Pes 2010 vs. Fifa 2010
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Asagi ittir

Gönderen Konu: Pes 2010 vs. Fifa 2010  (Okunma Sayısı 3260 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Chucky

*

Üye No : 3044
Yas : 22
Konu  : 309

= 1014
Get Out !

Durumum:

« : 31 Ekim 2009, 10:49:09 »

PES 2010 vs FİFA 2010

Futbol tarihinin en çok oynanan iki oyunu. Bir yanda ilk göz ağrısı Fifa diğer yandaysa son yıllarda çoğumuzun vazgeçilmezi olan PES. Bu yazıyı hep yazmak istemişimdir. Ama pek Fifa oynamadığım için Fifa hakkında ne yazabilirdim bilmiyordum. Ve geçenlerde oynadım. Oynamaz olaydım. Pes 2010 eski versiyonlarına göre çok daha fazla eleştiri aldı. Yeni bir sisteme yeni bir oyun anlayışına geçmişlerdi ; normaldi bu eleştiriler. Fifa’da uzun zamandan beri olan 360 derece top sürme artık Pes’de de olacaktı. Çizgiye inmeyi sevenler için iyi bir haber bu. Oyun içerisinde rakip takım oyuncularının ve bazende sizin kendi oyuncularınızın şık hareketler yaptığını göreceksiniz. Ki bu oyuna çok daha ayrı bir zevk katıyor. Eski Pes serilerinde Cristiano Ronaldo , Messi , İbrahimovic , Eto’yu alan kopup giderdi. Bu oyunda onun önüne geçilmiş. 1 e 1 de adam geçmek eğer oyuncunuz bu 4 ünden biri değilse biraz daha zor. Bu 4 üylede en fazla 2-3 adam geçebiliyorsunuz. Kısacası artık savunma görevini yapıyor. 2009 da en sinir bozucu olaylardan biriside korner veya frikik kullandıktan sonra kullanan oyuncunun mal mal topa bakmasıydı. Sanki “ ben nerdeyim yahu ? “ şeklinde hafızasını kaybettikten sonra geri kazanmış gibi. “Oğlum alsana şu topu” , “ yürü lan ! “ şeklinde nidalar eşliğinde hangimiz kollarla cebelleşmedi ki ? 2010 da bu düzeltilmiş. Beklemiyor artık en sevindiğim olay bu diyebilirim, çünkü beni deli ederdi bu. Kaleciler oyun sırasında sık sık kendileri açılabiliyor. Buda rakip için aşırtma gol atma şansını arttırıyor ki bunu yapmak 2009 da ki kadar zor değil. Kaleciyle karşı karşıya olunan durumlarda topu kalecinin sağından felan bırakmak için 2009 da direk sağa basıp şut çekmek yada benim gibi L2 ye ( Plase vururdu ) basarak şut çekmekten ibaretti. Oyuncunun vuruş stilinde pek bir değişiklik olmazdı ; ta ki 2010 a kadar. 2010 da kalecinin sağından vurucaksınız diyelim sağa basarak şut çektiniz adamınızda sola yaslanmaya başlar. Aslında direk olarak ne yöne vuracağını belli ediyor. Ama yapay zeka bunu kavrayacak kadar iyi değil sanırım. Eski oyunlarda ki fake atma 2010 da pek işe yaramıyor. 2009 da fake ata ata tüm rakip oyuncuları geçip üstüne birde kaleciyi geçtikten sonra gol atmak çok kolaydı. Deli olurdu rakip oyuncu. Çünkü kendi oyuncuları istem dışı olarak kayardı. Bu olay ceza sahası içerisinde oluyorsa kesin penaltıydı. Artık böyle bir şey söz konusu değil. Fake atmak demek % 80 olasılıkla topu rakibe kaptırmak demek. Kaleciyle karşı karşıyayken atılan fakeler ve kalecinin yere yatması çok gerçekçi olmuş. Ki zaten fake le geçilme olasılığı en yüksek olan kişi kaleci. Oyunda değişen bir diğer nokta rakiple omuz omuzayken çektiğiniz her şutun artık stadın dışına çıkmaması. Kaleyi tutup gol olma şansıda küçümsenmiyecek kadar çok. Atılan gollere bakıldığında gerçeğe çok yakın goller çoğu. Karambollerde topun nerde ve kimde olduğunu anlamak çok zor. Ki o karambollerde kendi kalenize bile gol atabiliyorsunuz bazen. Olur mu öyle şey derseniz olur abicim. Kalecinin degajla yolladığı topu orta sahada etrafınızda kimse yokken kontrol etmeye çalışıp o göğüsden inen topun süratli bir şekilde kalenize geri gidip gol olabiliyorsa buda olabilir. Evet pes 2010 un kötü yanlarından birisi top kontrolü çok cins olmus durup dururken top ayağına gelen oyuncu topu öyle bi sürüyor ki top adamdan 100 m ilerde gidiyor. Gelelim taktik ayarlarına ilk başta karmaşık gibi duruyor ama aslında basit. Önce şunu belirtmek isterim ki takımınızın standart taktiğini mümkün  olduğunca değiştirmeyin ! 2009 da benimde kendi taktiğim vardı onu kurar oynardım hep. 2010 da olmuyor tabi. Diğer ayarlarıda taktiğe uyarlamak lazım. Eğer ki uyarlayamazsanız maçın sonu hüsran olabilir. 3 forvetle oynamanıza karşın Real Madrid gibi bir takımla kendi orta sahanızı geçememeniz bile muhtemel.Açtığım ortalar ön direkde bomboş bir adam olmasına rağmen hep en arkaya gidiyor diyenlere ufak bir not taktiklerden çapraz koşuları azaltın 20 li değerlere kadar düşürün. Real Madrid dedim de aklıma geldi. 2009 da Madrid’in transferlerini yapınca Kaka – Ronaldo – Benzema vs. Madrid durdurulamaz bir takım haline geliyordu.Ki buda gerçekçiliğe çok uzak. Bakınız bu takım bile hala 3. Lig takımlarına 4-0 yenilebiliyorsa demek ki durdurulabiliyordur. 2010 sanki bunu sağlamış gibi geldi bana. 2009 da taktik edit kısmından pozisyonları ayarlarken top bizdeyken oyuncunun nasıl davranacağını ( hangi yönde atağa kalkacağını ), top rakipteykende nasıl bir defans yapacağını ( hangi yönden basacağını ) ayarlıyorduk. 2010 da bu özelliği kartlar kısmından oyuncunun özelliğini defansif yada ofansif olarak seçiyoruz. Hangi yönde yapacaklarını gösteremiyoruz. Yada gösterebiliyorsak da henüz ben görmedim. Her oyuncuda ilk kart standart olarak var ki bu ofansif yada defansif olmasını belirliyor. Bazı oyuncularda 3-5 kart daha var onlarda oyuncunun kişisel özellikleri açık veya kapalı tutarak yeteneğini kullanmasını sağlayabilirsiniz. Pes le ilgili son olaran birde master ligle ilgili bir şeyler söylemek istiyorum. Transfer olayı çok gerçekçi olmuş derken Sabri'yi 40 milyon a satınca bu fikrim değişti. İlk başlarda normaldi iyiydi 3 m – 10 – arasında değişiyordu yaptığım transferler sonra dudak uçuklatan rakamlara geldi tekrar bu kötü olmuş sanki biraz. Master ligde personellerinizde önemli artık. Antrenörününüzün seviyesi ne kadar iyiyse oyuncularınız o kadar çok çalışır. Örneğin 1. Seviyede ki bir antrenör toplamda 1 oyuncuya 7 birimlik çalışma olanağı sunuyorsa 5. Seviyedeki antrenörde bu 12 olabilir. Değerleri şuan için kafamdan salladım sonra 12 birim veremiyorum felan demeyin    :)  Artık birde paf takımınız. Ordanda oyuncu çıkarabilirsiniz. Ki ilk 11 imde ki iki oyuncuyu alt yapıdan çıkardım. Çıkan oyuncunun kalitesi ve gelişimi de alt yapı antrenörünüzün yeteneğine bağlı tabi ki.Bir diğer noktada penaltılar. Eskiye göre daha zor. Diyelim sola atacaksınız. Sola ne kadar uzun basarsanız o kadar sola atar . Bu dengeyi iyi tutturmak zorundasınız. Az basarsanız kalecinin üstüne çok basarsanızda direk dışarıya atacaktır. Buna alışmak biraz zaman alacak sanırım  :)

GELELİM FİFA’YA …

Pes 2010 o kadar çok eleştirildi ki son yıllarda ki en kötü pes bile denildi. Konsol oyunlarında Fifa’yı Pc de ise Pes’i oynayın konsollarda aklı başına gelsinde daha iyi oyunlar çıkarsın bile dendi. Bence son yıllarda ki en iyi pes oyunuydu o ayrı konu tabi. Oyun eskisi gibi bir adamı alıp onla gitmeye değil tamamen takım oyununa paslaşmaya dayanıyor. 2. Lig takımları bile barcelona gibi pas yapıyo bu biraz sinir bozucu ama olsun. Bu eleştiriler sonrası dedim bir de Fifa  ya bakalım. Aldım arkadaştan 9.5 gb di yanlış hatırlamıyosam.  Yükledim  ; ki yüklemesi de bir hayli uzun sürüyor.Neyse yükledim açtım oyunu. Profil oluşturma ıvır dı zıvır dı onları yaptım. Sonra karşıma Fifa’nın en sevdiğim özelliği geldi. Dünyada ki bilinen çoğu lig var. Türkcell Süper Lig de dahil buna.Belki de hatta benim fikrim de böyle Fifa’yı Pes’in karşısında ayakta tutan tek özellik bu. İstediğin takımı seç abi ya. Süper bir duygu. Pes’de de bu günleri görürüz inşallah.Aldım takımı çıktım sahaya. Öncelikle söylemem gerekli ki sahalar berbat ! Pes’de sınırlı sayıda saha var tamam ; ama onlarda harbi saha yani şimdi. Atmosfes felan süper onlarda. Burda her takımın sanki kendi sahası var ama stadlar felan çok kötü. Onu geçtim oyun sahasının boyutlarıda ufak gibi geldi bana sanki.Antrenman sahaları olur ya aynı onlar gibi. Oyuncular bi tip zaten. Vuruşlar , paslar bi garip oyun olduğunu bariz bir şekilde belli ediyor yani. Pes’de ise öyle bir hal aldı ki sanki gerçekten sahadaymışsın gibi düşünmek zorunda kalıyorsun artık. Fifa iyicene bozulmuş diyebilirim. Son oynadığım 2005 den bu yana hiç bi geliştirmez bi oyun kendini yahu ! Oyuna çeşitli modlar koyarak farklı oyun anlayışları geliştirilmiş tamam iyi güzel hoş. Daaa şöyle bir sorun var ben maç yaparken zevk almıyorum ki o modlarda zevk alayım. Sonuçta o modların her birinde maç yapıcam ben. Sarmadıktan sonra isterse 1000 farklı mod olsun oynamam ki. En çok güldüğüm noktada Allah aşkına elinize fifa 10 geçerse bir oyunu yükleyinde bildiğiniz bir takımla maç yapın. Ben Galatasaray’la yaptım oyuncuları tanımakta güçlük çektim yahu. Altta ismi yazmasa kim olduğunu anlayamıyorum oyuncunun. Servet Çetin kaslı Amerikalı film artistlerine benzemiş. Arda sanki 30 yaşında. Leo Franco sanki Leo Franco değil saçının uzun olması yanında tipinin hiçbir yanı benzemiyor ya.Geri kalan tüm oyuncular içinde bu böyle. Fifa bu kadar mod bu kadar lig koyacağına birazda bunlara önem verse oynanabilirliği arttırsa daha güzel olur derim ben. Varsın bi 15-20 sene daha Pes’de başka ligler olmasın gene suan ki takımlar olsun ama gerçekçi olsun. Fifayı tercih etmeyi geç dükkanlarda fifanın bulunduğu standın yanına bile gitmem.

"Teşekkür Listesi":
1. reyyyyy, 2. wishmaster, 3. imz_06, 4. sebo1907

Bu Konuya 4 Kişi Teşekkür Etti.
« Son Düzenleme: 31 Ekim 2009, 10:53:40 Gönderen: Chucky » Logged

Nafile mücadele , İsyanında yoksa Müzik !!

raúl.7

*

Üye No : 3
Yas : 25
Konu  : 84

= 1219

Durumum:

« Cevap yaz #1 : 31 Ekim 2009, 21:23:22 »

konami pes 2010'la beraber büyük adımlar atmış...pes 2009 tam bir fiyaskoydu benim için fakat 2010 favorim olacak gibi duruyor şu an itibariyle (:

Chucky

*

Üye No : 3044
Yas : 22
Konu  : 309

= 1014
Get Out !

Durumum:

« Cevap yaz #2 : 31 Ekim 2009, 23:42:44 »

Aynen  :)  Çoğu kişi 2010 u sevmeyip hala 2009 oynamakta diretsede onlarda 2010 a geçecektir yakında.

Nafile mücadele , İsyanında yoksa Müzik !!

Nemesis

*

Üye No : 3033
Yas : 19
Konu  : 350

= 1160

Durumum:

« Cevap yaz #3 : 02 Kasım 2009, 21:16:04 »

evet yea..ps3te oynadım ben pes10u ve şu ana kadar çoğu takımla maç yaptık hiç yapay zekaya karşı oynamadım ama arcade mücadelelerde yani karşında biri olunca gayet zevkli oyun..evet yea dediğim ise gelip pes 09 oynuyolar ona sinir oluyorum  :)
fifa da oynadım arkadaş saolsun ama harbiden oynamaz olaydım, çak haklısın bu konuda. pc versiyonu özellikle berbat..ps3te level dergisi bayağı iyi falan yazmış ama değişeceğimi sanmıyorum.
oynanışa gelinceç 360 derece olayı gerçekten kendini belli ediyor. özellikle pes09 yapıp sonra boşalan pes10 takılı ps3e geçince farkı anlıyorsunuz  :D
ibo eto messi kaka ronaldo farketmiyordu..joe cole ile bile direk herkesi geçip gol atıyordum pes09da, şimdi sadece kaka ve eto'o ile yapabildim bunları..henry messiden daha iyi, bu ilgimi çekti.. ancak burada şöyle bir fark var, oyun abartı hızlı değil..R1e basılı tutup amele gibi( çok denedim ve 2010da da yaptm ben ama) koşup direk gol atamıyorsunuz. 100küsür metrelik sahayı 5 saniyede koşup usain boltun rekorunu tarihe gömmüyorsunuz. oyun daha gerçekçi, daha oynanabilir ve daha önemlisi öncekine göre çok daha tatmin edici... topun kontrolü daha zor olmuş, şutlar ve paslar siz klavyeye veya joystickten basınca direk gitmiyor, yani oyuncular daha insan gibi hareket ediyor. tamam oynanış iyi de, görüntüleri de sevdim ben. bilgisayar versiyonu için bri şey diyemem oynamadığım için ama diğer türlü sanki maç izliyormuş gibi oluyor. menüyü de güzel yapmışlar bu sene..ama bu pyunda bir sene sonra sıkabilir, "pes11 gelsin olm yaa artık" dedirtebilir. bunu deneyerek göreceğiz  :)
master lig ve become a legend'da da değişiklikler yapılmış ki önemli olan zaten pes için uzun süreli oynanabilirlik..artık milyon dolar falan var yani monopoly gibi değil para işleri  :p
ilk fifa oynadım ben futbol oyunlarından ama ps1de winning eleven oynadığımdan beri konamiden vazgeçmedim..uzun süre de bu değişmeyecek gibi..
online falan filan olayı çıksın da bi turnuva yapalm jeogende  :p

Gönderilme zamanı: 02 Kasım 2009, 20:59:56

bu arada çakın oynanışla ilgili söylediklerine de katılıyorum, şutlar paslar tamamen sizin kontrolünüzde ve oyuncunun yeteneğiyle orantılı..  fake olayını sevmedim denebilir..kaleciyle karşı karşıyayken pek denemedim ama ceza sahasında şut çekilecek pozisyonda da yemesi lazım rakibin, o da oynanışla ilgili tabi..alıştıktan sonra bu pes çok daha güzel gelecekti emin olun..
fifada da ilk gsyi aldm ve direk feneri verdi rakip olarak.. 2. dakikada frikkten gol attm maç 5-0 bitti. hiç zevk almadım, fenerbahçeyi yendiğim ahlde. aynen 2005deki oyun gbi. hatta o zamanlar ps2de fifanın bir anlamı vardı, ve çok daha güzeldi buna eminim..tabiki burada tekrar söyleyeyim pes10 için ps3 versiyonundan fifa için de pc versiyonundan bahsediyorm. pes değişmez pcde ama fifa belki daha iyi olabilir ps3 versiyonunda..

Tolufan

*

Üye No : 11705
Yas : 21
Konu  : 0

= 0
I'm a gift of heavens...

Durumum:

« Cevap yaz #4 : 02 Kasım 2009, 22:05:06 »

fifa 10 benim için büyük bir hayal kırıklığı oldu diyemeyeceğim, zaten fifadan ben uzun zaman önce kestim ümidimi. hiçbir ilerleme yok, kıytırık bir "mouse control" olayı eklediler son 2 senedir. grafikler azıcık daha süslenip koyuluyor, oyunun fizikleri yıllardır aynı. dikkat edenler fark etmiş bile olabilir, topların sektiği yerler, gidişleri hep aynı. alex 3 sene önce ne vuruyorsa, hala aynısını vuruyor. bu kadar klişeleşmemeli futbol: OYUN BİLE OLSA!!! pes ise bildiğim kadarıyla fifa'nın icadı olan "be a pro" olayını gayet güzel boyutlara taşıdı, zaten oyun genel itibariyle fifa'dan çok daha üstündü, özellikle son senelerde bu üstünlüğünü büsbütün artırdı. daha gerçekçi hareketler, daha gerçekçi şutlar görmeye başlıyoruz artık. nereye gideceği önceden falda çıkmış gibi belli olmayan şutlar. oyun konsollarında da pc de de tercih edilmesi gereken pestir, fifa değil. saygılarımla.

Looking for a computer engineer business administrator? that would be me...

Sayfa: [1]   Yukari firlat
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir

Gitmek istediğiniz yer:  

Belki bunlarda isine yarar
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Pro Evolution Soccer 2010 İlk Bakış Bilim Kurgu Chucky 5 3486 Son Mesaj 07 Temmuz 2009, 20:50:43
Gönderen: raúl.7
2010 U2 Konseri Magazin just 1 358 Son Mesaj 03 Ekim 2009, 20:31:54
Gönderen: tranquillity
Championship Manager 2010 Pc & Playstation Oyunları Chucky 1 740 Son Mesaj 25 Ekim 2009, 18:40:36
Gönderen: turgay018
Football Manager 2010 Pc & Playstation Oyunları Chucky 4 570 Son Mesaj 11 Kasım 2009, 03:54:26
Gönderen: stunz
Football Manager 2010 Mini Scout 2010 Pc & Playstation Oyunları Chucky 2 2587 Son Mesaj 28 Haziran 2010, 14:47:27
Gönderen: emesenim
TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc