Ludwig Wittgenstein' dan Notlar
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Jeogen.com | Bir rock serüveni.. « Forum « YAZIYORUM ÖYLEYSE VARIM « Okuyorum « Ludwig Wittgenstein' dan Notlar
Sayfa: [1]   Asagi ittir

Gönderen Konu: Ludwig Wittgenstein' dan Notlar  (Okunma Sayısı 989 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

infortune

hep mışmiş :/

*

Üye No : 3478
Konu  : 113

= 1331
la lala laaaa

Durumum:

« : 23 Nisan 2011, 15:19:05 »

Jeogen Içerigini Görebilmek Için Kayit Ol! veya Jeogen Içerigini Görebilmek Için Giris Yap!

* Ancak kendinde devrim yapabilen devrimci olabilir.
* Ad vermek, bir şeye etiket iliştirmekten farksızdır.
* Başkalarının derinlikleriyle oynama.
* Başkalarına, senin için ifade ettiğinden daha fazla bir sey ifade edemez. Sana neye mal olmuşsa, onlar da o kadar ödeyecekler.
* Ben her nesneyle nesnel olarak karşılaşır, ama ben'le karşılaşmaz.
* Bir sözcüğün anlamı, onun dil içindeki kullanımıdır.
* Bir insan kilitli olmayan, ama içeriye doğru açılan bir kapıyı boyuna itiyor, çekmek aklına gelmiyorsa, odada hapistir.
* Dil dünyayı resmeder.
* Dünya, nesnelerin değil olguların toplamıdır.
* Dilimin sınırları, dünyamın sınırlarıdır.
* Demokrasi insanları sayar, halbuki onları tartmak gerekir.
* Dünyadaki başka insanların bana dünya hakkında söyledikleri, benim dünya deneyimimin çok küçük ve önemsiz bir kısmıdır.
* Eğer bir aslan konuşabilseydi, onu anlayamazdık.
* Eğer doğruyu söylemek işimize yaramıyorsa neden doğruyu söyleyelim ki?
* Felsefenin amacı nedir? Şişeye düşen sineğe çıkış yolunu göstermektir.
* Felsefenin amacı felsefeyi yok etmektir.
* Felsefede ben'den, psikolojik olmayan anlamda söz edilebilecek ve edilmesi gereken bir yol vardır.
* Hakkında konuşamayacağımız şeylerde sessiz kalmamız gerekir.
* Kolum yukarı kalkar olgusunu kolumu yukarı kaldırırım olgusundan çıkarırsak geriye ne kalır? İnsan kalır.
* Mantığın tüm önermeleri totolojinin genellemeleridir ve totolojinin tüm genellemeleri mantığın önermeleridir, bunlardan başka mantıksal önerme yoktur.
* Neden buradayız bilmiyorum, ama eğlenmemiz için olmadığı kesin.
* Şişenin içinden dışarı çıkmak isteyen ama sürekli cama toslayarak, sersemleyen sineğe:
...dışarısını görebilirsin...bunu anlıyorum, ama asla dışarı çıkamazsın! ..sen cama toslamaya mahkumsun!
* Tarihin benimle ne işi var? benimki ilk ve tek dünya.

Mutlu olmak için içinde bulunduğunuz an'dan daha iyi bir zaman olduğuna karar vermek için beklemekten vazgeçin.Mutluluk bir varış değil, bir yolculuktur. Pek çokları mutluluğu insandan daha yüksekte ararlar, bazıları da daha alçakta. Oysa mutluluk insanin boyu hizasındadır..

\Konfüçyüs

Jeogen Içerigini Görebilmek Için Kayit Ol! veya Jeogen Içerigini Görebilmek Için Giris Yap!

Sayfa: [1]   Yukari firlat
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir

Gitmek istediğiniz yer:  

Belki bunlarda isine yarar
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Fyodor Dostoyevski - Yeralt?ndan Notlar (no rapid) Kitap, e-kitap, Dergi ve e-dergi thecursedcrow 7 517 Son Mesaj 14 Eylül 2007, 19:26:50
Gönderen: wampirella
Malzeme Bilgisi Ders Notları Proje, Tez, Ödevler ve Ders Notları Lecht 6 2142 Son Mesaj 13 Ocak 2009, 12:31:56
Gönderen: ies
Quickies: Akıllı Yapışkan Notlar Bilim Kurgu Jeogen 0 288 Son Mesaj 01 Mayıs 2008, 11:36:15
Gönderen: Jeogen
Şeytanın Notları Yazıyorum mantuss 0 465 Son Mesaj 04 Eylül 2010, 15:38:58
Gönderen: mantuss
TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc