Marilyn Manson
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1] 2   Asagi ittir

Gönderen Konu: Marilyn Manson  (Okunma Sayısı 1672 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

NeFii

*

Üye No : 547
Yas : 19
Konu  : 257

= 16043
the end of road

Durumum:

« : 19 Aralık 2007, 23:00:13 »

-ilginç bir yaz?.

Brian Warner'dan Mr. Manson'a

Marilyn Manson, gerçek ad?yla Brian Warner, 1969'da Canton Ohio'da epey dindar bir ortamda dünyaya geldi. Ufak tefek zay?f Brian hemen her gün mahalledeki çocuklardan dayak yiyordu. 8 ya ??ndayken kom?usunun tacizine u?ram ??t?, ailesi de ona yardim amac?yla onu pahal? bir katolik okuluna gönderdiler. Bu sayede Brian daha da nefret edilen bir çocuk haline geldi. Her gün katolik dini üzerine dersler görüyor, ç?k ??larda da dövülüyordu ve evde sap?k bir büyükbabas? vard?. Brian içinde biriken tüm öfke ve tepkiyle müzi?e yöneldi.

"E?er o zaman müzi?i ke?fetmeseydim ?imdiki durumum çok daha farkl? olurdu ve büyük ihtimalle çok daha karanl?k. Jeffrey Damher ve Richard Ramirez gibi seri katillerin ya?amlar?n? okudum ve onlar? anlayabiliyorum. Onlar?n nereden geldiklerini ve ne ya?ad?klar?n? anl?yorum ve aram?zdaki fark benim bir dereceye kadar kendimi ifade edecek bir ç?k ?? yolu bulmu? olmamdan ba?ka bir?ey de?il. Onlar bunu yapamad?lar. Belki de yapt ???m?z tek ?ey bir yardim ve ilgi ça?r?s?d?r yaln?zca, tek fark ise bu ça?r?n?n ald ??? biçim." demi? Manson. Lütfen devam?na t?klay?n ...

Marilyn Manson and the Spooky Kids

1989'da Marilyn Manson ad?n? ça ??n iki büyük ikonundan ald?; Marilyn Monroe ve ünlü yönetmen Roman Polanski'nin kar?s? Sharon Tate'i katleden Manson ailesinin lideri, seri katil Charles Manson.Daisy Berkowitz ile kar ??la?an Marilyn Manson, 1990r17;da iki ki?i daha bularak "Marilyn Manson and the Spooky Kids"i kurdu. Art?k herkesin bildi?i gibi grubun hepsinin isimleri ünlü bir kad?n ismi ve bir seri katil soyad?ndan olu?uyordu. Keyboard çalan Madonna Wayne Gacy, basç?; Gidget Gein de isimlerini bu ?ekilde olu?turmu?lard?.

Farkl? müzikleri ve abart?l? sahne ?ovlar?yla Marilyn Manson and the Spooky Kids Florida'n?n death metal ortam?n?n underground sahnesinde gittikçe ünlendiler.

Bir süre sonra baterist yoklu?u nedeniyle kullan?lan drum machine yerine Sara Lee Lucas gruba al?nd?.

1990'daki en önemli olay NIN'in lideri Trent Reznorr17;la tan ???lmas?yd?.1991'de ilk demo kasetleri "After School Special"?, ayn? sene içinde kasetleri "Lunchbox"? ç?kard?lar. Bunlardan önce de prodüktörlü?ünü kendilerinin yapt?klar? birçok promosyon kasetleri bulunuyordu.1992r17;de Slammie ödüllerinin y?l?n en iyi grubu, en iyi sert alternative grup kategorilerine aday gösterildiler. ?simlerini k?salt?p Marilyn Manson yapt?lar.

Potrait of an American Family

Son demolar? "Refrigerator"dan sonra May?s 93'de Trent Reznor'?n yeni kurdu?u plak ?irketi Nothing (Interscope) ile anla?t?lar. O seneki Slammie ödüllerine be? dalda aday oldular, Y?l?n En iyi Grubu ve "Dope Hat" ile Y?l?n ?ark?s? ödüllerini ald?lar . 1994-96 y?llar?nda da En iyi Grup, En iyi Video, En iyi Albüm ödüllerini ald?lar.

93'de basç? Gidget Gein'in yerini Twiggy Ramirez ald?. Ramirez (Jeordie White) Florida'l? metal grubu Amboog-A-Lard'da çalm ?? 92'de Slammie'de En iyi Ritim Gitarist ödülüne lay?k görülmü?tü.

Temmuz 1994'de onüç parçal?k albümleri "Potrait of an American Family"i ç?kard?lar.Albüm kapa ?? Marilyn Mansonr17;?n bir saatlik çal ??mas?n?n ürünü, içerik ise tam bir sald?r?yd?.

Bu albümden iki single "Get Your Gunn" ve "Lunchbox" ç?kt? (?ark?n?n esin kayna ?? Amerika'da ö?renciler taraf?ndan silah olarak kullan?lmas? yüzünden yasaklanan metal beslenme çantalar?yd?, ?ark?n?n videosunda ise arkada?lar?ndan dayak yiyen küçük bir çocuk saçlar?n? iki yandan kaz?y?p beslenme kutusuyla sald?r? için haz?rl?klar yap?yordu).

1994'ün A?ustos ay?nda Marilyn Manson , Nine Inch Nails ile bir turneye ç?kt?. Bu konserler s?ras?nda yap?lan ç?lg?nl?klar Marilyn Manson'?n ününü artt?rmaya yetecek de artacak cinstendi. Salt Lake City'de Manson'?n çalmas?na izin verilmeyen NIN konserinde Papaz Manson ad?nda sahneye ç?kan gizemli ?ahs?n bir Mormon incilini paramparça etmesi bunlardan ilkiydi. Yine 1994'de Dallas'da Marilyn Manson Sara Lee Lucas'?n bateri setini yakt?, bu olaydan sonra Lucas'? gören olmam ??t?.Twiggy'e göre bu a ??r? bir tepkiydi. Tepkinin sebebi ise o s?rada hala bateri çalmakta olmas? belki de. Sara Lee Lucas'?n yerini Ginger Fish ald?.

Smells Like Children

"Smells Like Children" Marilyn Manson'?n favori ?ark?lar?n?n ve sample edilmi? tuhaf seslerin bir birle?imiydi. Albüm gerçekten kan donduran bebek a?lamalar?n?n sample edilmi? haliyle ba?l?yordu. Albümde üç tane cover vard?. Mtv ödüllerinde Metallica ile kar ?? kar ??ya gelmelerine sebep olan "Sweet Dreams (Are Made Of This)" bunlardan biriydi. "I Put A Spell on You" ise daha önce Screamin Jay Hawkins yorumuyla "Natural Born Killers"?n, Marilyn Manson yorumuyla ise "Lost Highway" in soundtarck albümlerinde yer alm ??t?. Yine di?er cover "Rockr17;n Roll Nigger" Patti Smithr17;in kendi yorumuyla "Natural Born Killers"a soundtrack parças? olmu?tu. "Natural Born Killers"?n soundtrack'inin yap?mc?s? ise Trent Reznorr17;d?. Özellikle "Sweet Dreams" Marilyn Mansonr17;?n geni? kitlelere ula?mas?n? sa?layan en önemli parçalar? say?l?r. Birçok hayran? onlar? bu parça sayesinde tan?d?.

Antichrist Superstar

Eylül 95'deki alt? ayl?k turneden sonra yeni albümleri "Antichrist Superstar" ?n kay?tlar?na ba?lad?lar. Albümü yapmak onlar için gerçekten güç olmu?tu. Albüm kaosa tehlikeli bir ?ekilde yakla ??yordu. Olu?umu s?ras?nda grup elemanlar?n?n ya?ad?klar? albüme yans?m ??t?.. New Orleansr17;da eski bir cenaze evinde yap?lan kay?tlar s?ras?nda grup elemanlar? stüdyodan hiç ayr?lmad?lar, uykusuz kald?lar, uyu?turucu kulland?lar ve uyuyacaklar? zaman aletlerin aras?nda çad?r kurdular. Tüm bunlar?n sonunda albümün tamamlanmas?na az kala Daisy Berkowitz gruptan ayr?ld?, yerine Zim Zum al?nd?.

8 Ekim 1996'da piyasaya sürülen albüm ilk haftada 132.000 satt?. Albümde sosyal ele?tiri oldukça yo?undu. Küfürler az ama sald?r? çok daha fazlayd?.

Marilyn Manson: "Bu albüm kendileri için yaratt?klar? günahlardan dolay? Tanr?n?n Amerikar17;ya gönderdi?i ceza olacak, ve umar?m ben Hristiyanl ??? sona erdirmi? adam olarak an?laca ??m."

Marilyn Manson "Antichrist Superstar" ? Beatles'in "White Albüm"üne benzetiyor: "Oradakilerde hiç konserde çal?nmam ??, stüdyoda bestelenmi? ?ark?lard?. Bu albümde öncelikli ?ey tavr?m?z? ortaya koymakt?."

Mechanical Animals

"Mechanical Animals"da "Antichrist Superstar"?n içerdi?i ruh haline göre white bir albümdü. Bu albümde Marilyn Manson kafay? uyu?turuculara takm ??t?. Ayr?ca 10 y?ld?r simya ve tarot dersleri alan Manson bu yönünü albüme yans?tt?." Mechanical Animals"daki harfleri kar ??t?rd ???n?zda kar ??n?za "Marilyn Manson is An Alchemical Man" cümlesi ç?k?yordu. Mansonr17;?n yeni imaj? ise "Omega"yd?.

Albüm kapa ??n?n Amerika'daki baz? müzik marketlerde sansürlenmesi bu albüme gelen en komik tepkiydi. Asl?nda bu albüm çok fazla sald?r? da içermiyordu, hatta daha çok Marilyn Mansonr17;?n kendisiyle ilgiliydi.Özellikle uyu?turucu sorunu en çok i?lenen konuydu ki buna da en iyi örnek "Coma White" diyebiliriz.

"Rock is Dead"in "Matrix" in soundtrack parças? olmas? ve "Coma White"?n klibinde Manson'?n eski sevgilisi Rose Mcgowan'?n oynamas? albüme popülerlik katan unsurlard? ve bunun baz? hayranlar?n pek ho?una gitmedi?i de söylenebilir.

Holy Wood

Asl?nda "Mechanical Animals" ile "Holy Wood" aras?nda bir de konser kay?tlar?ndan olu?an albümleri "The Last Tour On Earth" var, bu albümde daha önce Manson albümlerinde yay?nlanmam ?? olan bir parça var; Astonishing Panorama of the Endtimes. Albüm 19 parçadan olu?uyor ve dört bölüme ayr?lm ??: "In The Shadow", "The Androgyne", "Of Read Earth", "The Fallen".

The Golden Age of Grotesque

Albüm 2003te ç?kt?. Grubun di?er albümlerine göre çok farkl?d?r. Bu albümde grup elemanlar? son ?ekliyle; Marilyn Manson, Tim Skold, John5,
Madonna Wayne Gacy ve Ginger Fish'ten olu?uyor. 15 ?ark?l?k bu albümün ç?k ???ndan sonra John5 gruptan ayr?lm ??t?r.

Lest We Forget

Grubun best of albümüdür. 17 parçadan olu?uyor. Albümde grubun daha önceki albümlerinde bulunmayan soundtrack parças? "Long Hard Road Out of Hell" yer al?yor. Ayr?ca bir Depeche Mode cover'? olan "Personal Jesus" da bu albümdedir. Söylenenlere göre bu ?ark? Marilyn Manson'?n da oyunculu?unu yapaca ?? "Diamon Dead" adl? filmin soundtrack'i olacakm ??. David Bowie, Ozzy Osbourne ve Gwen Stefani gibi rockç?lar?n rol alaca ?? beklenen filmin konusunun, ''bu ?ark?c?lardan olu?an bir rock grubunun ?eytanla yapt ??? anla?ma'' olaca ?? ifade edilmi?. Filmde, ?sa Peygamber'i canland?ran Manson'?n bir sahnede marihuana içece?i belirtilmi?.

Jeogen Içerigini Görebilmek Için Kayit Ol! veya Jeogen Içerigini Görebilmek Için Giris Yap!

nobody knows what it means to me.that's why shut the f*ck up.

şpidişpidigezentospaa

*

Üye No : 2624
Yas : 22
Konu  : 26

= 59
oi!!

Durumum:

« Cevap yaz #1 : 13 Haziran 2008, 15:14:46 »

bu adam sevilmezmi ??

''Neden meme uçlarımız yokmuş gibi davranıyoruz'' Sir Ley Leonold
(Bu konuşmadan sonra Londra'dan sürüldü, İrlanda'da küçük bir otel odasında beş parasız öldüğünde cebinde iki leblebi bulundu.(bitanesi azcık ısırılmış))
Nur içinde yat Ley...

Jeogen

*

Üye No : 1
Yas : 26
Konu  : 2047

= 13503
Kafamsizinlegüzel..

Durumum:

« Cevap yaz #2 : 13 Haziran 2008, 15:17:40 »

Adam olsun önce  yokyok

Sokak müziği yoktur, müzik sokakta olmalıdır.

JgBox nedir?

şpidişpidigezentospaa

*

= 59
oi!!

Durumum:

« Cevap yaz #3 : 13 Haziran 2008, 15:38:32 »

öle deme yaa :(

(Bu konuşmadan sonra Londra'dan sürüldü, İrlanda'da küçük bir otel odasında beş parasız öldüğünde cebinde iki leblebi bulundu.(bitanesi azcık ısırılmış))
Nur içinde yat Ley...

etkisiz_eleman

not o-fucking-kay

*

Üye No : 401
Konu  : 142

= 1626
Bu neyin kafası?

Durumum:

« Cevap yaz #4 : 13 Haziran 2008, 15:50:19 »

şu tepedeki resmine 1 dakika baktığımda geçici körlük yapıo bnde  :p  :D

Sana baktıkça güzelleştim.
Çiçek oldum, çocuk oldum, aşık oldum.

şpidişpidigezentospaa

*

= 59
oi!!

Durumum:

« Cevap yaz #5 : 13 Haziran 2008, 20:05:45 »

ben her baktıımda asık oluyorum (: yirim onu ben ty5y4

Nur içinde yat Ley...

DreaMer

*

Üye No : 3242
Yas : 20
Konu  : 3

= 1

Durumum:

« Cevap yaz #6 : 27 Haziran 2008, 19:35:19 »

o kadar abartmaya gerek yok diye düşünüyorum aşık olunucak bir adam değil..ama yaptığı müziğin hakkını veren bi grup.endüstriyel metalin cok başarılı isimlerinden biri.vurguları,inişleri,cıkışları,tonlamalarıyla insanın ruhuna dokunuyor..dış görünüş olarak beğenmeyen birisinin sesine bişey diyebiliceğini sanmıyorum..

aimles_s

*

Üye No : 720

= 1936

Durumum:

« Cevap yaz #7 : 12 Eylül 2008, 00:25:07 »

Grubu ile birlikte kazandığı parayı Nazi döneminden kalma eşyalara ve Çinli bir kız çocuğunun iskeleti için harcamasıyla klavyecisi Bier Jr. ile arasını bozmuş birisi :) Hatta Bier Jr. Manson'ın avukatını ve yardımcısını "kazanılan ortak parayı Nazi döneminden kalma iskeletlere veriyor." açıklaması ile suçlamıştır.

Bir ara yönetmenlik koltuğuna da oturan şahsiyet. "Phantasmagoria: The Visions Of Lewis Carroll" adlı filminde söylentilere bakılırsa yapımda Johnny Depp başrolü oynayacaktı. Fakat açıkcası böyle bir filmi izlemek bir kenara duymadım bile. İmdb'ye bakılırsa filmi izleyebilen kişiler kendilerini şanslı sayılmalı. Filmini "şimdiye kadar izlediğiniz en korkunç film olacak" diye tanıtmıştı.

"Sweet Dreams" adlı şarkısının girişinde aletin sesini birkaç tik fazla açarak dinlediğimizde ortaya "BAANDIIIRMAAAAM" şeklinde bir ses çıktığı iddia edilen kişi.

"Büyü" mevzusuna da el attığı için evinin altında "simya laboratuarı" barından müzisyen.

Birkaç resimde ben ekliyim madem..

C:\Documents and Settings\aimless\Desktop\Müzikler\yabancı\Metallica - Blackened.mp3

Katatonia

*

Üye No : 10150
Yas : 20
Konu  : 14

= 42
Night Is The New Day

Durumum:

« Cevap yaz #8 : 02 Şubat 2009, 00:51:36 »

bence de önce adam olsun   :L

Anlamlı melodilerden oluşan bir eserde yalnızca es olabilmek, susabilmek başkalarının notalarının ardından, anlamlıca susabilmek, bütünü bozmadan, melodiye tiz ses olmadan susabilmek...

melancholic

*

Üye No : 12530
Konu  : 15

= 48
and I miss you like hell

Durumum:

« Cevap yaz #9 : 19 Nisan 2009, 14:41:58 »

severim kendilerini,iyi müzik yapar.müziğinin hakkını verir.ve giyim kuşam tarz vb konulara dalmayı hiç mi hiç istemem çünkü müziği hepsini kapatıyor.  karizma

... and I need all the love that I can get, and I need all the love that I can't get to...

Sayfa: [1] 2   Yukari firlat
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir

Gitmek istediğiniz yer:  

Belki bunlarda isine yarar
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Marilyn Manson - Another Brick in the Wall (Pink Floyd cover) Tek Tek Metal Parça İndir hyprt 3 1550 Son Mesaj 09 Eylül 2008, 12:09:17
Gönderen: hyprt
Yeni Albüm :: Marilyn Manson - The High End of Love Albüm, Konser ve Şenlikler hakanallica 0 246 Son Mesaj 16 Şubat 2009, 17:16:59
Gönderen: hakanallica
Marilyn Manson-The High End of Low (2009) Metal albümler « 1 2 3 » just 21 2844 Son Mesaj 29 Ocak 2011, 23:12:14
Gönderen: htcbsrn
Lady Gaga feat Marilyn Manson - Love game Tek Tek Pop Parça İndir crgs 8 1084 Son Mesaj 29 Nisan 2010, 10:57:49
Gönderen: Alicia_Nash
Marilyn Manson - Diskografi + 4 Konser Videosu [Torrent] Torrent Yabancı Albümler athess 6 1072 Son Mesaj 17 Ağustos 2010, 21:22:04
Gönderen: ponnik
TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc