihai sonu biraz olsun erteleyecektim sitem kapanmayacaktı. Kayyoda yeni bir site oluşturdum ve yazılımda smfyi tercih ederek smf (şu anda kullandığımız forum yazılımı  ;) ile ilk orda tanıştım. Kendi forumumu kurdum manuel ve bu çok zevkli bir şeydi her şeye hakimdim hiç bir sorun olmayacaktı en azından öyle görünüyordu en başta..

VARAN-4
'Smf ile yapılmış güzel bir siteydi..'
"
www.internet.makinesi.com
"

internet.makinesi.com 1 sene kadar sürdü ve yaklalşık 6.000 civarında üyeye ulaşmıştı.

tabi bu 50mb ile sınırlı olan hostumuza ağır geldi.. Hosttan yedek almam için yedek dosyasını forumun anadizininde oluşturmam gerekiyordu tabi yedek 50mb geçtiğinden buna izin vermiyordu.. Üzücü son gerçekleştiğinde 6.000 üyeyide kaybetmiştik ve site kapanmıştı. Bir süre forumlardan nefret ettim bütün emeğim boşa gitmişti. İnternete giriyordum ve yapacak hiçbir şey yoktu o kadar sıkıcıydıki kullanamıyordum interneti fazla dayanamadım bu işkenceye ve bu sefer ciddi bir forum açmaya karar verdim. Profesyonel bir şekilde ücretli host aldım ücretli domain aldım ve 11 Temmuz 2007 saat 17:02:42 de Jeogen.com'u açtım.

VARAN-5
'internet.makinesinin sonu Jeogen.com'un doğuşu..'
"
www.jeogen.com
"

Üniversitede arkadaşlarla bir kaç ay domain düşünmüştük ve şu anda da varolan saçma sapan domainlerle çok dalga geçmiştik "kayipsehir.com, islaksokak.com, mp3evi.com" ya da bizim ilk isimlerden "empe3gemisi" tarzında isimler olmamalıydı bu site çok başka bir şey olmalıydı. Bir kitapta okumuştum adını hatırlamadım reklamcılıkla ilgili bir kitaptı "KODAK" isminin nasıl bulunduğuna dair.. KODAK isminin aslında hiçbir anlamı yok ne ortaklarının baş harflerinden oluşuyor ne de tersten okununca bir şey ifade ediyor. Hiç anlamı olmayan tamamen adamın kıçından uydurduğu bir isimmiş KODAK. Adamlar bu ismi akılda kalıcı ve telaffuzu kolay olduğundan tercih etmişler. Bana çok zekice gelmişti bu taktik. Kısa, akılda kalıcı ve sıradışı bir isim bulmalıydım Jeogen diye bir şey uydurdum. "Jeo" malum jeolojinin jeosu "gen" de gezegenin geni olarak varoldu bu isimde. Jeoloji biliminde jeogen diye bir şey yoktur bu arada öyle olduğunu düşünenler varsa. En nihayetinde ismimiz hazırdı logomuzu yapmakta bana düşüyordu      :) gen ekinin üzerindeki topoğrafya aslında internet makinesinden kalma bir şehir simgesidir. "Gen" ekinin biyolojik mana kazanmasını önlemek amacı ile gezegendeki anlamı gibi bir yerleşim yeri, mekan anlamı katması için üzerine ağaç ve şehrimizi yerleştirdik      :)  Jeogen'de ilk başta müzik albümleri ağırlıklı olacaktı rock & metal ağırlıklı olacağına dair bir şey planlamamıştım. Siteye üye olan insanlar ve yavaş yavaş moderatör, editör, yönetici olan insanların müzik tarzı sitenin kemik yapısını oluşturdu. Rock & Metal ağırlıklı olmasından memnunum çünkü internette bir çok pop arabesk sitesi var bu alan daha az ve kaliteli sitelerden oluşuyor. Gerçi bu demek oluyorki rakiplerimiz baya iyi tabi ama biz onlardan daha iyiyiz buda bir gerçek      :) Bizim sitemizdeki gibi "Jg" li paylaşım olayını benimsemiş tek bir site biliyorum onlarda baya eski ve iyi gerçekten başka bir site daha yok bizim gibi kendi uploadları ile büyüyen.

Kısaca Jeogen.com'un tarihi budur arkadaşlar. 2oo5'ten beri sizlerleyiz anlayacağınız üzre.. 3ooo'leri görmek ümidi ile hoşça vakit geçirin..      :p
« Son Düzenleme: 07 Ocak 2010, 22:42:34 Gönderen: Jeogen » Logged

Sokak müziği yoktur, müzik sokakta olmalıdır.

njtbcrn

*

Üye No : 373
Yas : 19
Konu  : 75

= 7289
bütün rüyalarım seninleeğ

Durumum:

« Cevap yaz #1 : 01 Mart 2009, 22:07:39 »

5oooleri de görebilmek dileğiyle. Güzel olmuş. Halkın forumunu bilmiyorum bi tek, ama orda sulod'u gördüm ihi eski günler hey hey. Sağ ol Evren. Herşey için.  :)

içim aşk, içim değişmez.

ben ozledum yarumi ağlasam ayip midur

manikdepresif

*

Üye No : 5961
Yas : 21
Konu  : 110

= 396
very very mad world

Durumum:

« Cevap yaz #2 : 01 Mart 2009, 23:03:41 »

halkın forumu iyimiş ya  hoho işçinin emekçinin  :p
maşallah jeogenimize daha da büyücez süper olucaz  :u sayende tabiki evren. önceki versiyonlardan hiç haberim olmadı. keşke olsaymış  :)

ben bu kulaklara göre ağız değilim.

TEŞEKKÜR BUTONU NEREDE? TIKLA GÖR!

RAPIDSPREAD den nasıl dosya indirilir?  Tıklayınız, görünüz.

just

Júst

*

Üye No : 4970
Konu  : 210

= 703
-Halay Başı-

Durumum:

« Cevap yaz #3 : 02 Mart 2009, 10:22:35 »

okurken duygulandım   aglaaa herşey Jeogen için (:

I'm Just  karizma
Nasrettin hoca öfkelenip 1 tane sarmış
Eşşeğin üstüne o yüzden ters oturup yoluna bakmış...

RocKunzeL

*

Üye No : 9167
Yas : 21
Konu  : 60

= 188
Melekdeğilkio

Durumum:

« Cevap yaz #4 : 02 Mart 2009, 17:17:35 »

vauww nerden nereye umarım kaLıcı ve gittikçe ßüyüyen bir aiLe oLur burası..
Burda oLmaktan mutLuyum ben en azından kendi adıma (:..  :u

Susuyorum artık... Sustukça susuyorum.
Sustukça, üzérimé qéLén insanLardan kurtarmak için ruhumu,
suskunLuquma sarıLıyorum.
Ama yiné dé sapLanıyor yüréqime bazı keLiméLér.
BazıLarı da acıtıyor üstéLik…

mystery

*

Üye No : 418
Konu  : 34

= 108

Durumum:

« Cevap yaz #5 : 02 Mart 2009, 20:49:02 »

:D sendika kuralım

halkın forumu iyimiş ya   hoho işçinin emekçinin   :p
maşallah jeogenimize daha da büyücez süper olucaz   :u sayende tabiki evren. önceki versiyonlardan hiç haberim olmadı. keşke olsaymış   :)

sen yine seni sev
          ben içimde kalayım çekil yolumdan artık ben olayım

just

Júst

*

Üye No : 4970
Konu  : 210

= 703
-Halay Başı-

Durumum:

« Cevap yaz #6 : 02 Mart 2009, 22:15:18 »

o değilde bi yeni üyenin yüzsüzlüğü çok hoşuma gitti  :D :D ben admin olmak istiyorum diye  :D

I'm Just  karizma
Nasrettin hoca öfkelenip 1 tane sarmış
Eşşeğin üstüne o yüzden ters oturup yoluna bakmış...

ies

*

Üye No : 329
Konu  : 222

= 9971
Şeytan Bunun NeReSinde

Durumum:

« Cevap yaz #7 : 04 Mart 2009, 22:45:32 »

evren senin genlerinde korsan olayı varmışş onu gördüm burda   :ı  :D

Jeogen

*

Üye No : 1
Konu  : 1978

= 13019
Kafamsizinlegüzel..

Durumum:

« Cevap yaz #8 : 04 Mart 2009, 23:40:56 »

:D Aynen hafız içimdeki korsanı özgür bırakıyorum :) Korsanlıktan ziyade düzene baş kaldırma, zenginden alıp fakire verme.. Robin hot modeli desek daha iyi olur :D

Sokak müziği yoktur, müzik sokakta olmalıdır.

hyprt

*

Üye No : 17
Yas : 25

= 10291

Durumum:

« Cevap yaz #9 : 05 Mart 2009, 00:19:06 »

yaptıgım istatistige göre sıradaki site fesybuku bile geçer  :p

uploading...

Sayfa: [1] 2   Yukari firlat
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir

Gitmek istediğiniz yer:  

Belki bunlarda isine yarar
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Jeogen.com'u sonunda açtık!!! jeoGEnVEZE « 1 2 » Jeogen 15 1009 Son Mesaj 05 Kasım 2009, 15:19:15
Gönderen: rLx
iGoogle + Jeogen / Google'a Jeogen Gadget'ı yüklemek! (netvibes+igoogle) Akıl, Fikir Ofisi Jeogen 0 597 Son Mesaj 05 Ocak 2008, 15:16:26
Gönderen: Jeogen
Jeogen'e oy ver! jeoGEnVEZE « 1 2 3 4 » Jeogen 31 1207 Son Mesaj 11 Eylül 2008, 23:31:38
Gönderen: örümcekk
------->Jeogen Issız Ada'da<-------- jeoGEnVEZE « 1 2 ... 5 6 » Samroomes 53 1169 Son Mesaj 21 Mayıs 2009, 18:50:26
Gönderen: viola
Jeogen.com'un 2. yılı jeoGEnVEZE « 1 2 » Nemesis 18 477 Son Mesaj 04 Kasım 2009, 14:51:15
Gönderen: rLx
TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc