Sigara Yasağının Ardındaki Gerçekler.. page 2
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Jeogen.com | Bir rock serüveni.. « Forum « JEOGEN GAZETE « Tartışalım « Sigara Yasağının Ardındaki Gerçekler..
Sayfa: 1 [2]   Asagi ittir

Gönderen Konu: Sigara Yasağının Ardındaki Gerçekler..  (Okunma Sayısı 1758 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

just

Júst

*

Üye No : 4970
Yas : 21
Konu  : 210

= 709
-Halay Başı-

Durumum:

« Cevap yaz #10 : 30 Temmuz 2009, 09:58:48 »

bu dumansız hava sahası mı ne büyük yalan.bence bu iktidar tamamen meyhane kültürünü unutturmak bozmak için yapıyo bütün bunları meyhaneye içki içmeye giden bi adam normalde olsa sigarasını yakar mı yakar şimdi bu iktidar bu adamın o özgürlüğünü elinden alıyo.ben sigara içmem ama içenede karışmam kendini düşünmüosa ben neden düşüniyim ki.neyse dediğim gibi meyhane kültürünü kaldırmak için yapılan bi kanunmuş gibi geliyo bana yakında içki yasağıda gelirse şaşırmam

I'm Just  karizma
Nasrettin hoca öfkelenip 1 tane sarmış
Eşşeğin üstüne o yüzden ters oturup yoluna bakmış...

şpidişpidigezentospaa

*

Üye No : 2624
Yas : 22
Konu  : 26

= 59
oi!!

Durumum:

« Cevap yaz #11 : 04 Ağustos 2009, 01:00:11 »

sigara içmeyi kültürmüş yada kültürün bir parçasıymış gibi benimseyen bir toplum için geç kalınmış bir yaptırımdır.içkini içersin kendine zararın dokunur ancak hepimiz biliyoruz sigaranın yalnızca içeni etkilemediğini.
sigara hiçbir zaman bir özgürlük değildir ve olmamıştır.düşününki insanları okadar yoldan cıkarıyorki içilmemesi gereken bir ortam olduğu söylendiğinde adam öldürüyorlar.
sigara içebilirsiniz,içki içebilirsiniz,kendinizi öldürebilirsiniz ama bunları diğer insanlara zarar vermeden yapmayı öğrenmelisiniz.

''Neden meme uçlarımız yokmuş gibi davranıyoruz'' Sir Ley Leonold
(Bu konuşmadan sonra Londra'dan sürüldü, İrlanda'da küçük bir otel odasında beş parasız öldüğünde cebinde iki leblebi bulundu.(bitanesi azcık ısırılmış))
Nur içinde yat Ley...

porcelain_heart

*

Üye No : 8216
Yas : 22
Konu  : 37

= 134
Death whispered a lullaby

Durumum:

« Cevap yaz #12 : 04 Ağustos 2009, 01:39:57 »

ben şundan tedirginim efendiler. artık millet dışarlarda sigaralarını içecekler.  biliyoruz ki sigaradan birçok ormanlar katledildi yandı bitti kül edildi. ki bu yasak olmadan önce yaşanıldı ciğerlerimiz yandı cayır cayır. şimdi millet dışarılara döküldü sigaranın yangına sebebiyet vereceğini bilipte umursamayan bazı insaniyetsizler bu eylemlerini dahada sıklaştırmayacaklarmı? iki ucuda keskin bıçak, içerde içseler bize zarar dışarda içseler doğaya yapıtlara zarar. ben sigara yüzünden dayımı kaybettim sigaranın nasıl nalet birşey olduğunu benim gibi bilen varmıdır aranızda bilmem. soruyorum kendi kendime değdimi diye içmene, ne geçti eline. evet kızgınım çünkü pisi pisine bir yavaş intihardır bu bi nevi. ayrıca tek kişilik bile değil çevrendekileri masumlarıda katlederek!  gidipte okulda büyük görünmek havalı görünmek adına veya birinin gazına gelipte bu merete başlamakla attığınız o yanlış adımı halen savunarak gelip bu yasağı kınıyormusunuz? çocuklarına bile aileler bilinçsizce farketmeden psikolojik dram yaşatıyorlar. babası derki oğlum koş iki dakika bakkala hadi bana bi sigara alıver. oğluda tabi babasını sever ya, sayar ya, veya kırmaz ya babadır çünkü gider alır ve baba içer keyifle hem çocuğunu hem kendini zehirleyerek. bigün yine böyle sigara ister babası çocuğun ve sigara içerken bi bakmış çocuk babası ölmüş. aa neden babama ne oldu? sigaradan kanser oldu zaten çok kötü öksürüyodu.. devreye keşkeler girer. çocuk düşünür ben o sigarayı almasaydım babam yaşayacaktı. babamın katili benmiyim.. allah beni kahretsin. ne büyük bir vicdan azabı kurtuluşu olmayan hemde. hayat boyu unutamayacağı bir trajedi. siz kendinizi zehirlemeyi idrak edemeyip zehir saçtığınızı düşünemeyipte ölüp giderken geride gözü yaşlı birsürü acıyla yanan yürek bırakacaksınız! sizin emrinize amade olan sevdiklerinizi üzmeye hakkınız nedir? eroin kullananlar bile okadar ağır bi bağımlılık olmasına rağmen kıvrana kıvrana bırakabilirlerken bu mereti. sigara insanın kendi iradesiyle bırakılabilen bir meret iken dahada içmek istiyor yasaklara sinirlenip öfkelenip, cinayetler işliyorsunuz. cinayet kurbanının suçu ne? senin içtiğin sigaranın verdiği sinirlilikle onun canını almaya ne hakkın var senin? sizler hata yapıyorsunuz sonrada gelip gelen yasalara bencilce yorumlar yapıyorsunuz. siz kendi hayatınızı zehirlerseniz zehirleyin. sevdiklerinizi düşünmeyecekseniz düşünmeyin. kendinizi zehirleyerek yine onları üzeceğinizi düşünmezseniz düşünmeyin bunlar sizin akıl noksanlığınız. ama şuda var neyiniz eksilir biraz dişinizi sıkıpta şu mereti kullanmamakla? eksileriniz değil artılarınız dahi olur. kaybetmeyi değil kazanmayı isteyin biraz. ayrıca madem sigaraya zam geliyor.. madem efendim yasak geliyor birazcık azimliliğinizi gösterin sevdiklerinizi düşünün ve insaniyet adına katkı sağlamak için çevre için kullanmayın.  ayrıca illa sigara kullanmanızı yasaklarmı engelleyecek bu nasıl bir mantık nasıl bi bakış açısıdır? pes vallahi billahi ya... ozamanda afedersiniz siz üşengeçliğinizden altınıza pisleyin 'yasalar' olarak anneniz gelsin altınız temizlesin? halbuki kullanmayı bıraksanız ve bitse bu tartışmada böylelikle.. sinirlenmeseniz, üzülmeseniz, takmasanız o tatlı canınızı sıkmasanız, paranızdan olmasanız. ama işte o dayanamamazlığınız, nefsiniz varya, o çizdiğiniz karizma varya, ne olmuş ya artistler eline almışsa sigara poz vermişse nedir yani övünelisi birşeymidir? siz artistmisiniz? her koyun kendi bacağından asılır, reklam denilince herdaim işe yarayan şeylerin reklamları yapıldı diye bir şeyde söz konusu değil. reklamlarda insanlar uçabiliyor duvarlardan geçebiliyor madem bu kadar inandırıcı sizlerde uçun? en saçma şeylerin buluştuğu yerlerden birtaneside reklamlar değilmidir.. bugün sigara reklamında içiniz ciğerleriniz bayram etsin dendiğinde.. ciğerleriniz zehirlensin demek değilmiydi.. safmısınız bu kadar.. küçücük çocuklar sizlere özenerek bu merete başlıyorlar. içmeyin örnek olun topluma aptal aptalda tartışmalar çıkartmayın, hem paranız hem rahatınız hem sağlığınız olsun. içkiyede gelirse birgün böyle yasak ilk başta ben göbek atanlardan olacağım. bu millete,insan sağlığına olan saygıyı yasalardan baska ne sağlayabilir sorarım size. ama bunu idrak edebilecek kapasitede olmak lazım ilkbaşta. kültür dediklerimiz bizleri zehirleyen varlıklarsa bırakın yoksun yaşayalım o kültürden. bırakın doksanlıların noksanlığını şimdilerde keşfedelim ve birazcık kendimizi geliştirelim! bırakında bazılarının bencilce darca düşüncelerini bizler 'idrakeder' insanlar karargah koyarak, engelleyelim. SİZİNDEMİ ÖLSÜN SEVDİKLERİNİZ BU NALET MERET YÜZÜNDEN. geçmişte insanlar herşeyi çiğ yerdi, birbirlerini yerdi hatta yemek diye hiçbir medeniyet yokken. madem geçmiş bu kadar özleniliyor gidin hayvanları kesin sebzeleri çiğ yiyiverin. geçmişten gidinde başka örnek alınası şeyleri kendinize kılıf edinin. işinize gelenleri çekip alıpta işinize gelmeyenlere çemkirmekte ne demekmiş...

dipnot: 'Psikolojik olarak yan etkilerini acaba düşündünüz mü? Bunu da merak ediyorum bu yasanın çıkmasına can atanlara soruyorum. Bakın Hollanda da belirli bir gramajda uyuşturucu madde bulundurmak serbest. Nedenini düşündünüz mü? Eğer tamamiyle bıraktırırlarsa halka devlet bunun psikolojik baskısını kaldıramıyacağı için asgariye çekmek zorunda kaldı, asgariye çekmesinin nedeni de toplumunda şiddetin - kaosun - zorbalığın oluşmasını engellemek.'  

sen biliyormusun ki hollandada kaç kişi bu illet yüzünden ölüyor? gramajı takan kim ya.. türkiyede sigara gramajı gelse kim takacak.. nedir bu özentiniz. savunduğunuz.. neden ülkenizi başka ülkelerle kıyaslarsınız yahu. içmeyin nedir bu zehirliliğe tutkunuz? ona kusur buna kusur biyerden başlamadıkça 'koyver gitsin' hesabı nereye kadar söylesenize? psikolojik yan etkiymiş. iyi bari ay başım ağrıdı sigara ay şu oldu sigara ay bu oldu sigara. bu kadar acizseniz benim sizlere diyecek tek sözüm 'bu ceza size yasalardan gelen bir tokat!' baksanıza ne kadar aciz durumlara düşüyorsunuz. çocuğum etkilenmesin gideyim şurda içeyim yerine çocuğumun yanında biraz daha yaşayayım onunla birlikte ve bırakayımı seçmek bu kadar zordu çünkü hep sizin gibilere. ama bigün çocuğunuzu sigara içerken gördüğünüzde kulağını buruveriyorsunuz. karşınıza alıp oğlum, kızım, benim gibimi olacaksın diye kızıyorsunuz.. siz neden çocuğunuz gibi olmaktan yana olmuyorsunuzda o sizden yana olunca sorun oluyor? kendinizi örnek alınası biri olmamakla ödüllendirdiğiniz için utanmalısınız!
« Son Düzenleme: 04 Ağustos 2009, 03:05:47 Gönderen: porcelain_heart » Logged

Jeogen Içerigini Görebilmek Için Kayit Ol! veya Jeogen Içerigini Görebilmek Için Giris Yap!

..
Found you there in the blink of an eye
I miss you
Turned away into a thousand dreams
You've found out what they means

..
Lost you there in a moment of truth
I trust you
Gave away your one and only heart
A gift to tear apart

..
Weaker now, drawing fluid from me
You kill me
I'm not afraid of what you have just done
But of what you've just become

Jeogen Içerigini Görebilmek Için Kayit Ol! veya Jeogen Içerigini Görebilmek Için Giris Yap!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

guduuu  :n  h65f

Sayfa: 1 [2]   Yukari firlat
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir

Gitmek istediğiniz yer:  

Belki bunlarda isine yarar
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
WordPress.com’a eri?im yasa ?? Bilim Kurgu Lecht 2 317 Son Mesaj 27 Ağustos 2007, 22:33:59
Gönderen: Lecht
Bayanlar?n ve erkeklerin verdi?i ilanlar ve... gerçekler jeoGEnVEZE RottinLegions 1 329 Son Mesaj 02 Ekim 2007, 04:43:37
Gönderen: lener49fi
ilginç gerçekler Online Videolar valié 0 266 Son Mesaj 08 Ekim 2008, 14:12:26
Gönderen: valié
Sigara Protesto Edilenler « 1 2 » Chucky 18 975 Son Mesaj 17 Aralık 2008, 19:27:05
Gönderen: Beatles
Türkiye ile Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesine yönelik yasa tasarısı Protesto Edilenler mystery 2 352 Son Mesaj 29 Mayıs 2009, 21:06:53
Gönderen: mystery
TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc