Albert Einstein ( 14.03.1879 )
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Jeogen.com | Mor Tarzzzz.. « Forum « jeoGENEL « Kim Kimdir? « Albert Einstein ( 14.03.1879 )
Sayfa: [1]   Asagi ittir

Gönderen Konu: Albert Einstein ( 14.03.1879 )  (Okunma Sayısı 4974 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lener49fi

*

Üye No : 439
Yas : 20
Konu  : 18

= 1

Durumum:

« : 27 Eylül 2007, 19:28:52 »

Albert Einstein ( 14.03.1879)
14 Mart 1879�da Almanya�n?n Ulm kentinde do?an Albert Einstein, 1896�da Zürich Politeknik Enstitüsü�ne girdi. 1909�da profesör olan Einstein, önce Zürich�te sonra da Prag�da çal ??t?. 1913�te Almanya�da Berlin Kaiser Wilhelm Enstitüsü Direktörlü?ü�nü yapt?. 1922�de Nobel Ödülü ald?. 1933�e kadar Berlin�de ya?ayan Einstein, Nazilere kar ?? tav?r ald ??? için Almanya�dan ayr?lmak zorunda kald?. Fransa, Belçika, ?ngiltere ve son olarak da ABD�de ya?ad?.

Albert Einstein�in fizik alan?nda bilime yapt ??? katk?lar hiç ku?kusuz 20. yüzy?l?n en büyük katk?lar?d?r. 1905�te yay?nlad ??? dört önemli çal ??mas?; Rölativite Teorisi, Kütle-Enerji E?itli?i (E=m.c2), Brownsal Devinmenin Aç?klanmas? ve I ?? ??n Foton Teorisi, Einstein�i fizik biliminin ya?ayan en önemli otoritesi durumuna getirdi. Fakat onun bilime en önemli katk?s? 1916�da aç?klad ??? �Genel Rölativite� teorisidir. Fizik biliminin eski mekanik fizi?i a?arak kuantum fizi?i a?amas?n? yakalamas?nda en büyük pay sahibi olan Einstein, hayat?n?n son y?llar?n? elektromanyetik ve çekim alanlar?n? birle?tiren Birle?ik Alanlar Teorisi�ni olu?turmak için harcad?.

20. yüzy?l?n dehas? olarak da an?lan ünlü fizikçinin olu?turdu?u teoriler astronomi ba?ta olmak üzere birçok bilim dal?n?n önünü aç?c? bir i?lev yüklendi. 1955�te ABD�de Princeton�da ölen Einstein, yaln?zca bilimsel dehas?yla de?il, alçak gönüllü olu?u ve sadeli?e dü?künlü?üyle de an?l?rd?. Aya ??nda terlikler ve da ??n?k saçlar?yla ünlü üniversitelerin salonlar?nda konferanslar veren bu büyük deha insanc?ll ???n? hiç yitirmedi.

ESERLER?

Ya?amla Yaz ??ma: Mektuplar
Albert Einstein
Belge Yay?nlar? / Dü?ünce Dizisi

" ??te elinizde Einstein'in mektuplar?ndan yap?lm ?? bir seçki. Çok de?i?ik, geni? bir insan yelpazesi ile yaz ??malar; insanl ???n ve bilimin o anki gündeminde ne varsa, alabildi?ine duru ve anla ??l?r bir dille tart ???lmakta. Kuantum Kuram?, Toplum Siyaset, Ayd?nlar, Hitler,....Bilim ve güncelli?in bir bilim ve dü?ün adam?n?n ya?am?nda nas?l solukland ???n?, bir söyle?i tarz?ndaki
mektuplarda keyifle okuyacaks?n?z."

HAKKINDA YAZILANLAR

1.Çizgilerle Einstein
Yeni Ba?layanlar ?çin
(Einstein)
Joseph Schwarz, Michael Mc Guinnes
Milliyet Yay?nlar? / Yeni Ba?layanlar ?çin Dizisi

2.Einstein
Jeremy Bernstein
Pan Yay?nc?l?k / Nar Yay?n Dizisi

Albert Einstein'? herkesin anlayaca ?? bir ?ekilde tan?tan bu kitap, Einstein'?n üzerinde çal ??t ??? üç temel konu çerçevesinde düzenlenmi?: özel görelilik kuram?, genel görelilik kuram? (bilim tarihinin en estetik yarat?s? oldu?u söylenir) ve Einstein'?n kuantum fizi?ine önemli katk?lar?.
Jeremy Bernstein, Einstein'?n bilimsel bulgular?n?n yan?s?ra ünlü bilim adam?n?n ya?am?n? da aktar?yor.
"(Jeremy Bernstein) içeri?i zarif ve ilgi çekici tutmu?. Einstein'?n ki?ili?i ve dü?üncelerini derinlemesine ele alm ??."
-The New York Times-
« Son Düzenleme: 27 Eylül 2007, 19:32:47 Gönderen: lener49fi » Logged

OnuR

lener49fi

*

= 1

Durumum:

« Cevap yaz #1 : 27 Eylül 2007, 19:37:59 »

editlemeye çekindim.  utangaçç

Albert Einstain; "fizik bitti, fizik ile ilgili ke?if edilecek bir ?ey kalmad?" denilen zmn da Kuantum Teorisi ni ortaya at?yor. Bu teori ile ilgili fizik de tan?mlanmayan pek çok ?eyi daha tan?ml?yor. Örne?iz ?zafiyet Teorisi, Görecelik Yasas?...

Gerizekal? diye okuldan at?lam atom parçalanmas? sonucu ortaya ç?kan enerjiyi ka ??t üstünde hesaplam ??t?r. Bu formül kötü ki?iler taraf?ndan kötü emelleri için modifiye edilerek kullan?m ??t?r. De?i?im sonucu ortaya ç?kan nesneye "Atom Bombas?" ad? verilmi?tir.

OnuR

GOZDE

*

Üye No : 555
Yas : 23

= 701

Durumum:

« Cevap yaz #2 : 27 Eylül 2007, 19:38:40 »

"Görelilik kuram?m ba?ar?yla kan?tlan?rsa Almanya benim bir Alman oldu?umu iddia edecek. Fransa ise dünya vatanda ?? oldu?umu aç?klayacakt?r. Kuram?m gerçek d ??? ç?kt ???nda ise, Fransa bir Alman oldu?umu söyleyecek. Almanya ise bir Yahudi oldu?umu aç?klayacakt?r."  demi? ayn? zamanda..  okkeyy

marifet arkana bakmamak de?il,bakt ???n halde ac? duymamakt?r..

lener49fi

*

= 1

Durumum:

« Cevap yaz #3 : 27 Eylül 2007, 19:50:05 »

bunu bilmiyordum. ayr?n? için te?ekkür ederim.

OnuR

the iron shark

*

Üye No : 13903
Yas : 19

= 1

Durumum:

« Cevap yaz #4 : 25 Mayıs 2010, 11:01:01 »

yerçekimi kanununa karşı bi görüş atmış ortaya
"yer çekimi yok uzay itimi var" demiş ama kanunlaşmamış henüz
daha bi sürü bi sürü şey belgeselde izlemiştim ama çok da anlamadım

bi de bi "israil devleti kurulmalı" diye görüşleri varmış yaşarken

naylon torbalarda muhafaza edilen cesaretler
bayatlamaz Joshua!

tatalanya

*

Üye No : 31392
Konu  : 2

= 6

Durumum:

« Cevap yaz #5 : 18 Ekim 2010, 18:46:02 »

einstein

Sayfa: [1]   Yukari firlat
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir

Gitmek istediğiniz yer:  

Belki bunlarda isine yarar
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Albert Camus - VEBA Kitap, e-kitap, Dergi ve e-dergi thecursedcrow 5 757 Son Mesaj 07 Ocak 2010, 13:04:48
Gönderen: etkisiz_eleman
Vicdan Rahatsızsa İtiraf Kaçınılmaz Olur / Albert Camus Felsefik ve Piskolojik Yazılar sterlicya 1 447 Son Mesaj 14 Ekim 2010, 14:28:52
Gönderen: infortune
2,5 Yaşındaki Einstein !! Gündem RocKunzeL 0 170 Son Mesaj 11 Ekim 2009, 18:20:46
Gönderen: RocKunzeL
Einstein'ın BuzdoLabı Kitap, e-kitap, Dergi ve e-dergi RocKunzeL 2 493 Son Mesaj 22 Nisan 2010, 04:46:02
Gönderen: carlitos_459
The Killers - Live From The Royal Albert Hall (2009) Rock Albümler Chucky 3 347 Son Mesaj 19 Kasım 2009, 02:19:16
Gönderen: şpidişpidigezentospaa
TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc