Sigaraya %75 zam( 1 Paket Sigara 10 YTL Olucak!)
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Jeogen.com | Bir rock serüveni.. « Forum « JEOGEN GAZETE « Tartışalım « Sigaraya %75 zam( 1 Paket Sigara 10 YTL Olucak!)
Anket
Soru: Sigaraya %75 zam yapılması doğru mu?
Çok fena bişey bu - 2 (7.7%)
Tiryakilere acıyorum - 8 (30.8%)
Sigarasız bir ortam için yapılması gereken bir şey de buydu bence iyi oldu - 4 (15.4%)
Dumansız Hava Sahası'nı destekliyorum. - 4 (15.4%)
Bittiğimin anıdır çok yanlış bence  :s - 8 (30.8%)
Toplam oy: 26

Sayfa: [1] 2   Asagi ittir

Gönderen Konu: Sigaraya %75 zam( 1 Paket Sigara 10 YTL Olucak!)  (Okunma Sayısı 1765 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mercan

*

Üye No : 14870
Yas : 20
Konu  : 10

= 30

Durumum:

« : 30 Temmuz 2009, 10:45:01 »

19 Temmuz’dan itibaren sigara içecek alan bulmakta zorlanan tiryakiler, eylül ayından itibaren sigaraya ulaşma konusunda büyük zorluklar yaşayacak Star gazetesinin haberine göre, Sağlık Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı sigara fiyatlarının Avrupa Birliği’nde olduğu gibi ortalama 10 TL’ye çıkarılması için çalışma başlattıDünya Sağlık Örgütü’nün de destek verdiği çalışma kapsamında her bir paketten elde edilecek gelirin 1 TL’si Sağlık Bakanlığı’na aktarılacak Hükümet, sigaraya karşı başlattığı mücadeleyi, artarak devam ettirme kararı aldı Sigara karşıtlığı ile bilinen ve çevresindekilere sigarayı bırakmayı telkin eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla başlatılan çalışmaya göre, sigara fiyatları ikiye katlanacak Avrupa Birliği ve ABD’deki gibi sigara fiyatları, ortalama 10 TL düzeyine çekilecek

EN UCUZ SİGARANIN FİYATI 8 LİRA

Şu anda piyasada fiyatı 25-35 TL arasında olan sigaralara yüzde 75’e varan oranda zam yapılacak Ayrıca her sigara paketine Sağlık Bakanlığı payı olarak 1 TL ek zam konulacak Böylece en ucuz sigaraların fiyatı 7-8 TL’yi bulacak Dünya Sağlık Örgütü’nün Tütünle Mücadele Türkiye Sorumlusu Toker Ergüder, Dünya Sağlık Örgütü olarak, bu projeyi Sağlık Bakanlığı’na sunduklarını açıkladı star’a konuşan Ergüder, aynı projeyi başka ülkelerde de uygulamaya koyduklarını belirterek, ‘Sigaraya yapılan zamların, sigarayı bırakma kararı üzerinde önemli etkileri var Araştırmalarımıza göre sigaraya yapılan yüzde 10 oranındaki zam, yetişkin tiryakilerde yüzde 4, gençlerde ise yüzde 8’e varan oranlarda sigarayı bıraktırıyor’ diye konuştu

Yılda 100 bin kişi tütünden ölüyor

Toker Ergüder ‘Türkiye’de her yıl ortalama 430 bin kişi ölüyor Yaklaşık 100 binini sigara sebepli hastalıklara bağlı ölümler teşkil ediyor Henüz biz Türkiye’de sigara kaynaklı salgın ölümleri görmedik Türkiye’de sigara salgını, yabancı sigara firmalarının Türkiye’ye girmesi ile 1990’lı yıllarda başladı, sigara ile ölüm arasında 15-20 yıl var, 2015 yılından sonra Türkiye’de sigara kaynaklı salgın ölümler görülecek Akciğer kanserleri daha da artacak, kalp krizleri artacak’ diye konuştu Tüm kapalı alanları kapsayacak şekilde genişleyen sigara yasağının, sigarayı bırakma konusunda önemli neticeler vereceğini söyleyen Ergüder ‘Yapılan en son çalışmada 2008 yılında sigarayı bırakanların oranı yüzde 7’ye çıktı Son uygulamayla birlikte Türkiye’de her yıl sigara içenlerin oranında yüzde 2-3 oranında azalma bekliyoruz Türkiye’de 17 milyon kişi sigara içiyor, yüzde 7’si, yaklaşık 1 milyon kişi son bir yılda sigarayı bırakmış’ dedi

Her sigara paketinin 1 lirası Sağlık Bakanlığı’na gidecek

Her bir paketten elde edilecek gelirin 1 TL’si Sağlık Bakanlığı’na aktarılacak Böylece Bakanlık, sigaraya bağlı hastalıkların tedavisi için kaynağı yine tiryakilerden temin edecek Türkiye’de yılda 5 milyar paket sigara tüketildiği dikkate alındığında devlet, sigara ile mücadelede önemli bir gelire sahip olacak Sağlık Bakanlığı bütçesinin yarısına tekabül eden bu gelir, sigara tüketimini düşürme amaçlı kampanyalarda da kullanılacak

Asıl hedef ucuz markalar

Toker Ergüder, sigara fiyatlarına yapılan düşük oranlı zamların, 25- 3 TL bandındaki çok tüketilen sigara markalarına sınırlı olarak yansıdığını belirterek ‘Tiryakilerin çoğunluğu ucuz sigaraları tüketiyor Bizim hedef kitlemiz de bu ucuz sigara tüketenler Ayrıca, pahalı sigara tüketenler, gelen zamdan ekonomik olarak durumları iyi olduğu için etkilenmiyor’ dedi

Ölmemek elimizde değil ki bizim;
İyi yaşayamamaktır beni tek korkutan...
Ömer Hayyam

Ben yolumu seçtim ; yanıyorum , yanacağım !!

Sen bana bakma,ben senin baktığın yerde olurum...
Özdemir Asaf

Yanımda kimse olmadığından değil yalnızlığım;
Yalnız olduğumu söyleyebileceğim kimse olmadığı için yalnızım ben*
Ahmet Altan

Chucky

*

Üye No : 3044
Yas : 22
Konu  : 309

= 1014
Get Out !

Durumum:

« Cevap yaz #1 : 30 Temmuz 2009, 11:01:07 »

süper bişey sigara yasağını arttırmak gibi birşey bu...  :p

Nafile mücadele , İsyanında yoksa Müzik !!

YasaM

*

Üye No : 11573

= 21

Durumum:

« Cevap yaz #2 : 30 Temmuz 2009, 13:16:38 »

ben asla bırakmam diyenler icin cook zor...bnm icin sorun yok içen düsünsün ben gayet memnunum..   :L

nefes alabiliyorsan hala içindeki umuda bir parca olsada inan...

yagmurun fısıltısındaki ince ritmi dinle...

Jeogen Içerigini Görebilmek Için Kayit Ol! veya Jeogen Içerigini Görebilmek Için Giris Yap!

Nemesis

*

Üye No : 3033
Yas : 19
Konu  : 350

= 1160

Durumum:

« Cevap yaz #3 : 04 Ağustos 2009, 14:52:12 »

yazık be insanlara.   :ı şimdiki halde bile herifler evlerin yuvalarını yıkıyolar, öyle olunca tiryaki olmayanların bile hayatı tehlikede.. belki de şöyle düşünülmüştür : içenler zarara girsin sonra depresyona sonra intihar ederler hepsinden kurtuluruz   delüü
içmediğim için sorun yok,sorun sonra da olmaz da bence artırılmasın,ki yapamazlar zaten bunu isteyince sigara pazarı büyük ve müdahale edilmesi zor..

günce

*

Üye No : 10319
Yas : 24
Konu  : 1

= 3
süpürgeli jadı

Durumum:

« Cevap yaz #4 : 04 Ağustos 2009, 18:30:05 »

kullanmadıgım için zam olmuş olmamış önemli değil benim için..
ailem sigara kullanıyor içemedikleri zmn agresif tavırlarına tanık oluyorum...
zamın yapılmasından önce bu sene dedemi akciger kanserinden kaybettim...manevi olarak zararını gördükleri halde bırakmıyorlarsa;maddi zararda onlar için öneymli olmaacaktır...keşke bıraksalar zamları sevmiyorum ama bu zam annemle ablama sigarayı bıraktıracaksa ilk defa bi zamı severek tarihe gecicem...  LL:

mercan

*

Üye No : 14870
Yas : 20
Konu  : 10

= 30

Durumum:

« Cevap yaz #5 : 04 Ağustos 2009, 19:52:07 »

Ben bırakalı 8.günüm. bence iyi gidiyorum şimdilik bu yasak bana bahane oldu stresliyim ama işe başladım bu sayede zaman öldürüyorum . spor yapıyorum sanırım iyi oldu.   :q  musiccc

Ölmemek elimizde değil ki bizim;
İyi yaşayamamaktır beni tek korkutan...
Ömer Hayyam

Ben yolumu seçtim ; yanıyorum , yanacağım !!

Sen bana bakma,ben senin baktığın yerde olurum...
Özdemir Asaf

Yanımda kimse olmadığından değil yalnızlığım;
Yalnız olduğumu söyleyebileceğim kimse olmadığı için yalnızım ben*
Ahmet Altan

porcelain_heart

*

Üye No : 8216
Konu  : 37

= 134
Death whispered a lullaby

Durumum:

« Cevap yaz #6 : 06 Ağustos 2009, 08:58:45 »

isabet olmuş, sömrülmeye devam edin siz. daha çok böyle şeylerle yıkılırsınız. bırakanlarıda canı gönülden kutluyorum. bir kere geliyorsunuz şu dünyaya canınızın kıymetini bilin.
« Son Düzenleme: 06 Ağustos 2009, 09:00:37 Gönderen: porcelain_heart » Logged

Jeogen Içerigini Görebilmek Için Kayit Ol! veya Jeogen Içerigini Görebilmek Için Giris Yap!

..
Found you there in the blink of an eye
I miss you
Turned away into a thousand dreams
You've found out what they means

..
Lost you there in a moment of truth
I trust you
Gave away your one and only heart
A gift to tear apart

..
Weaker now, drawing fluid from me
You kill me
I'm not afraid of what you have just done
But of what you've just become

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

guduuu  :n  h65f

+[emyzof]-

*

Üye No : 15031

= 18
kalan sağlar bizimdir

Durumum:

« Cevap yaz #7 : 07 Ağustos 2009, 21:28:46 »

tam super olmus, mekan yasagından daha caydırıcı diye dusunuyorum ..

bahçelerde marul dağlarda pırasa tavuklar çiçek açmış ellerinde poğaça madem yüzme bilmion ne işin var agaçta alakaya maydonoz bu nebiçim lacivert seni cok seviyorum yaşasın cumhuriyet ..

Beatles

*

Üye No : 6013
Yas : 24
Konu  : 28

= 100
Siyahın Sonsuzluğu

Durumum:

« Cevap yaz #8 : 07 Ağustos 2009, 21:32:51 »

çok fena oldu bu yahu  :q

njtbcrn

*

Üye No : 373
Yas : 21
Konu  : 77

= 7307
bütün rüyalarım seninleeğ

Durumum:

« Cevap yaz #9 : 07 Ağustos 2009, 22:20:03 »

açık tütün alınız, saf ve temiz ve ucuz ve zararsızca.

içim aşk, içim değişmez.

ben ozledum yarumi ağlasam ayip midur

Sayfa: [1] 2   Yukari firlat
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir

Gitmek istediğiniz yer:  

Belki bunlarda isine yarar
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Sigara Yasağının Ardındaki Gerçekler.. Tartışalım « 1 2 » X 12 1758 Son Mesaj 04 Ağustos 2009, 01:39:57
Gönderen: porcelain_heart
Sigara Protesto Edilenler « 1 2 » Chucky 18 975 Son Mesaj 17 Aralık 2008, 19:27:05
Gönderen: Beatles
Sigara paketlerine yazılacak yeni uyarılar jeoGEnVEZE just 5 337 Son Mesaj 27 Nisan 2009, 15:20:15
Gönderen: Janggeum
TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc