yeni öss sistemi
Ana Sayfa
Forum
Etiketler
Ban Listesi
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Jeogen.com | Bir rock serüveni..
«
Forum
«
JEOGEN GAZETE
«
Gündem
« yeni öss sistemi
Sayfa: [
1
]
Asagi ittir
« Önceki sayfa
Sonraki sayfa »
Gönderen
Konu: yeni öss sistemi (Okunma Sayısı 424 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
örümcekk
Üye No :
964
41
=
143
ruhsuz
Durumum:
yeni öss sistemi
«
:
17 Ocak 2009, 15:34:22 »
ÖSS sil baştan!
2010'daki yeni sistemle iki ayrı sınav, ikinci sınavda da 4 ayrı test ve 1 yabancı dil sınavı olacak. Testler iki haftaya yayılacak, fakülteler 'testine göre' öğrenci alacak. Akşam'dan Kıvanç El'in haberine göre, 2010 yılında ÖSS'de yapılacak köklü değişiklikler konusunda önerilen sistemin ayrıntıları netleşmeye başladı. Yeni sistemde öğrencilerin kaderini 195 dakikalık tek sınav belirlemeyecek. Öğrenciler temel sınavın yanında 2 haftaya yayılan 4 farklı dersin testleriyle karşılaşacak, çözdükleri testlere göre bölümlere yerleşecek. Önceki gün YÖK Genel Kurulu'nda ele alınan sistemde öğrenciler, nisan ve haziran aylarında olmak üzere iki aşamalı sınava girecek. Nisan ayında temel bilgilerin yer aldığı sınavda belirlenecek barajı geçenler haziran ayındaki sınavlara girecek.
YÖK'ÜN ÖNÜNDEKİ YENİ SİSTEM ŞÖYLE:
Nisan'daki sınavda öğrencilere basit düzeyde Matematik, Türkçe, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Felsefe, Psikoloji soruları yöneltilecek.
Haziran'da 2 haftaya yayılan 4 farklı ders testi öğrencilere uygulanacak. Bu testler; 'Matematik', 'Edebiyat', 'Fen' ve 'Sosyal' testlerinden oluşacak.
Matematik okumak isteyenlerin sadece bu teste girmesi yetecek. Fakülteler hangi testlere göre öğrenci alacağını açıklayacak.
Moleküler Biyoloji ve Genetik okumak isteyen bir öğrenci 'Matematik' ve 'Fen' testini çözecek. Fen testi içinde yer alan 'Biyoloji' sorularının standart sapmaları da farklı hesaplanacağından 'Biyoloji' sorularının önemi artacak.
Yabancı Dil bölümlerinde okumak isteyenler 2 haftalık sınavın haricinde 3'üncü hafta ayrı bir Yabancı Dil Sınavı'na girecek.
Meslek lisesi öğrencileri de genel lise öğrencileri ile aynı şartlarda sınava girecek. 2 yıllık Meslek Yüksek Okulları'na sınavsız geçiş hakkı kaldırılacağından meslek liseliler 'Temel' düzeydeki sınavın ardından puanlarına göre 2 yıllık fakültelere de yönelebilecek.
4 yıllığa gitmek isteyen meslek lisesi öğrencilerinin önü de kapanmayacak. Meslek liseliler, 4 teste girerek mezun oldukları alan dışında istedikleri bölümlere yerleşebilecek.
Örneğin, bir teknik lise makine, motor gibi bölüm öğrencisi, 2 yıllık okumak isterse sadece 'Temel' düzey sınavına girip üniversiteye yerleşebilecek. 4 yıllık bölüme gitmek isterse 2'nci aşama sınava girecek. Hangi bölümü okumak istiyorsa o bölümle ilgili belirlenen testi çözecek. İsterse 4 testi de çözüp bölüm hakkını artıracak. İmam hatip lisesi öğrencileri de istedikleri bölüme istedikleri testi alarak gitme hakkına sahip olacak. 28 Şubat öncesi dönemde imam hatip öğrencilerinin de arasında olduğu meslek lisesi öğrencileri istedikleri alanlarda tercih yapabiliyordu.2010'A YETİŞİR
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan: Sınavlar, iki haftaya yayılacak. İlkine girenler, taban puanı geçtiklerinde 2. sınava da girme hakkı kazanacak. Öğrenci, 'Ben Matematik ve Edebiyat testlerini yanıtlayacağım' diyebilecek. Bir başka öğrenci de 'Ben bütün testlerde şansımı deneyeceğim' deme hakkına sahip olacak. Ama mantıklı olan Fen bölümü mezunu bir öğrencinin Fen testini yanıtlamasıdır. Sözel bölüm mezunu öğrenci, 'Ben Fen testini çözeceğim' derse o konuyu daha önce öğrenmediği için sıkıntı yaşayabilir. Ayrıca bu sistemde ortaöğretim başarı puanının sınav puanlarına belli bir şekilde eklenmesi gerekir ki o konu konuşulmadı, o ayrı bir boyutudur. Fakültelerin ihtiyaçlarına göre çok sayıda puan türü tanımlayabiliriz. Birisi mesela Fen testi içinde yer alan Kimya puanına daha ağırlık verir, biri Fizik sorularına. Kabul edilirse sistemi 2010'a yetiştiririz.
HÜSRA
görmüyorum
işte son bekliyorum görünmeyen ışıgı
efsaneizci
Üye No :
6729
İstanbul
Konu  :
18
=
359
Durumum:
Ynt: yeni öss sistemi
«
Cevap yaz #1 :
12 Şubat 2009, 23:43:57 »
ya bu adamlar çok afedersiniz ama eğitim sisteminin içine sıçtılar. OKS'yi kaldırdılar yerine SBS koydular. öğrencilerin rüyalarını kaçırdılar. eğlenmekten, oyun oynmaktan, çocukluklarını yaşamaktan mahrum bıraktılar. sürekli ders sürekli ders. 3 sene sınava gir. sınav yetmezmiş gibi okulda notlarını yüksek tut, okul birincisi olmaya çalış, davranışlarına dikkat et ki yıl sonu puanın düşmesin. şimdi de SBS yemiyormuş gibi ÖSS'yi de değiştiriyorlar. benim duyduğuma göre de 11. sınıftan sonra ya da 10. sınıftan sonra her sene sınava girilecek. yine bu şekilde derslere ayrılmış. e biz ne zaman yaşayacağız? en güzel yılları çalışarak harcayacaksak. ne zaman gençlik yaşayacağız? ya da yaşayacak mıyız? zaten okullar da iyice zorlamaya başladı. yok performans ödevi, yok proje ödevi, bilmem ne kadar sınav......
Jeogen Içerigini Görebilmek Için Kayit Ol!
veya
Jeogen Içerigini Görebilmek Için Giris Yap!
CAPTCHA SORAN VE JD'NİN KIRAMADIĞI SİTELER İÇİN ÇÖZÜM YOLU İSTEYENLER BURDAN BUYURSUN!
gmz
Üye No :
6258
Yas :
Yok
yeryüzü.
Konu  :
1
=
3
uykum gibi gel*
Durumum:
«
Cevap yaz #2 :
13 Şubat 2009, 13:38:38 »
kravat takıp ceketle adam olan şu adamlar..
nefret ediyorum nefret ediyorum..
off yine benim senem yine benim senem..
bıktım bıktım bıktımm
üstelik normalinde adam istediği kadar sınava girme şansı varken bu sistemle girenler sadece 2 yıl gircek 3. yıllarında müfredat da değiştirildi..
illa son anda haber verilcek insanların fikirleri altüst edilcek.
Esaretin verdiği güvendendir belki,içimizde halen hüküm süren yaşama isteği.
HELLios
Üye No :
4912
Yas :
21
Konstantinopolis
Konu  :
0
=
3
sert kal, taviz verme!
Durumum:
«
Cevap yaz #3 :
13 Şubat 2009, 13:47:37 »
keşke sbs bana denk gelmiş olsaydı diye iç çekerim her zaman. 8. sınıfta fena halde dağıttığıum için oks de çok da iyi bir başarı elde edemeyerek sefaköyün kıytırık anadolu lisesine gittim.tanırının unuttuğu yer demek yanlış olmaz. Eğer her sene sınava giriyor olsaydım çok daha başarılı olurdum.yalnız bu sistemin görünmeyen en büyük açığı öğretmen kayırmalarıyla birlikte aslında başarısız öğrencilerin başarılı liselere yerleşecek olmasıdır.
Gelelim bizi ilgilendiren tarafına. ÖSSye daha doğrusu yeni adıyla YGS ve LYSye...
Bana kalırsa sistemin getirdiği çok büyük artılar var.Çünkü artık "alın bu kağıt bu da kalem.. 3saatte bu kalemle bu kağıdı dolduracaksınız ve bundan sonraki hayatınızı bu 3saat belirleyecek." gibi bir yaklaşım yok. Yani açıkçası bu bakımdan hepimiz için çok daha güzel oldu. 2oturumun olması hem tek güne yığılan stresimizi bölecek ve kafamızdaki "3 saatte hayat belirlemek" psikolojisini silecek. Hem benim gibi TM olduğu ve ailesinin baskısı sonucu sözele geçemeyenler (ve bunun gibi mağdur arkadaşlarım
) 2. oturumda matematik ve türkçeden başka ayrıca sözel testini de yapabilecek. Üstelik hiçbir zaman kaybı olmadan. Ayrı ayrı zamanlarda olması çok güzel bir seçim. Bu bakımdan sanırım yapılan en büyük adım bu yıllarca harcadıkları eğitim sistemine.
gelelim madalyonun diğer tarafına.. AKP hükümeti ve yandaşları YÖK-ÖSYM bu sistemle birlikte imam hatiplerin önünü fazlasıyla açtı. Artık önümüzde çok daha fazla rakip var.Üstelik imam hatiplerin doğru düzgün takacak konuları olmadığından hababam çalıştığını hesaba katarsak tehlike büyük. Hem ülke geleceği, hem kendi geleceğimiz açısından -Tabi imam hatiplerin düzgün bir eğitim almadıklarını düşünürsek de bu durum farklılaşır-. Böyle olacağını bilsem Aydın Doğan İletişim Meslek'e giderdim diye içimden çok geçirdim ama bu aşamadan sonra bir faydası olmayacak...
Bekleyip göreceğiz bakalım nelerle karşılaşacağımızı. İlk mağdurlardan olmak canımı sıkıyor bir de.. Sorular nasıl olacak, ne tür şeylerle karşılaşacağız
gibi sorulara hemen cevap verilmesi lazım. Çünkü yeteri kadar zaman kaybettiklerini düşünüyorum...
Kağıt bir gemidir devrim
bütün gemiler
hurdaya çıksa da sonunda
taşıdığı özgürlük şiiriyle
batmadan yüzer nicedir
dünya sularında
Kim bilir kaç yunus görmüş
kaç Deniz Gezmiş...
Sayfa: [
1
]
Yukari firlat
Jeogen Tags
GoogleTagged:
oss sistemi yeni sistem
2010 yeni sistemiyle ilgili bilgi
oss yeni sistem
yeni sistemine matematik olmak hangi testleri
2010 yeni sistemi
yeni sistemine meslek lisesine
yeni oss sistemi
ygs lysye giricek olanlar foru
taban
sonra girmek
yeni sistemi 2010
oturumda hangi testlerden kadar
yeni sisteminin imam hatibe
2010 nelerden sorumlu
2010 yeni sistemine ilk girilecek
2010 sistemiyle ilgili
2010 sistemi
2010 hangi neyle alacak
2010 sisteminin neyle
yeni sisteminin
« Önceki sayfa
Sonraki sayfa »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------
JEOGEN KULLANIM KILAVUZU
=>
23 Maddelik Jeogen Kuralları
=>
Davetiye İstiyorum!
=> Duyurular
=> Akıl, Fikir Ofisi
=> Forum Nasıl Kullanılır?
===>
İstek Yap
===>
İstek Listesi
===> Radyo Jg Hakkında
YERLİ MP3 İNDİREYİM
=> Rock Albümler
===> Tek Tek Rock Parça İndir
===> Seri Rock Albümler
===> Amatör Gruplar
=> Metal Albümler
===> Tek Tek Metal Parça İndir
===> Seri Metal Albümler
=> Pop, Arabesk & Fantazi Albümler
===> Tek Tek Pop Parça İndir
===> Amatör Pop
=> Enstrümantal & Jazz Albümler
=> Dj, Rap & Hip-Hop Albümler
=> Dizi, Film & Reklam Müzikleri
=> Nostalji & Sanat Müziği Albümler
=> Türkü, Özgün & Halk Müziği Albümleri
=> Torrent Yerli Albümler
=> Video Klipler
YABANCI MP3 İNDİREYİM
=> Rock Albümler
===> Tek Tek Rock Parça İndir
===> Seri Rock Albümler
=> Metal albümler
===> Tek Tek Metal Parça İndir
===> Seri Metal Albümler
=> Pop Albümler
===> Tek Tek Pop Parça İndir
=> Enstrümantal, Balkan, Etnik, Jazz & Blues Albümler
=> Dj, rap & Hip-Hop albümler
=> Dizi, Film ve Reklam Müzikleri
=> Torrent Yabancı Albümler
=> Video Klipler
FİLM İNDİREYİM
=> Türk Filmleri
=> Yabancı Filmler
=> Dizi & Kısa Filmler
=> Torrent & Emule Konser Görüntüleri
=> Torrent & Emule Yabancı Filmler
=> Torrent & Emule Türk Filmleri
PROGRAM İNDİREYİM
=> Full Program, Tema, Döküman
===> A - B - C - D
===> E - F - G - H
===> I - J - K - L
===> M - N - O - P - Q
===> R - S - T - U
===> V - W - Y - X - Z
===> 0 - 9
=> Cep Program, Tema, Oyun
=> Pc & Playstation Oyunları
MÜZİKSEL YAŞAM
=> Rock Müziğe Dair
=> Metal Müziğe Dair
=> Efsaneler
=> Grup, Konser & Albüm Fotoğrafları
=> Tarzzzz..
=> Albüm, Konser ve Şenlikler
=> Mekanlar
=> Yerli Sanatçılar ve Gruplar
=> Yabancı Sanatçılar ve Gruplar
=> Şarkı Sözleri (Lyrics)
===> Yabancı Şarkı Sözleri
===> Türkçe Şarkı Sözleri
=> Akor, Tab ve Notalar
jeoGENEL
=> Sen Yenisin Galiba?
=>
Jeogencilerin Fotoğrafları
=> jeoGEnVEZE
===> jeOgenYUN
=> Jeogen'in Destekledikleri & Protesto Ettikleri
===> Desteklenenler
===> Protesto Edilenler
===> Kararsız Kalınanlar
=> Kantin
===> Proje, Tez, Ödevler ve Ders Notları
=> Online Videolar
=> Kişisel Sayfam
=> Kim Kimdir?
=> Gruplar ve Birlikler
=> Mustafa Kemal Atatürk
JEOGEN GAZETE
=> Gündem
=> Sinema ve Tiyatro
=> Tv Programları
=> Kitap, e-kitap, Dergi ve e-dergi
=> Bilim Kurgu
=> Tartışalım
=> Magazin
=> Siyaset & Ekonomi
=> Futbol
===> Fenerbahçe
===> Beşiktaş
===> Galatasaray
=> Basketbol
YAZIYORUM ÖYLEYSE VARIM
=> Yazıyorum
=> Okuyorum
=> Felsefik ve Piskolojik Yazılar
=> Eğlenceli Yazılar
GÖRSEL
=> Kendi Çekimlerim
=> Photoshop
=> Duvar Kağıtları & Profesyonel Fotoğraflar
=> Resimler, Çizimler ve Karikatürler
JEOGEN TAVAN ARASI
=> Çöp Kutusu
Belki bunlarda isine yarar
Konu Başlığı
Başlatan
Yanıtlar
Görüntülenme
Son Mesaj
Yeni Konu Açacakların Dikkatine! Yeni Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler!
Duyurular
Jeogen
1
665
27 Haziran 2009, 02:05:07
Gönderen:
manikdepresif
Rep sistemi
Duyurular
Jeogen
0
465