Seninki Kaç Santim?
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Jeogen.com | Bir rock serüveni.. « Forum « JEOGEN GAZETE « Gündem « Seninki Kaç Santim?
Sayfa: [1]   Asagi ittir

Gönderen Konu: Seninki Kaç Santim?  (Okunma Sayısı 2663 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kaygan

*

Üye No : 3439
Yas : 19
Konu  : 19

= 69

Durumum:

« : 15 Kasım 2010, 14:43:27 »

Bugün dünya denizlerindeki büyük balık türlerinin yüzde 90'ı, toplam balık türlerinin ise yüzde 60'ı tükenmiş durumda.

2050 yılına geldiğimizde ise dünyadaki balık stokları tükenecek. Türkiye'de durum farklı değil...Balık stoklarımız ve balıkçılık can çekişiyor. Endüstriyel avcılık arttıkça, yumurtlama zamanları ve yerlerinde avlanıldıkça balık stokları hızla azalıyor, balıklar azaldıkça daha çok yavru balık avlanmaya ve satılmaya başlanıyor. Yavru balık avlandıkça ve satışı devam ettikçe de türler üremeye fırsat bulamadığı için durum daha da vahim hale geliyor.
Küçük Balık Yoksa Büyük Balık da Yok!

Henüz üreme olgunluğuna, boyuna erişmemiş yavru balıkların avlanması, satılması, tüketilmesi deniz kaynaklarının ziyan edilmesidir. Olgunluk çağına gelen bir balığın her yumurtladığında binlerce balık ürettiği unutulmamalıdır. Her canlı en az bir kez üreme hakkına sahiptir, ve eğer yarın da denizlerimiz de balık türleri olmasını istiyorsak acilen balık boylarına önem vermeliyiz. Ayrıca anaç balıklar boyut olarak büyüdükçe daha da fazla yumurta verirler, işte bu yüzden balıklar için her cm. hayati derecede önemlidir.

Türkiye'de avlanması ve satılması yasal balık boylarına uyulmadığını balık pazarlarında gördüğümüz yavru balıklardan anlamak mümkün. Örnek mi? Lüferin en az bir kez üreyebilmesi için minimum 20 ila 24 cm'e ulaşması gerekirken bugün yasal avlanma boyu 14 cm olarak verilmiştir. Yani aslında yavrusu olan çinekop boyu. Aynı şekilde palamutun üreme boyu 38 cm ila 42 cm arasında iken yasal avlanma boyu 25 cm dir!

Bu durum açıkça gösteriyor ki, denizlerimizdeki biyoçeşitliliğin korunmasını sağlayacak ciddi bir yönetim planına ihtiyaç duyulmaktadır. Ticari balık türlerinin yumurtlama ve gelişme alanlarının deniz rezervi olarak korunması da en etkin yöntemlerden biridir.

Hep birlikte, Tarım Bakanlığı'nın acilen balık stoklarının ve balıkçılarımızın geleceği adına yavru balık satışını engellemesi ve yasal balık boylarını bilimsel temellere oturtmasını sağlayalım. Yavru balık satmayın, almayın, tüketmeyin, denizlerimizin geleceğini korumaya yardım edin.   

Jeogen Içerigini Görebilmek Için Kayit Ol! veya Jeogen Içerigini Görebilmek Için Giris Yap!
TIKLAYIN, SİZDE EYLEME KATILIN!

- kayganstylE -

facebook.com/ozanezer138
twitter.com/ozanezer

Jeogen

*

Üye No : 1
Yas : 26
Konu  : 2047

= 13503
Kafamsizinlegüzel..

Durumum:

« Cevap yaz #1 : 16 Kasım 2010, 17:51:07 »

Güzel bir proje de isim biraz fazla vurucu olmuş :)

Sokak müziği yoktur, müzik sokakta olmalıdır.

JgBox nedir?

Peace4

*

Üye No : 15167

= 3

Durumum:

« Cevap yaz #2 : 07 Ocak 2011, 11:52:00 »

vurucu olması gerekiyor zaten şu kendini balıkçı diye adlandıran oltayı kapanın denizde ne var ne yok avlayabilceğini zanneden kitle cinlerimi evereste tırmandırmaya yetiyor artıyor da...canilikden başka bir şey değil... denizler için..insanlar için duyarlı olunmalı bu konuda çünkü rakamlar hiç açıcı değil zaten kirlilik yüzünden tehlike altında olan deniz yaşamı kendini bilmezler yüzünden daha da tehlikeli hale geliyor...

bn

*

Üye No : 10838
Yas : 24
Konu  : 30

= 90

Durumum:

« Cevap yaz #3 : 14 Ocak 2011, 13:55:41 »

Kampanyaya katılmıştım ama ses nereye gidiyor orasını bilemiyorum -havaya-.. Bu kampanyanın anlatımı sırasında devletten bir bakan gülümsemeyle yetinmiş, bu konuyu  kampanyaya katılan herkese bu mail gelmiştir açıkca orada yazar..
Bunun için yasa çıkarılmadıkça daha çok yavru balıklar avlanır..

tatalanya

*

Üye No : 31392
Konu  : 2

= 6

Durumum:

« Cevap yaz #4 : 03 Ağustos 2011, 21:32:40 »

katıldıgım kampanyadır,hatta greenpeaceden aradılar ve sanal eylemlere verdigim destek için teşekkür edip,maddi destekte bulunmamı rica ettiler ama kredi kartım olmadıgı için birşey yapamadım

Sayfa: [1]   Yukari firlat
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
Jeogen Tags

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc