Rar Arşive Kurtarma Kaydı
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Asagi ittir

Gönderen Konu: Rar Arşive Kurtarma Kaydı  (Okunma Sayısı 1269 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Jeogen

*

Üye No : 1
Yas : 26
Konu  : 2028

= 13437
Kafamsizinlegüzel..

Durumum:

« : 28 Şubat 2009, 12:36:29 »

Merhaba arkadaşlar..

Malumunuz bazı albümler gerçekten büyük boyutlarda (yüksek kalite paylaşımlar ve yabancı albümleri birçoğu). Bazı durumlarda dosyaları indiriyoruz ve şarkıları çıkartırken Winrar bize bozuk olduklarını söylüyor. 1-2 şarkı için de "albümü baştan indirmek" kulağa hiç de hoş gelmiyor açıkçası.. Bu durum hemen hemen herkesin başına gelmiştir diye düşünüyorum.

İşte bu tür kazaların önlenmesi için ufak bir önlem öneriyorum. Winrar'da kurtarma kaydı diye bir özellik var. Bir albümü sıkıştırırken arşive ekle dediğimizde karşımıza Winrar'ın arşiv ayarları penceresi geliyor...

Bu pencerenin "Genel" sekmesinden bu ayarı aktif hale getirebiliriz..

burada "Arşivleme Seçenekleri" bölümündeki "Kurtarma kaydı yerleştir" kutusunu seçince bu ayarı aktifleştirmiş oluyoruz. Diğer "Arşivlenen dosyaları test et" kutusu keyfidir. Bu özellik de işlem bittikten sonra arşivdeki dosyaları test ederek hata varsa sizi uyarır.

Ayrıca "Gelişmiş" sekmesinden kurtarma kaydının arşivin yüzde kaçı kadar ekleneceğini ayarlayabilirsiniz.. Eğer değişiklik yapılmazsa kurtarma kaydı %1 olarak eklenir. Bu ayarı maksimum olarak %10'a ayarlayabilirsiniz..

Deneyimlerime göre birçok durumda %1'lik bir kurtama kaydı iş görmektedir..
Siz yine de garanti olsun derseniz %3'ü kullanmanızı tavsiye ederim.. Fazla uçmaya gerek yok  :) Ama evde kendi dosyalarınızı yedeklemek için Winrar'ı kullanıyorsanız önemli dosyalarınız için %10 bile seçilebilir. Bu tamamen size kalmış..

NOT: Mesela en son indiridiğim "The Best Of Enya On Piano" albümü 130 MB kadar, ve 5 şarkıda bozuk dosya uyarısı aldım. Bu durum tamamen indirme sırasındaki hatalardan kaynaklanan bir durum ancak arşivde kurtarma kaydı bulunmadığı için şarkıları kurtarmak baya zahmetli oldu.

EDIT: Yukarıda adı geçen albümü kurtarma kaydı %1 olarak tekrar arşivledim. Sonuç:

Dikkat ederseniz kurtarma kaydı 827.904 bayt tutmuş.. Yaklaşık 810 Kb. 130 Mb için değmez mi?

Sokak müziği yoktur, müzik sokakta olmalıdır.

Sayfa: [1]   Yukari firlat
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir

Gitmek istediğiniz yer:  

Belki bunlarda isine yarar
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Gokalp Baykal - Elektro Anilar | Konser kaydı Rock Albümler Jeogen 0 450 Son Mesaj 02 Haziran 2008, 11:32:07
Gönderen: Jeogen
Parodi (Ses Kalitesi çok iyi kendi kaydım) Amatör Gruplar « 1 2 » Jeogen 15 1818 Son Mesaj 17 Mayıs 2011, 07:52:19
Gönderen: simaitic
Kurban-İfrit(Radyo d kaydı) Video Klipler goticcc 0 471 Son Mesaj 21 Mart 2010, 10:43:16
Gönderen: goticcc
Çilekeş-Kara Mizah(albüm kaydı ) Çöp Kutusu « 1 2 » goticcc 12 815 Son Mesaj 12 Haziran 2010, 10:41:18
Gönderen: sterlicya
TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc